Sizi Arayalım

Somon DNA Uygulama Noktaları

Somon DNA, cilt gençleştirme yollarından biridir. Gençlik iksiri olarak da adlandırılan yöntem, ciltte hücre yenilenmesi yoluyla fayda sağlar. Somon DNA serum uygulaması, vücudun farklı noktalarına yapılabilir. Böylece farklı cilt problemlerinin giderilmesi sağlanır. Somon DNA tedavisi için belli bir içerik ihtiva eden serum hazırlanır. Serum içerisinde somon balığının kanı ve spermleri vardır. Ayrıca insanların cildinde doğal olarak mevcut olan ama zaman içerisinde azalan şu maddeler de serum içeriğinde yer alır:

  • L Leusin: Nem dengesinin korunmasında etkilidir. Yaşlanma etkilerini azaltıcı etki yapar. Saç için de faydalıdır.
  • L Lysine: Kolajen oluşumunu destekler. Saçın sağlıklı gelişiminde olumlu etki gösterir.
  • L Proline: Cildi koruyucu etki yapar.
  • Hyalüronik Asit: Cildin esnekliğinin ve nem dengesinin korunmasında olumlu etki gösterir. Yaşlanmayı önleyici ve kızarıklıkları giderici etkisi vardır.

İnsan DNA’sına yakın bir yapıya sahip olan somon DNA’sı, doğru biçimde uygulandığı takdirde herhangi bir problem yaşanmaz. Somon DNA faydaları oldukça fazladır ancak doğru uygulama yapılmadığı takdirde faydadan çok zararla karşılaşırsınız. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Yücel Sarıaltın ve ekibi, somon DNA uygulamalarını son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirir. Somon DNA yaptıranlar, hekim talimatlarına uygun hareket ederek istedikleri sonucu elde edebilir.

Kimler Somon DNA Yaptırabilir?

Somon DNA uygulaması için ilk olarak hekim tarafından değerlendirme yapılır. Buna göre hastanın işlem için uygunluğuna karar verilir. Sağlık durumu uygun olmayanlar, somon DNA serum uygulaması yaptıramaz. Şu kişiler için uygulama yapılması mümkün değildir:

  • Hamile kadınlar ve bebeğini emzirmeye devam eden anneler, tedavi için hamilelik ve emzirme dönemlerinin bitmesini beklemelidir.
  • Kalp hastaları, tedavi için uygun değildir. Damar hastalarında da bu işlem yapılmaz.
  • Hastada pıhtılaşma problemi olması halinde somon DNA tedavisi uygulanması önerilmez.
  • Cildin açık yara olan kısımlarında işlem yapılması doğru değildir.
  • Kanser, diyabet hastaları; felç riski olanlar ve 18 yaş altındakiler tedavi için uygun değildir.

Somon DNA faydaları ile cildinizdeki pek çok problemden kurtulabilirsiniz. Özellikle yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan olumsuz etkilerden kurtulmak için somon DNA yaptıranlar vardır. Kuruluk ve matlık problemlerini gidermek için uygulamadan yararlanabilirsiniz. Sivilcelerden, siyah noktalardan, sarkmalardan ve kırışıklıklardan kurtulmak için de somon DNA yöntemini tercih edebilirsiniz.

Somon DNA Nasıl Uygulanır?

Somon balığı spermlerinden ve kanından elde edilen serum, doğru koşullarda uygulanmalıdır. Somon DNA uygulamasının öncesinde ve sonrasında belli detaylara dikkat etmek gerekir. Böylece operasyon sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz. DNA moleküllerinin uygulamasından yaklaşık bir hafta önce yapılması gerekenler şu şekildedir:

  • Kan sulandırıcı kullananlar, ilaçlarını en az bir hafta evvel bırakmalıdır.
  • Alkol tüketmemekte fayda vardır.
  • Kese, peeling gibi uygulamalar, cilt üzerinde hassasiyet yaratacağı için yapılmamalıdır.
  • Asit içerikli kremler kullanmamalısınız.
  • Cildinizi güneşten korumaya dikkat etmelisiniz.
  • Somon DNA serum işlem gününde makyaj yapmamalısınız.
  • Hekiminiz size farklı tavsiyelerde de bulunabilir. Bu tavsiyeleri de harfiyen yerine getirmelisiniz.

Somon DNA’sı işleminin bir ön hazırlık süreci vardır. Somon DNA yaptıranlar için uygulamadan 15 gün evvel hyaluronik asitle nemlendirme yapılır. “Somon DNA nasıl uygulanır?” diye merak edenler, ilk olarak nemlendirme yapıldığını bilmelidir. Ardından mikroenjeksiyon sürecine başlanır.

Mikro iğneler vasıtasıyla serum cilde uygulanır. Somon DNA faydaları, serum içerisindeki faydalı bileşenler sayesinde ortaya çıkar. Uygulamanın kaç seans olduğu da merak edilenler arasındadır. Seans sayısı genellikle en fazla beştir. Her seans 15-20 dakika içerisinde tamamlanır. Böylece kısa sürede işlem tamamlanır. Seans araları ise bir ila üç hafta şeklinde belirlenebilir.

Somon DNA Uygulaması Hangi Bölgelere Yapılır?

Somon DNA uygulamasının vücudun çeşitli noktalarına yapılması mümkündür. Alın bölgesine somon DNA yaptıranlar, kırışıklıklardan kurtulabilir. Kaşlar, şakaklar için de uygulama yapılması mümkündür. Ayrıca yanaklar, dudaklar, dekolte bölgesi için somon DNA faydaları oldukça fazladır.

Somon DNA serum, dize ve kolun iç kısımlarına uygulanabilir. Bu sayede sarkma problemi ortadan kaldırılır. Yani yüz bölgesi başta olmak üzere vücudun pek çok noktasına, somon DNA enjekte edilebilir. Uygulama noktalarında beklenenin elde edilmesi için işlem sonrasında belli detaylara dikkat edilmelidir.

Kan sulandırıcı ilaçların kullanılmaması, dikkat edilmesi gereken detayların başında gelir. Dışarı çıkarken güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca peeling uygulamalarına da bir süre ara vermek gerekir. Uygulamadan sonra bir gün boyunca cildinize su temas etmemesine dikkat etmelisiniz.

Uygulama sonrasında cildinizdeki yenilenme, canlılık ve gençlik etkisi, bir yıl boyunca göze çarpar. Ancak işlem öncesinde ve sonrasında hekimin tavsiyelerine dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde olumsuz bir durumla da karşı karşıya kalabilirsiniz.

Somon DNA Yaptırmanın Faydaları Nelerdir?

Somon DNA faydalarını artırmak için ilave olarak radyofrekans ve lazer tedavileri de yapılabilir. Ancak dolgu yapıldıysa somon DNA serum uygulaması, olumsuz bir etkiye bile yol açabilir. Bu nedenle dolgu ve somon DNA işlemini farklı zamanlarda yaptırmalısınız. Cildinizde dolgu varsa hekiminize bu konuda bilgi vermelisiniz. Somon DNA faydaları şöyledir:

  • Somon DNA yaptıranlar, cildine yeniden parlaklık kazandırma; kuruluğu, matlığı giderme fırsatı elde eder.
  • Siyah noktaların ve sivilcelerin giderilmesinde etkilidir.
  • Göz altında meydana gelen morlukların azaltılması noktasında faydalıdır.
  • Menopoza bağlı olarak cilt yapısında meydana gelen olumsuz değişikliklerin giderilmesini sağlar.
  • Sigara tiryakiliği, alkol bağımlılığı gibi durumlarda ciltte meydana gelen olumsuz etkileri giderir.
  • İlaçların yol açtığı olumsuz etkileri bertaraf eder.
  • Stres nedeniyle ciltte yaşanan olumsuz bir değişim söz konusu ise somon DNA cilt gençleştirme uygulaması yapılabilir.
  • Yaşlanma belirtilerini azaltarak daha genç görünmenizi sağlar.
  • İş hayatından ya da farklı nedenlerin ellerdeki yan etkileri, uygulama neticesinde giderilebilir.
  • Göz altı torbaları üzerinde etkilidir.
  • Sarkma probleminin ortadan kaldırılması için tercih edilebilir.
  • Kazayağı, mimik çizgileri, nazobial çizgiler için olumlu etki yapar.

Uygulamanın yan etkileri de merak edilen bir konudur. Ancak çoğunlukla bir yan etki söz konusu olmaz. Uygulama noktalarında iz kalmaması ve işlem yapıldığına dair bir ipucu oluşmaması sayesinde günlük hayatınıza dilediğiniz gibi devam edebilirsiniz. Eğer cilt hassasiyetiniz varsa hafif kızarıklık ya da morluk olabilir. Bu tür belirtiler kısa süre içerisinde kaybolur. Farklı bir olumsuzluk durumunda hemen hekiminizle iletişime geçmelisiniz. Hijyen koşullarının yetersiz olması, hekimin deneyimsiz olması gibi nedenlerle olumsuz durumlar söz konusu olabilir.

Somon DNA Uygulamasının Fiyatları

Somon DNA uygulamasının fiyatları, işlem yapılacak kliniğe, hekime ve uygulama detaylarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Ayrıca seans sayısı da önemlidir. Hekim tarafından değerlendirme yapıldıktan sonra fiyat konusunda bilgi verilir.

Fiyat her ne kadar önemli bir konu olsa da ilk olarak farklı detaylara dikkat etmek gerekir. Somon DNA uygulaması yaptırmak isteyenler, fiyat detayından evvel güvenilir, deneyimli bir hekim seçmeye odaklanmalıdır. Hekim kontrolü olmadan, deneyimsiz kişiler tarafından yapılacak işlemler sırasında ciddi sorunlar ortaya çıkar. Bu nedenle her zaman hekim deneyimine, kalitesine önem vermelisiniz.

Yücel Sarıaltın, uzun yıllara dayanan uygulama deneyimi ile işlem sürecini gerektiği gibi yönetir. Hastaların bilgilendirilmesi ve takibinin yapılması gibi konularda da son derece titiz hareket eden hekiminiz sayesinde sorunsuz bir sürecin ayrıcalığını yaşarsınız. Farklı cilt uygulamaları ve estetik işlemler için de her zaman Yücel Sarıaltın ve ekibini tercih edebilirsiniz.

İlgili İçerikler
Burun Ucu Estetiği ile İlgili Bilinmeyenler
Burun Ucu Estetiği ile İlgili Bilinmeyenler

Burun ucunun istenilen bir görünüme sahip olmaması kişileri rahatsız eder ve söz konusu rahatsızlığın burun ucu estetiği...

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrasında Sosyal Yaşam Nasıl Etkilenir?
Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrasında Sosyal Yaşam Nasıl Etkilenir?

Kepçe kulak ameliyatı (otoplasti), pinna veya dış kulağın cerrahi olarak yeniden şekillendirilmesidir. Operasyonun amacı...

Hyaluronik Asit Nedir?
Hyaluronik Asit Nedir?

Hyluronik asit, vücudun doğal yapısında bulunan bir maddedir. Gözde, eklemlerde...

Gamze Estetiği ile Güzelliği Ayrıntıda Yakalamak Mümkün
Gamze Estetiği ile Güzelliği Ayrıntıda Yakalamak Mümkün

Gamze vücudun farklı yerlerinde gözle görülebilen cilt çöküntüleridir...

Son Düzenleme : 05.07.2024