Sizi Arayalım

Meme Dikleştirme Ameliyatı Olanlar

Meme dikleştirme operasyonu, meme yapısından memnun olmayan kadınların tercih ettiği bir estetik müdahaledir. Yaş ilerledikçe ya da ani kilo değişimi gibi problemlere bağlı olarak memede sarkma meydana gelir. Sarkma neticesinde meme başı, katlantı noktasına kadar inebilir ya da daha da aşağı inerek katlantı yerinin altında görünmez hale gelir. Meme dikleştirme ameliyatıyla meme başı, katlantı noktasından uzaklaştırılarak dik bir konuma getirilir. Böylece sarkmış durumda olan meme eskisine nazaran daha iyi bir görüntüye sahip olur.

Meme dokusunun çıkarılması ya da protez takılması ile dikleştirme sağlanır. İstenilen sonucun elde edilmesinde hekim deneyimi son derece önemlidir. Ayrıca beklentilerinizi doğru bir şekilde hekime aktarmanız da ameliyat sonrasında dilediğiniz görünüme kavuşmanız açısından fayda sağlar.

Estetik cerrahların sıkça yapılan ameliyatlardan biri meme dikleştirme operasyonudur. Bu nedenle hekim seçimini doğru yaptığınız takdirde herhangi bir riskli durumla karşılaşmazsınız. Meme dikleştirme ameliyatı olanlar, ameliyat öncesinde belli konularda dikkatli davranmalıdır. Özellikle iyileşme sürecinde sorun yaşanmaması için sigara içenlerin bu alışkanlıklarından vazgeçmesi gerekir. Hasta kan sulandırıcı etki yaratmaması için çok fazla bitkisel ürün tüketmemelidir.

Meme dikleştirme ameliyatı olanlar, farklı gerekçelerle böyle bir yola başvurabilir. Bu nedenlerden bazılarını şöyle sıralamak mümkündür:

  • Doğum ve emzirme sonrasında göğüslerde sarkma ya da dolgunluğunu yitirme gibi problemler olur. Ancak emzirme döneminden belli bir süre sonra göğüslerin eski formuna kavuşma ihtimali de vardır. Bu nedenle emzirme dönemini tamamladıktan sonra bir süre beklemeli, meme yapısında düzelme olmazsa dikleştirme ameliyatı yaptırmalısınız.
  • Ani kilo değişimlerinden kaynaklı olarak memede sarkma meydana gelebilir.
  • Hatalı sütyen kullanmak, sarkmaya sebebiyet veren durumlardan biridir.
  • Memede herhangi bir sarkma olmasa da daha dik bir görünüm için operasyon yapılabilir.

Yukarıda sıralanan durumlar söz konusu olduğunda estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı bir hekimle görüşerek ameliyat konusunda fikir alabilirsiniz. Hekim yapacağı detaylı değerlendirmelerden sonra sizin ameliyat için uygun olup olmadığınıza karar verir. Hastanın psikolojik durumu ameliyatın sonuçlarını idrak edecek yapıda olmalıdır. Ayrıca alkol ve madde bağımlılığı gibi sorunları olan hastalar için de böyle bir operasyonun yapılması doğru değildir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı olanlar için iki farklı yöntem uygulanır. Eğer meme büyük bir yapıya sahipse doku alınmalıdır. Küçük memelerde silikon protez kullanımı ile dikleştirme yapılmalıdır. Kesi, meme başı çevresinde olabilir. Meme altına ve dikine bir kesi de yapılabilir. Ayrıca meme dokusu üzerinde ters t şeklinde bir iz olması da mümkündür. Meme uçlarında mevcut görünümün nasıl olduğuna göre kesi yöntemi değişiklik gösterir.

Meme dikleştirme için kullanılan yöntemlerden biri aquafillingtir. Dolgu ile meme dikleştirme yöntemi olan aquafilling, meme içerisinde belli noktalara enjekte edilir. Aquafilling meme dikleştirme yöntemi, bazı hekimler tarafından uzun dönem komplikasyonlara yol açabileceği endişesi ile uygulanmaz.

Genel anestezi altında yapılan meme dikleştirme operasyonu genellikle 2 saat içerisinde tamamlanır. Meme estetiği sonrasında göğüs bölgesinin ideal şekline ulaşması için belli bir süre beklemek gerekir. Yaklaşık üç ay içinde memelerde istenilen görüntü elde edilir.

Meme dikleştirme ameliyatı olanlar genellikle bir gün hastanede yatar. Ancak hekim tarafından daha uzun süreli bir yatış da öngörülebilir. Silikon protezle ya da doku alımı ile yapılan operasyon sayesinde hasta kendisini özgüvenli hisseder ve kıyafet seçimlerinde daha özgür hareket eder.

Eğer meme yapınızdan bir şikâyetiniz varsa alanında deneyimli bir hekimle görüşerek ameliyat hakkında bilgi alabilirsiniz. Hekim tecrübeliyse operasyon sırasında son derece titiz bir şekilde hareket eder. Bu sayede memelerde simetrik bir görüntü ve dik bir duruş elde edilir.

Operasyon sırasında meme içine gerekli durumlarda silikon protez de yerleştirilir. Böylece tam olarak göğüslerin dik durması ve hastanın vücut yapısına, beklentilerine uygun bir görünüme sahip olması sağlanır. Meme dikleştirme ameliyatı olanlar operasyon öncesinde ve sonrasında hekimin tavsiyelerine uygun bir şekilde hareket etmelidir.

Meme dikleştirme ameliyatı 18 yaşından büyük kadınlara yapılır. Ayrıca hamilelerin, emzirme döneminde olanların bu operasyonu yaptırması uygun değildir. Kanser, kontrol edilemeyen şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıklar, operasyonun yapılması noktasında engel teşkil eder.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Olanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Meme dikleştirme öncesi sonrası belli detaylara dikkat ederek operasyonun başarı şansını artırırsınız. Meme dikleştirme ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Meme dikleştirme ameliyatına alınan hastalar, ameliyattan çıktıktan üç saat sonra yemek yemeye başlayabilir.
  • Meme dikleştirme ameliyatı olanların hekimin belirlediği süre boyunca destek sütyeni kullanması gerekir.
  • Meme dikleştirme sonrası hastanın göğsüne drenler konulur. Bu drenler yaklaşık 2-3 gün sonra çıkarılır.
  • Meme dikleştirme ameliyatı olanlar, göğüs bölgesini en az üç gün boyunca yıkamamalıdır.
  • Göğüs dikleştirme ameliyat sonrasında ağır kaldırmamak önemlidir. En az dört hafta süreyle ağır egzersizlerden ve işlerden kaçınmalısınız.
  • Ameliyattan sonra morluk, şişlik ve hafif ağrı normal kabul edilir. Birkaç gün sonra tüm şikâyetler ciddi oranda azalır. Şikâyetlerin artması durumunda hekiminize başvurmalısınız.
  • Meme dikleştirme ameliyatı olanlar ağrı oluşumunu engellemek için hekim tarafından verilen ilaçları kullanmalıdır.
  • Operasyon sonrasında spor yapmaya başlamak için bir ay beklemelisiniz.
  • Sauna ve hamam gibi aşırı sıcak yerlere girmemelisiniz.
  • Yaklaşık bir hafta sonra normal hayatınıza devam edebilirsiniz.
  • Operasyondan sonraki haftalarda sırt üstü yatmanız önemlidir. Uyku sırasında çift yastık kullanmanız daha doğru olur.
  • Operasyondan sonra 12 ay geçince mamografi çektirmelisiniz. Böylece meme dokusunun ne durumda olduğu anlaşılır.

Yukarıdaki detaylara dikkat etmek, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması açısından önemlidir. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu olduğunda vakit kaybetmeden hekiminize ulaşmalısınız. Özellikle yüksek ateş, titreme, mide bulantısı, aşırı ağrı gibi durumlar acil müdahale gerektirir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Olanlar Ne Gibi Sorunlar Yaşar?

Meme dikleştirme ameliyatı sonrası riskler, hastaların en fazla merak ettiği konular arasındadır. Özellikle “Operasyon sonrası his kaybı yaşanır mı?” sorusunun yanıtı pek çok hasta tarafından merak edilir. Meme dikleştirme ameliyatı olanlar, belli bir süre his kaybı problemi yaşar. Ancak belli bir süre sonra bu sorun düzelir.

Merak edilen bir diğer konu da hastanın ameliyat sonrası emzirip emziremeyeceğidir. Hastalar, operasyon sonrasında hamile kaldıkları takdirde genellikle bebeklerini emzirir. Ancak alınan doku miktarına ve dokuların bulunduğu yere bağlı olarak emzirmeye engel bir durum da söz konusu olabilir.

Meme dikleştirme ameliyatı olanlar, operasyon sonrasında iz kalıp kalmayacağını araştırır. Gelişen teknoloji sayesinde çok fazla iz kalmadan memede dikleştirme yapılabilir. Ancak sarkıklığın çok fazla olduğu durumlarda iz oluşumu da fazladır. Operasyon sonrasında kanama riski bir hayli düşük seviyededir. Kanama olması halinde ilave bir ameliyat yapılarak kanama durdurulur.

Göğüs dikleştirme ameliyatı sonrası iyileşme süreci boyunca çok fazla sorun yaşamazsınız. Yaklaşık bir hafta içerisinde günlük hayatınıza dönme şansınız vardır. Meme dikleştirme ameliyatı olanlar ilerleyen dönemde yeniden sarkma sorunuyla karşı karşıya kalabilir. Özellikle kilo alıp verme, gebelik gibi durumlara bağlı olarak göğüslerde yeniden sarkma olabilir. Bu nedenle meme dikleştirme ameliyatını hamilelik sonrasına ertelemelisiniz. Ayrıca ameliyatın sonuçlarını korumak için kilonuza dikkat etmelisiniz.

Meme dikleştirme ameliyatı sonrasında destek sütyeni kullanmayı bıraktığınızda kendinize uygun ve rahat bir sütyen kullanmaya başlamalısınız. Ayrıca sarkma olmaması için spor sırasında sütyen takmanız gerekir. Göğüslerinizin daha dik ve güzel görünmesi için sağlıklı beslenmeyi ihmal etmemelisiniz.

Özellikle C ve E vitaminleri cilt elastikiyetini artırarak daha güzel bir görüntü için katkıda bulunur. Öte yandan düzenli göğüs egzersizleri de kısmen bir şekillendirme sağlar. Göğüslerinizi aşırı bir şekilde güneşe maruz bırakmamalı ve peeling gibi uygulamalardan kaçınmalısınız. Bu detaylara dikkat ettiğiniz sürece meme dikleştirme operasyonunun sonuçları daha kalıcı hale gelir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Olanların Yorumları

Meme dikleştirme ameliyatı olanlar, operasyon sürecini değerlendirerek başka insanların fikir edinmesine yardımcı olur. Özellikle operasyonun bir zararı olup olmadığı, beklentilerin karşılanıp karşılanmadığı konusunda fikir almak isteyen pek çok insan vardır. Ayrıca ameliyat sonrasında iz kalıp kalmaması ve kalıcılık gibi konularda da fikir almak isteyenler olabilir.

Meme dikleştirme yorumları incelendiğinde kişilerin kendi meme formuna göre farklı yöntemler uygulandığından bahsedilebilir. Kadının meme yapısının küçük olması halinde silikon protezlerle yeterli seviyede bir büyüklük elde edilir. Meme büyüklüğünün fazla olduğu durumlarda küçültme operasyonu yapılır.

Meme dikleştirme ameliyatı olanlar, yan etkilerin neler olduğunu merak eder. Ancak yan etki görülme riski düşüktür. Bazı kadınlarda yara yerinde enfeksiyon oluşumu meydana gelir. Ancak 100 kişiden en fazla ikisinde böyle bir risk söz konusudur. Enfeksiyon meydana gelmesi halinde dikişlerin yenilenmesi gerekir. Sadece pansuman ile de enfeksiyonun iyileştirilmesi mümkündür.

Meme dikleştirme ameliyatı olmak isteyenler hekim seçimi konusunda kararsızlık yaşar. Hekimin bu tür operasyonlarda deneyimi varsa ve klinik koşulları yeterliyse tereddüt yaşamanıza gerek kalmaz. Öte yandan fiyat da merak edilen konulardan biridir. Fiyat; hekime ve operasyonun kapsamına göre değişiklik gösterir. Fiyattan önce hekim deneyimi daha fazla önem verilmesi gereken bir konudur.

Operasyonla ilgili kafa karıştıran bir diğer konu da kanser riskiyle alakalıdır. Meme dikleştirme operasyonu olan kadınlarda kanser riskinin artması gibi bir durum söz konusu olmaz. Ancak özellikle 40 yaşından büyük kadınların her yıl meme kontrollerini yaptırması önemlidir. Bu sayede kanser oluşumları erken dönemde fark edilir ve hastalıktan daha kolay kurtulmak mümkün olur.

Ameliyatsız Meme Dikleştirme Yapılır mı?

Daha güzel bir meme yapısına sahip olmak isteyenler ve cerrahi yöntemler hakkında çekincesi bulunanlar, ameliyatsız bir şekilde göğüslerini nasıl dikleştireceğini araştırır. Ameliyatsız olarak meme dikleştirme yapılması mümkün değildir. Ancak göğüs bölgesinin daha güzel görünmesi için yapabilecekleriniz vardır.

Spor, bu anlamda ciddi bir önem arz eder. Göğüs kaslarınızı düzenli olarak çalıştıracak hareketler yaparak görünümü iyileştirebilirsiniz. Ayrıca doğru sütyen seçimi de önemli bir konudur. Bedene uygun sütyen seçilmesi de önemlidir. Rahatsızlık yaratan, bedeninizi sıkan, size büyük ya da küçük gelen sütyenler kullanmamalısınız.

Göğüs yapınızda değişim olmaması için sık kilo alıp vermemeye özen göstermelisiniz. Kilo verirken spor yaptığınız takdirde sarkmayı bir miktar önleyebilirsiniz. Spor ve sağlıklı beslenme belli bir yere kadar sonuç verir. Eğer mevcut meme yapınız beklentilerinizi karşılamıyorsa meme dikleştirme ameliyatı için uzman bir hekimle görüşebilirsiniz.

Hekim, ameliyat süreci ve elde edilecek sonuç hakkında sizi kapsamlı bir şekilde bilgilendirir. Ayrıca sağlık durumunuzun operasyon için uygun olup olmadığı konusunda size bilgi verir. Ameliyata engel bir durum olmaması halinde operasyon için tarih ve saat belirlenir.

İlgili İçerikler
Vajina Estetiği Cinsel Hayatı Nasıl Etkiliyor?
Vajina Estetiği Cinsel Hayatı Nasıl Etkiliyor?

Vajina estetiği, genital bölgeyi ilgilendiren estetik operasyondur. Kozmetik...

Jinekomasti Kimlerde Görülür?
Jinekomasti Kimlerde Görülür?

Yetişkin erkeklerde ve henüz ergenliğinin tamamlamış genç erkeklerdeki meme dokularının...

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler
Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler ve öneriler sayesinde...

Ameliyatsız Meme Büyütme
Ameliyatsız Meme Büyütme

Dolgun ve dik göğüslere sahip olmak hemen her kadının hayalidir. Estetik açıdan çok küçük göğüslere...

Son Düzenleme : 26.08.2024