Sizi Arayalım

Hydrafacial Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Cilt üzerinde meydana gelen leke ya da sivilce gibi sorunların hydrafacial cilt bakımı ile ortadan kaldırılması, çok daha genç, sağlıklı bir görünüm yaratılmasını sağlar. Hydrafacial cilt bakımı cilt üzerindeki sorunların giderilmesi, hem erkeklerin hem de kadınların arzu ettikleri görünüme kavuşması konusunda uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biri olarak kabul edilir. Alanında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen hydrafacial cilt bakımı uygulamalarının düzenli olarak gerçekleştirilmesi, yüzdeki aydınlık, genç ve sağlıklı görünümün kalıcı olmasını sağlar. Ayrıca hydrafacial cilt bakımı kişilerin cilt tipine, ihtiyaçlarına ya da hekim tavsiyelerine göre farklı aşamalardan oluşabilir. Alanında deneyimli hekimler tarafından gerçekleştirilen cilt bakımı hydrafacial uygulamalarında hem başarı oranı hem de hasta memnuniyeti son derece yüksektir.

Hydrafacial cilt bakımı ton farklılıklarından lekelenmelere, sivilcelerden yara izlerine kadar pek çok sorunun giderilmesinde etkilidir. Peki hydrafacial cilt bakımı nedir ve cilt bakımı hydrafacial fiyat bilgisi nedir?

Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir?

Cilt üzerindeki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen hydrafacial cilt bakımı uygulamaları, yalnızca cildin yenilerek estetik bir görünüme kavuşması için değil, aknelerin ve lekelerin tedavi edilmesi amacıyla da uygulanabilir. Bir anti-aging yöntemi olarak da nitelenebilecek olan hydrafacial cilt bakımı tüm cilt tiplerine uygulanabilir. İğne enjeksiyonu gerektirmeyen bir işlemdir. Dolayısıyla ağrı ya da acı hissedilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Yüzün nem ve bakım ihtiyaçlarını karşılayan hydrafacial cilt bakımı cildin çok daha genç, sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Cilt üzerinde herhangi bir hasar oluşmaksızın cilt bakımını gerçekleştirilen cilt bakımı uygulamasında cildin en alt tabakalarına kadar ulaşılır, derinlemesine temizlik işlemi gerçekleştirilir. Hydrafacial cilt bakımı genellikle temizleme, soyma, yenileme, nemlendirme gibi aşamaları içerir. Bu işlem cilt üzerindeki ölü deri hücrelerini temizlerken gözeneklerde biriken yağın ve kirin de uzaklaştırılmasını sağlar. Ayrıca uygulama aşamaları göz önünde bulundurulduğunda diğer cilt bakımlarından farklıdır. Peki hydrafacial cilt bakımı nasıl yapılır ve hydrafacial öncesi sonrası hakkında bilinmesi gerekenler neler?

Hydrafacial Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Hem erkekler hem de kadınlar için hydrafacial cilt bakımı aşamaları genellikle temizleme/arındırma, peeling, derin serum uygulaması, anti aging/yenileme, LED ışık uygulaması gibi kısımlardan oluşur. Fakat kişilerin cilt yapısına, ihtiyaçlarına bağlı olarak ek hydrafacial cilt bakımı uygulamaları da gerçekleştirilmesi mümkündür. Steril ve klinik bir ortamda gerçekleştirilmesi gereken hydrafacial cilt bakımı sıralaması şu şekildedir:

Derin Temizlik

Cildin gözeneklerde biriken kirlerden ve toksinlerden arındırılması işlemidir. Bu işlem genellikle vakumlu vortex sistemi kullanılarak gerçekleştirilir. Yüz ve boyun bölgesine uygulanan bu derin temizlik işlemi aynı zamanda cildin ölü hücrelerden arındırılmasına yardımcı olur. Derin temizlik ile cilt üzerinde herhangi bir hasar oluşturmadan ortaya yeni bir cilt tabakasının çıkması sağlanır.

Asit Peeling

Salisilik asit kullanılarak gerçekleştirilen asit peeling işleminde siyah noktaların temizlenmesi amaçlanır. Ayrıca hasarlı hücrelerin tedavi edilmesi, kirlerin ve toksinlerin ciltten uzaklaştırılması da mümkündür. Ayrıca bu işlem ile cilt altındaki kolajen üretiminin de tetiklenmesi sağlanır. Farklı cilt türlerine yönelik olarak uygulanacak asit miktarı, uygulama bölgesinin derinliği farklılık gösterebilir.

Derin Serum İşlemi

Farklı cilt tiplerine ya da hastaların ihtiyaçlarına göre hazırlanmış olan serumların cilt altına enjekte edilmesi işlemidir. Deri altında belirlenmiş olan özel noktalara uygulanan enjeksiyon ile kırışıklıkların, lekelerin ortadan kaldırılmasının yanı sıra cilt üzerindeki ton farklılıkları da giderilebilir. En etkili hydrafacial medikal cilt bakımı uygulamalarındandır.

Nemlendirme

Başta hyaluronik asit olmak üzere çeşitli solüsyonların uygulanması ile cildin nemlendirilmesi işlemidir. Cildin nem dengesinin korunması, yüzün çok daha canlı, sağlıklı, genç görünmesini sağlar. Ayrıca bu uygulama sırasında hydrafacial cilt bakımı cihazı kullanılabilir.

LED Işık Uygulaması

Hydrafacial cilt bakımı uygulamalarının en önemli aşamalarından olan LED ışık uygulaması kolajen üretiminin desteklenmesini sağlar. Mat görünüm giderilirken akne ve siyah noktalar temizlenebilir. Hydrafacial cilt bakımı LED ışık uygulaması mavi ve kırmızı olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilir. Akneler için mavi, kolajen üretiminin desteklenmesi için kırmızı LED ışık uygulaması gerçekleştirilir. Ayrıca hydrafacial amerikan cilt bakımı uygulamaları içinde de sık tercih edilen bir yöntemdir.

Tüm bu hydrafacial cilt bakımı uygulamalarından hangisinin uygulanacağına ya da ek uygulamalar olup olmayacağına uzman hekim muayenesinden sonra karar verilir. Ayrıca tek bir seansta derinlemesine cilt temizliği soyma yenileme nemlendirme ve antioksidan koruma işlemleri yapılabilir. Tüm aşamalar cilt tipine uygun şekilde planlanır. Uygulamalarda birer haftalık aralıklarla 4 ile 6 seanslık süreç yeterli olacaktır. Ayrıca “hydrafacial cilt bakımı nasıl yapılır?” sorusuna yanıt almak için kulaktan dolma bilgilere değil, uzman hekim görüşlerine kulak vermeniz gerekir. Peki hydrafacial cilt bakımı faydaları nelerdir ve hydrafacial cilt bakımı ne kadar süre etkilidir?

Hydrafacial Cilt Bakımı Faydaları

Hydrafacial cilt bakımı tamamen faydaları ile öne çıkan bir işlemdir, bu nedenle hydrafacial cilt bakımı yaptıranlar genellikle uygulama sonrasında sonuçlardan memnun kalır. Hydrafacial cilt bakımı uygulamalarının öne çıkan faydaları ise şu şekilde listelenebilir:

  • Hasta konforunun son derece yüksektir, hastaların işlem boyunca ağrı ya da acı hissetmesi gibi bir durum söz konusu değildir.
  • Yaş sınırı yoktur, tüm cilt tipleri hydrafacial cilt bakımı için uygundur.
  • Hydrafacial cilt bakımı uygulamalarında herhangi bir yan etki yoktur. Kızarıklık ya da şişlik gibi küçük etkiler genellikle birkaç saat içerisinde kendiliğinden geçer.
  • Cildin nem dengesi korunurken pürüzsüz, parlak görünüme sahip olması sağlanır.
  • Sık sık tekrar edilmesi gerekmez, kalıcılık süresi uzundur.
  • Cildin nefes almasını sağlayarak sağlıklı görünüm yaratır.
  • Çizgi, kırışıklık, siyah nokta, sivilce, renk tonu farklılıklarının giderilmesinde etkilidir.
  • Kısa süren bir işlemdir. Hastalar cilt bakım uygulaması sonrası hemen günlük yaşantılarına dönebilir.

Faydaları ile öne çıkan hydrafacial cilt bakımı yorumlar göz önünde bulundurulduğunda son derece başarılı, etkili bir işlemdir. Eğer “hydrafacial cilt bakımı ne işe yarar?” diye bakıyorsanız, hydrafacial cilt bakımı öncesini ve sonrasını gösteren fotoğraflara bakabilir, uygulamanın başarını görebilirsiniz. Peki hydrafacial cilt bakımı zararları nelerdir ve hydrafacial cilt bakımı fiyatları İstanbul için ne kadardır?

Hydrafacial Cilt Bakımı Zararları

Hydrafacial cilt bakımı ile medikal cilt temizliği soyma yenileme nemlendirme ve antioksidan koruma işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu süreçte hastaların zarar görmesi ya da herhangi bir yan etki ile karşılaşması söz konusu değildir. Fakat çok nadir olarak hem hastaların cilt tipine, eksik bilgi verilmesine ya da doktorun deneyimsiz olmasına bağlı olarak birtakım komplikasyonlar gelişebilir. Örneğin hastaların hydrafacial cilt bakımı sırasında kullanılan solüsyonların içindeki maddelerden birine alerjisi olması durumunda alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Bu yüzden o aşamada cilt bakımı için kullanılan solüsyonların içindeki maddelere alerjiniz olup olmadığını anlamak için gerekli testleri yaptırmanız gerekebilir.

Peki hydrafacial cilt bakımı fiyatları nedir ve fiyatlar belirlenirken hangi faktörler göz önünde bulundurulur?

Hydrafacial Cilt Bakımı Fiyatları

Hydrafacial uygulamalarında sayesinde cilde yepyeni görünüm kazandırmak mümkündür. Cildin yenilenmesi konusunda en etkili yöntemler arasında yer alan hydrafacial cilt bakımı fiyat bilgisi de farklı faktörler göz önünde bulundurularak belirlenir. Örneğin her hastanın ihtiyaçları ya da beklentileri farklı olabileceğinden, öncelikle ihtiyaçların belirlenmesi, uygulanacak olan hydrafacial cilt bakımı adımlarına karar verilmesi ve fiyatın da buna göre belirlenmesi gerekir. Dolayısıyla doktor muayenesi olmadan ortalama bir hydrafacial cilt bakımı fiyatı vermek mümkün değildir. Ayrıca uzman deneyimi de hydrafacial cilt bakımı fiyatları üzerinde etkilidir.

Uzman hekim tercih etmek, uygulama sonrasında herhangi bir sorun yaşamamak adına önemlidir. Siz de “hydrafacial cilt bakımı nasıl yapılır?” ya da “hydrafacial amerikan cilt bakımı nedir?” gibi sorulara doğru yanıtlar almak ve muayene için randevu oluşturmak isterseniz, hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili İçerikler
Annelik Estetiği Hakkında Soru Cevap
Annelik Estetiği Hakkında Soru Cevap

Annelik estetiği, gebelik sonrasında değişen vücut yapısının yeniden forma kavuşturulması için yapılır...

Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?
Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?

Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır? gibi...

Jinekomasti Kimlerde Görülür?
Jinekomasti Kimlerde Görülür?

Yetişkin erkeklerde ve henüz ergenliğinin tamamlamış genç erkeklerdeki meme dokularının...

Yüz ve Boyun Mezoterapisi Nedir?
Yüz ve Boyun Mezoterapisi Nedir?

Yaşlanma insan vücudundaki diğer organlarda olduğu gibi, ciltte de zamanla morfolojik...

Son Düzenleme : 19.09.2024