Sizi Arayalım

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Kadınlar çeşitli nedenlerle göğüs yapılarından şikâyetçi olabilir. Göğüs yapısının küçük olması, şekil bozuklukları, asimetri sorunları ve sarkma yaygın olarak karşılaşılan şikâyet nedenleri arsındadır. Göğüs yapısından memnun olmayan kadınlar, meme büyütme yöntemleri ile istedikleri gibi bir görünüme sahip olur.

Meme büyütme yöntemleri iki farklı teknikle uygulanır. En fazla tercih edilen yöntem meme implantı tekniğidir. Bunun yanı sıra yağ enjeksiyonu yöntemi de vardır. İmplantlar farklı biçimlerde olacak şekilde üretilir. Böylece hastanın şikâyetlerini giderecek bir model seçimi yapmak mümkün olur. Farklı modeller, simetrik bir yapı ve dolgun bir görüntü elde edilmesini mümkün kılar.

Meme büyütme yöntemleri, uzman bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Hekim hastanın durumunu ayrıntılı bir şekilde değerlendirerek hangi yöntemin daha doğru olacağını belirler. Meme büyütme yöntemleri ihtiyacı özellikle doğum ve emzirme dönemlerinden sonra ortaya çıkar. Bu dönemlerde meydana gelen sarkma ve küçülme böyle bir ihtiyaç doğurur. Aşırı kilo kaybı sonrasında da göğüs yapısında bozulma olabilir. Küçük ya da sarkık memelere sahip olmak nedeniyle bu tarz yöntemler tercih edilmektedir. Böyle yöntemlerin herhangi bir yan etki yaratmaması için her zaman profesyonel bir hekim tarafından uygulanması önemlidir.

Meme Büyütme Nasıl Yapılır?

Meme büyütme yöntemleri tüm dünya genelinde yaygın bir şekilde uygulanır. Genellikle içi jel dolu protezlerin kullanımı daha yaygındır. Meme büyütme işlemi yapılırken farklı insizyon bölgeleri tercih edilir. Hastanın vücut yapısına ve cilt dokusuna göre tercih edilen insizyon bölgeleri değişiklik gösterir.

Küçük olan memeyi büyütmek için meme altından kesi uygulanır. Meme altına kesi uygulandığı takdirde ortaya çıkan izde bir genişleme meydana gelmez. Aynı zamanda göğüs altına yapılan uygulamalarda süt kanallarında, sinirlerde ve damarlarda bir değişiklik söz konusu olmaz.

Meme boyutunu değiştirmek için meme ucu çevresinden atılan bir kesi ile implantın yerleştirilmesi mümkündür. Bu yöntemde iz oluşumu minimum seviyededir. Meme büyütme yöntemleri olarak implant tercih edildiği takdirde koltuk altından yerleştirme yapılması da söz konusu olabilir.

Meme büyütme yöntemleri uygulanırken implantların yerleştirilmesi aşamasında farklı yaklaşımlar benimsenir. Kas altından ya da üstünden yerleştirme yapılır. Doğal bir görünüm elde edilmesi için genellikle kas altından implant yerleştirilir. Kas üstünden yapılan bir uygulama sonucunda ortaya doğal bir görünüm çıkmaması gibi bir ihtimal vardır.

İmplant Tedavisi

Büyütme yöntemi olarak implant tercih edildiği takdirde iki farklı seçenek vardır. Salin yani tuzlu su implantı ve silikon implant seçeneklerinden biri tercih edilir. Ancak silikon modeller daha sık kullanılır. Silikon meme içerisinde jel yer alır. Doğal bir yapı elde edebilmek için genellikle silikon kullanılır. Büyütme ameliyatı sırasında salin implant kullanılması da mümkündür. Salin implant içerisinde tuzlu su vardır. Tuzlu suyun vücuda herhangi bir zararı yoktur. Ancak böyle silikonlar doğal bir görüntü sunmaz.

Meme büyütme yöntemleri kapsamında kullanılan implant çeşitlerinin biçimleri birbirinden farklıdır. Yuvarlak ya da anatomik meme protezleriyle operasyon yapılması mümkündür. Yuvarlak implant adı verilen seçenek yuvarlak bir görüntü sunar. Anatomik implant, damla adıyla da bilinir. Doğal göğüs yapısına en yakın görüntüyü bu tür implantlar ile elde etmek mümkündür.

Meme büyütme yöntemleri protez uygulaması yaklaşık 1,5-2 saat sürede tamamlanır. Eğer operasyon sırasında dikleştirme gibi ekstra uygulamalar yapılacaksa operasyon süresi biraz daha uzar. Operasyon sonrasında hastanın bir gün süreyle hastanede kalması gerekir. İyileşme süresi ise genellikle 7-10 gün arasındadır.

Meme büyütme yöntemleri arasındaki silikon implant uygulamalarını tercih etmek isteyenlerin aklında bazı soru işaretleri vardır. Özellikle implant uygulaması sonrasında emzirmenin mümkün olup olmadığı merak edilir. Silikonun süt bezleri üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Silikonu olan bir kadın, bebeğini emzirebilir.

Meme büyütme yöntemleri araştırması yapanlar, silikonun patlayıp patlamayacağını da merak eder. Son teknoloji yöntemlerle üretilen implantlarda bir kapsül bulunur. Böylece patlama olsa bile jel, kapsül içinde kalır ve dışarıya sızmaz. Yeterince profesyonel bir uygulama yapılmadığında sızıntı olabilir. Sızıntı olması halinde hastada ağrı ve sertleşme gibi problemler meydana gelir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda implantın hemen çıkarılması gerekir.

Göğüs büyütme yöntemleri arasından silikon implantı tercih ettiğiniz takdirde ömürlük bir kalıcılık elde edersiniz. Ancak silikonun durumunun on yılda bir kontrol edilmesinde ve durumunun değerlendirilmesinde fayda vardır.

Yağ Enjeksiyonu

Meme büyütme yöntemleri arasında yer alan yağ enjeksiyonu, oldukça kolay bir işlemdir. Ancak kalıcı bir işlem olmaması nedeniyle implant kadar sık tercih edilmez. Yağ enjeksiyonu kilo alımı söz konusu olduğunda beklentileri karşılayan bir sonuç vermez. Kilodaki ani değişimler olumlu sonuç alınması önünde bir engel teşkil eder ve memenin tekrar küçülmesine sebebiyet verir. Bu nedenle yağ enjeksiyonu yaptırdıktan sonra kilo alıp vermemeye dikkat etmelisiniz.

Meme büyütme yöntemleri arasında yer alan yağ enjeksiyonu şu şekilde uygulanır:

  • Vücudun farklı bir noktasından yağ dokusu alınır. Göbek, kalça gibi bölgeler en sık yağ alımının yapıldığı alanlardır.
  • Yağ dokularda meme dokusu için uygun değişiklikler yapılır. Yağ dokusunun belli bir kısmı ayrıştırılır. Doku içerisine farklı maddeler de ilave edilir.
  • Yağ enjeksiyonu sırasında hastaya sedasyon verilir. Operasyon kısa sürede tamamlanır.
  • Operasyon sonrasında kalıcı olmayan bir görüntü ortaya çıkar. Altı aylık bir süre sonunda göğüsler, son halini alır.

Meme büyütme yöntemleri arasındaki yağ enjeksiyonu belli riskler barındırır. Kanama ve enfeksiyon gibi durumlar söz konusu olabilir. Meme dokusuna uygulama yapıldıktan sonra asimetri sorunu da ortaya çıkabilir. Ayrıca yağ hücrelerinin erimesinden kaynaklı olarak da sorunlar yaşanması muhtemeldir.

İlgili İçerikler
Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün!
Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün!

Burun yapısının orantısız ya da şekilsiz olması aynalarla barışamamanın...

Karın Germe (Tummy Tuck) Estetiği Nedir ve Kimler İçin Uygundur?
Karın Germe (Tummy Tuck) Estetiği Nedir ve Kimler İçin Uygundur?

Karın germe estetiği (tummy tuck), diyet ve egzersizlere rağmen inatçı yağ dokuları...

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?
Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morlukları neden olur? nasıl geçer? hangi tedaviler uygulanır? tüm soruların cevapları

Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok kadın çocuk sahibi olduktan veya aşırı kilo verdikten sonra...

Son Düzenleme : 07.09.2024