Sizi Arayalım

Karın Germe Ameliyatı Olup Pişman Olanlar

Karın bölgesindeki fazla deriden kurtulmak için karın germe ameliyatı olup pişman olanlar, bu operasyonla ilgili yanlış algı oluşmasına neden olmuş olabilir. Fakat bunun nedenlerinin araştırılması, aslında bu uygulamanın çok ciddi riskler barındırmadığının anlaşılması açısından önemlidir.

Aşırı kilo vermeye ya da doğuma bağlı olarak karın bölgesinde oluşan sarkmalar estetik olmayan, pek çok kadın için rahatsız edici olarak değerlendirilen bir görüntü yaratır. Bu görüntüden kurtulmak için başvurulabilecek en etkili yöntem karın germe ameliyatıdır. Fakat karın germe ameliyatı her zaman hastaların beklediği gibi sonuçlanmayabilir. Karın germe ameliyatı olup pişman olanlar, uygulama sonrası gelişen komplikasyonlara ya da cerrah hatasına bağlı olarak memnuniyetsizlik yaşar. Hastaların gerçekçi beklentilere sahip olmaması da bu memnuniyetsizliğin nedenlerinden biri olarak gösterilebilir.

Abdominoplasti olarak da bilinen karın germe ameliyatı, aslında diğer tüm estetik operasyonlardan daha fazla risk barındırmaz. Bugüne dek karın germe ameliyatı olup pişman olanlar, sayı olarak operasyonun sonuçlarından memnun olanlar karşısında son derece azdır. Nitekim karın germe ameliyatı olanların yorumları da bunu kanıtlar niteliktedir. Karın germe ameliyatında pişmanlığa neden olan unsurları değerlendirmeden önce, bu ameliyatın nasıl yapıldığına dair bilgi sahibi olmakta fayda bulunur.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın germe ameliyatının nasıl yapılacağına dair karar, cerrah tarafından yapılacak olan kapsamlı muayene sonrasında verilir. Yöntemler kişiden kişiye değişkenlik gösterebilecek olmakla birlikte genel işlem adımları şu şekildedir:

  • Sezaryen çizgisi olarak da bilinen bölgeden başlayarak yanlara doğru çizgiler çizilir.
  • Bu çizgiden göbek deliği bölgesine doğru olan bölgedeki sarkık ya da çatlamış deri cerrahi olarak çıkarılır.
  • Göbek deliğinin üst kısmında kalmış olan deri aşağı doğru gerdirilir.
  • Yeniden oluşturulan göbek deliği doğru noktada konumlandırılır.
  • Gevşemiş olan karın kaslarını sıkılaştırarak eski sertliğine kavuşturmak adına karın duvarı zarları üzerine toplayıcı dikişler atılır.

Açılan kesileri dikmek için estetik dikiş kullanıldığından, ameliyat sonrası ortaya çıkacak hoş olmayan görünüm engellenmiş olur. Ayrıca fazla yağlarından şikayetçi olan kişilerin, bu karın germe ameliyatı sırasında liposuction ile fazla yağlarından kurtulması, cerrah uygun gördüğü sürece mümkündür. Peki karın germe ameliyatı olup pişman olanlar genelde hangi noktalardan şikayetçidir?

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Pişmanlık Nedenleri

Karın germe ameliyatı, tıpkı diğer estetik operasyonlar gibi minimal riskler barındırır. Fakat genel hatlarıyla bakıldığında başarı oranları oldukça yüksektir. Karın germe ameliyatı olup pişman olanlar içinse temel nedenler genellikle şunlardır:

  • Ameliyat sonrası karın görünümü beklentileri karşılayacak kadar düz değildir.
  • Ameliyat sırasında ya da sonrasında oluşan enfeksiyon, kanama, his kaybı gibi komplikasyonlar ya da yara izi oluşumu, hastaların memnuniyetsizlik duymasına neden olabilir.
  • Karın germe ameliyatının maliyetleri, diğer estetik operasyonlar ile karşılaştırıldığında biraz daha yüksektir. Bazı hastalar maliyetler ile ortaya çıkan sonuç arasındaki denge konusunda problem yaşayabilir.

Söz konusu pişmanlık nedenlerinin büyük kısmı cerrahlarla ilgili değildir. Hastaların karın germe ameliyatı sonrası ile ilgili olarak gerçekçi beklentilere sahip olmaması, cerrah kusursuz iş çıkarsa bile, ortaya çıkan sonuca dair memnuniyetsizlik yaratabilir. Bu yüzden siz de karın germe ameliyatı olup pişman olanlar ile aynı kaderi paylaşmak istemiyorsanız, karın germe ameliyatı ile ilgili gerçekçi beklentilere sahip olmanız gerekir.

Burada belirtilmesi gereken önemli noktalardan biri de şudur: Karın germe ameliyatı olanlar sağlıklı yaşama geçiş yapmazsa, aşırı kilo alırsa ya da yeniden hamile kalırsa, karın germe ameliyatını gerektirebilecek sorunların yeniden ortaya çıkması mümkündür. Bu noktada bireylerin duyacağı pişmanlık karın germe ameliyatıyla ilgili değil, muhtemelen kendileriyle ilgili olacaktır.

Karın Germe Ameliyatının Riskleri

Tüm hastalar karın germe ameliyatının riskleri konusunda ameliyat olmadan bilgilendirilir. Bu riskler ameliyat sırasında ortaya çıkabileceği gibi, karın germe ameliyatından sonra da gelişebilir. Söz konusu riskler şöyle sıralanabilir:

  • Ameliyat bölgesinde enfeksiyon gelişmesi,
  • Kanama ya da hematom,
  • Dikişlerde açılma,
  • His kaybı,
  • Karın duvarının zayıflamasına bağlı fıtık,
  • Renk değişimi, iz ya da gerginlik gibi cilt sorunları,
  • Belirgin kalan dikiş izi,
  • Yaraların iyileşmesinde gecikme,
  • Derin Ven Trombozu olarak adlandırılan kan pıhtılaşması,
  • Anesteziye bağlı komplikasyonlar.

Enfeksiyon gibi komplikasyonlar genellikle antibiyotik kullanımı ile kontrol altına alınabilir. His kaybı da genellikle geçici bir durum olduğu için kendiliğinden düzelir. Her ne kadar bu risklerin her biri çözülebilecek problemlere işaret ediyor olsa da sürecin ameliyat öncesinde planlandığı gibi ilerlememesi, bazı hastaların pişmanlık duymasına neden olabilir. Yani süreç karın germe ameliyatı olup pişman olanlar için her zaman büyük felaketlerle sonuçlanmaz. Bazen çok küçük sorunlar bile yaşanan sürecin etkisiyle beklendiğinden daha can sıkıcı olabilir.

Karın Germe Ameliyatı Riskleri Nasıl Azaltılır?

Bugüne dek karın germe ameliyatı sonrası yorumlar göz önünde bulundurulduğunda, ameliyat öncesi doğru ve deneyimli cerrah seçimi ile tüm risklerin olabilecek en minimum seviyeye indirilmesi mümkündür. Karın germe ameliyatı olmak isteyen hastaların ilk bakmaları gereken nokta karın germe ameliyatı olup pişman olanlar değil, karın germe ameliyatının sonuçlarından memnuniyet duyanlar olmalıdır. Yani cerrahın hasta geri dönüşleri ne kadar olumlu, başarı oranı ne kadar yüksekse, sizin karın germe ameliyatı sonrası pişmanlık yaşama ihtimaliniz de o kadar düşük olur.

Hastaların bazı önemli noktalara ihtimam göstererek doktor tavsiyelerine uyması konforlu bir iyileşme süreci yaşamak ve operasyonun başarısını olumsuz etkilememek açısından önemlidir. Hastaların riskleri azaltmak için dikkat edebileceği noktalar ise şunlardır:

  • Karın germe ameliyatı öncesi sigara ve alkol tüketimi sınırlandırılmalı, diyet ve yaşam tarzı önerilerine harfiyen uyulmalıdır.
  • Ameliyat öncesi cerrahınızla kullandığınız ilaçları ve tıbbi geçmişinizi eksiksiz olarak paylaştığınızda, olası komplikasyonlar önlenebilir.
  • Ameliyat sonrasında sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinerek düzenli olarak egzersiz yapmak, karın bölgesinin her zaman istediğiniz gibi görünmesine yardımcı olabilir.
  • Ameliyat sonrası yara bakımının bu alanda uzman kişilerce ya da doktor tarafından önerildiği şekilde yapılması önemlidir.
  • Ameliyat sonrası doktor tarafından belirtilen sürede banyo yapmak, ağır fiziksel aktivitelerde bulunmak önerilmez.
  • Doktor tarafından tavsiye edilmediği sürece korse kullanılmamalıdır.

Karın germe ameliyatı olup pişman olanlar genellikle bu önerilerden bir ya da birkaç tanesine uymamıştır. Karın germe ameliyatı sonrası komplikasyonlar da muhtemelen bu yüzden oluşmuştur. Unutulmamalıdır ki karın germe ameliyatı bir açık cerrahi işlemidir ve hastalar ya da cerrahlar tarafından yapılacak küçük hatalar ciddi sonuçlar doğurabilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Yorumlar

Karın bölgesinin estetik görüntüsünden rahatsız olarak karın germe ameliyatı olanların yorumları, bu ameliyatın başarı oranlarının yüksek olduğunu gösterir. Yani karın germe ameliyatı olup pişman olanlar sayıca azdır. Nitekim yorumlar incelendiğinde karın germe ameliyatının zararları değil, yararlarının konuşulduğu görülebilir. Elbette mini karın germe ya da karın germe ameliyatları ile ilgili tüm yorumları buraya taşımak söz konusu olamaz. Fakat genel kanıya dair şöyle bir liste yapılabilir:

  • Kişilerin kendi görüntülerinden memnun olması en temelde bir özgüven artışı sağlar. Kadınların kıyafet seçimlerinde daha özgür olmaları ve gizlenmek zorunda kalmamaları, kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamıştır.
  • Sarkmaların derecesi kişiden kişiye farklılık gösterdiği için, aynı durum iyileşme süreci için de geçerlidir. Doktor tavsiyelerine harfiyen uyan hastalar iyileşmeyi hızlandırmış ve arzu ettikleri görünüme kısa bir sürede ulaşmıştır.
  • Ameliyat sonrası nihai etkilerin görülmesi için bölgedeki ödemin dağılması beklenmelidir. Karın germe ameliyatı sonuçlar genellikle birkaç ay içinde net olarak görülebilmektedir.
  • Tercih edilen cerrahın başarıları, deneyimleri ve tıbbi geçmişi hakkında araştırma yapan, cerrah seçiminden üst düzey hassasiyet gösteren hastaların operasyon sonrası memnuniyeti daha yüksektir.

Sonuç olarak karın germe ameliyatı olup pişman olanlar genellikle tam olarak gerçekçi beklentilere sahip değil demektir. Nitekim “Ben karın germe ameliyatı oldum, sonuçlarından memnunum.” diyenlerin sayısı azımsanamayacak denli fazladır.

Karın Germe Ameliyatı Olup Pişman Olmayın!

Karın germe ameliyatı maliyetli bir işlem olmasının yanı sıra, bireylere geleceğe dair hayal kurdurur. Karın germe ameliyatı yaptıracak olan hastalar, ameliyat sonrası kavuşacakları görünüme dair heyecan duyar. Fakat sonucun beklenildiği gibi olmaması zaman ve para kaybetmenin ötesinde büyük bir hayal kırıklığı yaratır. Nitekim karın germe ameliyatı olup pişman olanlar için durum hep böyle olmuştur. Teknoloji bu denli gelişmişken ve tüm estetik prosedürlerde başarı oranları böylesine yüklenmişken, hastaların karın germe ameliyatı olup pişman olanlar gibi bir sonuç yaşamaması adına doğru hekimlere yönelmesi büyük önem taşımaktadır.

Eğer süreç sizin için de karın germe ameliyatı olup pişman olanlar gibi can sıkıcı şekilde sonuçlansın istemiyorsanız, bunun anahtarı güvenilir bir hekim seçmektir. Yücel Sarıaltın, alanında yıllara dayanan deneyimi ve hasta memnuniyeti odaklı yaklaşımı ile size sorunsuz bir süreç yaşatır. Siz de Yücel Sarıaltın ve ekibini tercih etmek isterseniz, randevu oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili İçerikler
Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı mıdır?
Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı mıdır?

Ameliyatsız cerrahi olmayan rinoplasti, yani burun dolgusu, güç geçtikçe...

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler
Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler ve öneriler sayesinde...

Tam Yüz Gençleştirme
Tam Yüz Gençleştirme

Tam yüz gençleştirme uygulaması, yıllara karşı savaşan cildimizin bir süre sonra yorgun düşmesi...

Kimler Saç Ekimi Yaptırmamalıdır?
Kimler Saç Ekimi Yaptırmamalıdır?

Saç ekimi uygulamaları sadece ülkemizde değil dünya genelinde en çok tercih...

Son Düzenleme : 21.07.2024