Sizi Arayalım

Erkekler için Botoks Brotox

Botoks her ne kadar kadınların yaptırdığı bir estetik uygulama olarak bilinse de son yıllarda erkeklerden de rağbet görür. İş hayatının stresi, genetik etki, ilerleyen yaş derken erkeklerin yüz bölgesinde kırışıklıklar oluşur. Bu durum bazen rahatsız edici olmaz fakat özellikle belli noktalardaki kırışıklıklar kişilere bitkin yorgun üzgün bir görünüm kazandırır. Erkekleri brotox uygulamasına yönlendiren de bu görünümdür. Daha genç ve enerjik bir görünüm elde etmek isteyen erkekler için botoks uygulanabilir.

Brotox, erkeklere özel botoks için kullanılan bir adlandırmadır. Kadınların ve erkeklerin cilt yapısı farklı olduğu için erkeklere özel botoks tedavisiyle kadınlara uygulanan arasında farklılık vardır. Botoks uygulaması erkeklerde her zaman pürüzsüz bir cilt dokusu hedeflemez. Erkeklerde kusursuz görünmeyi değil kişilere bitkin bir hâl ekleyen kırışıklıkları gidermeyi amaçlar. Kadınlara göre daha az miktarda botoks maddesi uygulanır. Böylece maskülen hatlar korunur. Uygulama noktaları da kadınlara göre daha farklıdır.

Brotox, erkekler için botoks uygulamasında enjeksiyon miktarı, seans sayısı gibi detaylar kırışıklıkların boyutuna göre belirlenir. Gerekli durumlarda botoks ve dolgu bir arada uygulanır. Brotox, erkekler için botoks uygulamasının uzman bir hekim tarafından yapılması önemlidir. Aksi takdirde kadınsı bir görünüme neden olabilir.

Kadınsı hatların ortaya çıkması hekim uzmanlığının yeterli olmadığı durumlarda yaşanan bir durumdur. Brotox, özel botoks tedavisi uygulamasıdır ve erkek yüz hatları dikkate alınarak titiz bir çalışmayla uygulanmalıdır.

Brotox Erkekler için Botoks Uygulaması Nasıl Yapılır?

Brotox, erkekler için botoks uygulaması oldukça basit bir işlemdir. Herhangi bir ön hazırlığa gerek duyulmadan yapılması mümkündür. Ancak tedbiren kan sulandırıcı kullanmamak ve böyle bir etkiye yol açan besinleri ameliyat öncesinde tüketmemek gerekir. Öte yandan ciltte tahriş yapan bakım ürünleri kullanılmamalı ve alkol tüketilmemelidir.

Brotox, erkekler için botoks uygulamasında hasta ağrı ve acı hissetmez. Gerekli durumlarda lokal anestezi etkisi sağlayan kremler kullanılabilir. Uygulama süresi yaklaşık 10 ila 15 dakika arasında değişir.

Botoks maddesinin miktarı alanında deneyim tarafından belirlenmelidir. Ayrıca uygulamanın hastanın yüz hatlarına özel olarak planlanması gerekmektedir. Çünkü her erkeğin yüz yapısı farklıdır. İşlemin yüz hatlarına göre özel olarak planlanması sırasında hastanın beklentileri de dikkate alınır.

Botoks enjeksiyonunun en önemli özelliği yüzdeki erkeksi ifadeyi koruyacak şekilde planlanarak uygulanmasıdır. Eğer uygulama miktarı ve yeri doğru belirlenmezse mimikler kaybolabilir ve donuk bir görüntü ortaya çıkar. Yaşa ve yüzün yapısına uygun olacak şekilde planlama yapıldıktan sonra seans sayısına ve seans aralıklarına da karar verilir.

Derin kırışıklıkları olan erkeklerin seans arası daha az olabilir. Ancak genellikle altı ayda bir uygulamanın yenilenmesi tavsiye edilir. Brotox, erkekler için botoks sadece yaşlı görünmeyi değil kişilere mutsuzluk veren enerjisi düşük yüz hatlarını da engeller. Böylece yaşına uygun ve maskülenliğini kaybetmemiş yüz hatları ortaya çıkar.

Brotox Erkekler için Botoks Uygulaması Kimlere Uygundur?

Brotox, erkekler için botoks uygulaması daha enerjik ve genç bir görünüme sahip olmak isteyen erkeklere hitap eder. Özellikle işi gereği sürekli bakımlı olması gerekenler, sürekli göz önünde olan kişiler prezantabl ve enerjik görünme gerekliliği hisseder. Bu da erkekleri brotox uygulamasına yönlendiren sebepler arasındadır. Brotox uygulamasına yönlendiren sebepler bununla sınırlı değil kişilere bitkin yorgun görünüm katan kırışıklıklar özgüveni de olumsuz etkiler. Kendini daha özgüvenli hissetmek ve hayal ettikleri görünüme sahip olmak isteyenler böyle bir yola başvurabilir.

İş hayatının zorlukları, günlük hayattaki stres derken yüzünüzde oluşan derin kırışıklıklar brotox, erkekler için botoks yöntemiyle giderilebilir ya da bir nebze hafifletilir. Böylece sadece yaşlı görünmeyi değil özgüveninizi azaltan bir problemi de geride bırakabilirsiniz. Son yıllarda artan sosyal medya kullanımı ve çekilen fotoğrafların geniş kitlelere beğendirilme arzusu da erkekler için botoksu cazip kılar. Bu nedenle daha iyi fotoğraflar, videolar için brotox yaptırılabilir.

Botoks 18-65 yaş arası erkekler için uygundur. Ancak hekim onayıyla daha ileri yaşlarda da uygulanabilir. Hastanın işleme engel teşkil eden bir rahatsızlığı olup olmadığına bakılır. Bu sayede uygulama esnasında herhangi bir sorun yaşanma olasılığı ciddi oranda azalır. Hastanın botoks maddesine bir alerjisi olmaması da gerekir. Eğer hasta bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaca devam ediyorsa ya da nöromüsküler hastalıklar varsa botoks yapılması önerilmez.

Brotox Erkekler için Botoks Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Brotox, erkekler için botoks uygulamasından sonra hekiminizin tavsiyelerini uygulamanız önemlidir. Hekimlerin verdikleri tavsiyeler genellikle şu şekildedir:

  • Özellikle ağır işlerden ve sporlardan kaçınmalısınız.
  • Brotox, erkekler için botoks uygulaması sonrasında yüze fazla dokunmamak gerekir.
  • İlk günlerde hafif ağrı ve acı olabilir. Gerekli durumlarda ağrı kesici alınabilir. Hafif şişlik ve kızarıklık da normaldir.
  • Sıcak duş yapmaktan kaçınılmalıdır. Sauna, hamam gibi sıcak ortamlara girilmemesinde de fayda vardır.
  • Uygulama bölgesini güneşe maruz bırakmamak gerekir.
  • Uygulama sonrasında yaklaşık 3-4 saat fazla eğilmemek önemlidir.
  • En az bir gün süreyle alkol kullanılmamalıdır.
  • Botoks zararlı bir uygulama olmadığı için olumsuz bir durumla karşılaşma riski düşüktür ancak olumsuz bir durum söz konusu olduğunda hemen hekime danışılmalıdır.

Brotox Erkekler için Botoks Uygulamasının Sonuçları Kalıcı mıdır?

Brotox, erkekler için botoks uygulamasıyla sınırlı bir süre için kalıcı etki elde edilir. Bu süre sonunda yeniden uygulama yapılmalıdır. Uygulama sonrasında olumlu etkilerin tam anlamıyla yüzde fark edilmesi on beş günü bulur. Ancak uygulama alanına göre de dördüncü ya da beşinci günde kırışıklıklarda ciddi bir azalma olabilir. Hastadan hastaya kalıcılık süresi değişir. Kalıcılık bazı hastalarda 8 aya kadar çıkarken bazılarında 4 ayın sonunda cilt, yeniden eski hâlini alır. Hasta, hekim tarafından belirtilen aralıklarda seanslara düzenli olarak katılırsa daha kalıcı sonuçlar ortaya çıkar.

İlgili İçerikler
Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?
Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morlukları neden olur? nasıl geçer? hangi tedaviler uygulanır? tüm soruların cevapları

Meme Ucu Ameliyatı Emzirmeyi Etkiler mi?
Meme Ucu Ameliyatı Emzirmeyi Etkiler mi?

Birçok kadın meme uçlarının şekli ve görünüşü konusunda estetik kaygılar...

Yüz Germe Yöntemleri
Yüz Germe Yöntemleri

Yaşın ilerlemesine ve birtakım olumsuz dış etkenlere bağlı olarak yüzde sarkmalar, kırışıklıklar..

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrasında Sosyal Yaşam Nasıl Etkilenir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrasında Sosyal Yaşam Nasıl Etkilenir?

Kepçe kulak ameliyatı (otoplasti), pinna veya dış kulağın cerrahi olarak yeniden şekillendirilmesidir. Operasyonun amacı...

Son Düzenleme : 14.10.2024