Sizi Arayalım

Radiesse Dolgu Nedir?

Yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklar ve ciltte oluşan hacim kaybı gibi durumlarda daha genç bir görünüme sahip olmanın yolları araştırılır. Bu yollardan biri de radiesse dolgu yöntemidir. Son yıllarda popüler bir uygulama olan radiesse dolgu FDA onaylı bir yöntemdir.

FDA onaylı bu yöntemin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Radiesse dolgu uygulaması çoğunlukla alerjik bir etkiye yol açmaz. Çünkü vücutta doğal olarak bulunan dolgulardan içeriği hazırlanır.
  • Radiesse akıllı dolgu kısa sürede uygulanır ve etkisini kısa süre içerisinde gösterir. Ayrıca etkisinin uzun süreli olması da önemli bir avantajdır.
  • İnce çizgileri ve diğer cilt problemlerini gidermede etkilidir. Hem yüze hem de vücudun farklı noktalarındaki hacim kayıplarına uygulanabilir.
  • Gözle görülür derecede iyi sonuçlar sunar.
  • Radiesse dolgu fiyatı cerrahi operasyonlara göre daha uygundur. Hekim, klinik, seans sayısı gibi detaylara bağlı olarak fiyat değişir.

Radiesse Dolgu Nasıl Uygulanır?

Uygulama öncesinde hekim tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılır. İlk olarak hastanın operasyon için uygun olup olmadığına karar verilir. Hamileler, emzirme dönemindeki anneler ve dolgu uygulamasına engel bir rahatsızlığı bulunanlar için uygulama yapılması mümkün değildir. Alkol, madde bağımlılığı gibi durumlar, ileri seviyede psikolojik rahatsızlıklar söz konusu olduğunda da hekim uygulamaya onay vermeyebilir.

Hekim gerekli incelemeleri yaptıktan sonra operasyona onay verir. Ardından kırışıklıkların durumuna göre uygun dolgu dozajını belirler. Hyaluronik asit dolgu gibi cilde enjekte edilerek uygulanan radiesse dolgu için ilk olarak anestezik krem cilde sürülür. Bu sayede uygulama sırasında ağrı ve acı hissedilmez.

Radiesse mineral dolgu uygulaması yaklaşık 15 dakikalık bir işlemdir. Genellikle burun ve ağız çevresine uygulama yapılır. Ayrıca gülme çizgilerinin, sivilce ve yara izlerinin bulunduğu alanlara radiesse dolgu maddesi uygulanması da mümkündür.

Radiesse dolgu içeriği eller için de fayda sağlar. Cilt altında gerekli etkiyi sağlayan madde ellerin daha pürüzsüz görünmesini mümkün kılar. Radiesse dolgu öncesinde belli detaylara dikkat edilmesi önemlidir. Özellikle cildinde enfeksiyon problemi olanlar için işlemin uygun olmadığı söylenebilir. 24 saat önceden kan sulandırıcı ilaçları kullanmayı bırakmanız, kan sulandırıcı besinler tüketmemeniz önemlidir. Ayrıca alkol tüketimini de bir gün önceden bırakmalısınız.

“Radiesse dolgu nasıl uygulanır?” sorusuna cevap arayanların dikkat etmesi gerekenlerden biri de uygulamadan önce topikal ürünler, yaşlanma karşıtı kremler kullanmamaktır. Operasyon öncesinde bu tür ürünler kullanmak, cildin aşırı hassaslaşmasına yol açabilir.

Kırışıklıkların durumuna göre seans sayısı değişse de genellikle 2 ila 4 seans olacak şekilde uygulama yapılır. Seansların hepsi tamamlandıktan sonra belirgin bir şekilde değişim gerçekleşir.

Radiesse Dolgunun Faydaları Nelerdir?

Radiesse dolgu pek çok faydasıyla öne çıkar. Bu faydaları şöyle sıralamak mümkündür:

  • Radiesse dolgu uzun süreli etki gösterir. Etki süresi 2 ila 4 yıl arasında değişir. Etki süresi tamamlandığında bile hacim kaybının azalması söz konusudur. Cilt tekrar uygulama öncesi haline dönmez. Daha hacimli bir görüntü kalıcı hâle gelir. Ciltte kalıcı bir gençleşme ve sıkılık oluşur. Kalıcılık etkisi uygulama alanına göre farklılık gösterir.
  • El dolgusu işlemi ile ellerin daha dolgun görünmesine yardımcı olurken damarlı görünümü de büyük oranda önler.
  • Radiesse dolgu çene hattının görünümünü iyileştirir ve ciltte elastikiyet sağlar.
  • Yaklaşık bir ila üç gün arasında dolgunun olumlu etkisi ortaya çıkar. Bir ay sonra cildin görünümünde ciddi bir iyileşme olur. Seanslar bittiğinde ortaya çıkan etki daha belirgindir.
  • Nazolabial dolgu ile kıvrımlar ve sarkık yanaklar üzerinde etkilidir.
  • Uygulamanın sık sık tekrarlanmasına genellikle ihtiyaç duyulmaz. Ancak hastanın yaşam tarzına, cilt yapısına bağlı olarak etki süresi değişiklik gösterir. Kırışıklıklar yeniden belirginleşmeye başladığında, hekimin onay vermesi halinde tekrar radiesse dolgu yapılabilir.

Radiesse Dolgu ve Hyaluronik Asit Arasındaki Farklar Nelerdir?

Botoksa benzeyen ama bazı özellikleri yönüyle botokstan ayrılan radiesse dolgunun bazı farklılıkları vardır. Radiesse dolgu hyaluronik asit dolgu arasındaki fark ilk olarak dolgu maddesi yönüyle ortaya çıkar. Asit dolgulardan farklı olarak kalsiyum hidroksiapatit maddesi içeren bu dolguda fosfat ve kalsiyum iyonları vardır.

Bu maddelerin insan vücudunda doğal olarak bulunması yan etki meydana gelme riskini ciddi oranda azaltır. Radiesse dolgu uygulaması için kullanılan jelde hidrojen bulunur. Aynı zamanda oksijen ve karbon da ihtiva eden jel, bir bağ dokusu oluşturarak gençleştirici bir dolgu etkisi yaratır.

Radiesse dolgu ve hyaluronik asit arasında her iki dolgu türünün de biyolojik olarak parçalanabilir yapıda olması yönüyle benzerlik vardır. Ancak aralarında etki süresi yönüyle farklılık da bulunur. Radiesse dolgu daha uzun süreli bir etki sağlar. Aynı zamanda kolajen uyarıcı etkisiyle de ön plana çıkar.

Radiesse Dolgu Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Radiesse dolgu uygulaması sonrasında günlük hayatınıza devam edebilirsiniz ancak bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Radiesse dolgu yaptıranlar işlemden sonra yorucu işler yapmaktan kaçınmalıdır. Ağır sporlar yapılmaması da önemli bir detaydır. Uygulama sonrası ciltte aşırı hassasiyet olabilir bu nedenle güneşten korunmalısınız.

Önemli detaylardan bir diğeri de bol su içmektir. En az 15 gün süreyle su tüketimini artırmalısınız. Ayrıca dolgu yapılan alanı darbelerden korumanız da önemlidir. Yüze uygulama yapıldıysa yüz üstü yatmamaya özen göstermelisiniz. Uygulama elin üzerine yapıldıysa elin üzerine yatmamak gerekir.

Radiesse Dolgu Yan Etkileri Nelerdir?

Radiesse dolgu sonrasında genellikle çok ciddi yan etkiler ortaya çıkmaz. Çünkü radiesse dolgu vücudun doğal yapısıyla uyumludur. Genellikle operasyon sonrasında uygulama bölgesinde hafif şişlik ve kızarıklık gibi sorunlar yaşanır. Ama bu sorunlar kısa sürede ortadan kaybolur. Radiesse dolgu uzman bir hekim tarafından yapıldığı takdirde son derece güvenilirdir ve yan etkilerle karşılaşma ihtimali düşüktür.  

İlgili İçerikler
Saç Ekimi Hangi Yaşta Yapılmalıdır?
Saç Ekimi Hangi Yaşta Yapılmalıdır?

Gür ve ışıldayan saçlara sahip olmak herkesin hayalidir. Bu tarz...

Lazer Lipoliz Nedir?
Lazer Lipoliz Nedir?

Liposuction uygulamasının yani yağ aldırma işleminin cerrahi olmayan yöntemi lazer lipoliz olarak tanımlanır.

Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir ve uygulama sonuçları pek...

Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı mıdır?
Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı mıdır?

Ameliyatsız cerrahi olmayan rinoplasti, yani burun dolgusu, güç geçtikçe...

Son Düzenleme : 26.09.2024