Çeşitli sebeplerden ötürü saç kaybı problemi yaşayan kişiler, saç ekimi ile doğal görünümlü ve kalıcı sonuçlara sahip olabilmektedirler. Hastanın kendi saç köklerinin belirlenen bölgeye ekilmesiyle ideal görünüm elde edilebilmektedir. Kişinin kendi saç köklerinin gerekli bölgeye ekilmesiyle elde edilecek görünüm oldukça doğal durmaktadır ve uyum sorunu yaşanmamaktadır.Saç dökülmesinin yaşanmadığı bölgeden alınan saç, gerekli bölgeye başarılı bir şekilde ekilir ve saç ekimi işlemi başarıyla tamamlanır. Hasta oldukça kısa sürede gündelik yaşantısına döner ve kendisini ciddi oranda rahatsız eden saç kaybı durumundan kalıcı bir şekilde kurtulmuş olur.
Saç ekimi, özellikle kalıcı saç dökülmesi yaşayan kişilere başarılı bir şekilde uygulanmalıdır. Hem kadın hem de erkeklere uygulanabilmesi mümkündür. Saç şeklinden memnun olmayan, saç dökülmesine sahip olan kişilere, operasyona uygunlukları tespit edildikten saç ekimi işlemi uygulanabilmektedir. Saç ekimi uygulamasından önce mutlaka kan testi yapılmaktadır. Kan testi sonucunda herhangi bir probleme sahip olmayan tüm kişilere saç ekiminin uygulanması mümkündür. Yoğun şekilde saç kaybı, dökülmesi problemi yaşayan ve estetik olarak saç görünümünden memnun olmayan kişiler saç ekiminin avantajlarından faydalanabilmektedirler. Yalnızca hepatit ve HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara sahip kişilere saç ekiminin uygulanması sakıncalıdır. Kan ile bulaşabilen hastalıklara sahip olan kişiler, saç ekimi uygulamasından faydalanamamaktadırlar. Bununla birlikte doktor, hastanın genel sağlığının saç ekimi için uygun olmadığını düşünüyor ise bu kişilere de saç ekimi uygulanamamaktadır. Bu durum oldukça nadir bir şekilde meydana gelmektedir.
İletişim formunu eksiksiz doldurun; sizi biz arayalım.
Saç ekimi öncesinde gerçekleştirilmesi gereken tüm unsurlar tamamlandıktan sonra hasta operasyona hazırlanır. İlk olarak hastaya lokal anestezi uygulanır. Kafa bölgesinde herhangi bir acı hissedilmemesi amacıyla bölge uyuşturulur. Saçın alınacağı bölgedeki saç kökleri gevşetilir. Gevşetilmenin ardından saç kökleri toplanılır. Köklerin alındığı bölge bandaj ile kapatılır. Ekimin gerçekleştirileceği, daha önceden belirlenen bölgeye alınmış olan saç kökleri ekilir. Saç köklerinin ekilmesi için öncelikle özel bir cihazla kanallar açılır. Kökler belirlenen şekilde ekildikten sonra operasyon tamamlanır ve hasta taburcu edilir. Ekimin gerçekleştirildiği bölgede yaraların oluşması olasıdır. Bu durumda kişiler endişelenmemelidirler. Bu yaralar yaklaşık bir ay geçmekte olup herhangi bir iz kalmasına neden olmamaktadır.
Saç ekimi talep eden kişiler ilk olarak uzman tarafından muayene edilmelidirler. Muayenenin ardından kişiye en uygun teknik belirlenmektedir. Saç ekimi teknikleri başlıca şu şekilde sıralanabilmektedir;
Her cerrahi operasyonda olduğu gibi saç ekiminde de birtakım riskler mevcuttur. Bu riskler oldukça nadir bir şekilde görülmektedir. Ameliyat öncesinde hasta, uzman tarafından risklere dair bilgilendirilecektir. Saç ekiminin riskleri arasında bölgenin enfeksiyon kapması ve bölgede iz kalması gibi durumlar yer alabilmektedir. Operasyonun ardından anestezinin etkisinin geçmesiyle görülecek ağrılar, ağrı kesici ile giderilecek derecede hafif bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Morarma, şişme ve baş bölgesinde rahatsızlık ise nadiren görülüp kendiliğinden geçmektedir. Saç ekiminin gerçekleştiği bölgede hissizliğin yaşanması ise olasıdır. Bu hissizlik kısa sürede geçeceği için kişilerin endişelenmelerine gerek olmamaktadır. Kişilerin beklemedikleri sonuçları almaları da operasyonun riskleri arasında yer almaktadır. Fakat kişiler beklentilerini belirttikleri takdirde ve işlem alanında uzman bir kişi tarafından gerçekleştirildiği takdirde bu durum neredeyse hiç yaşanmamaktadır.
Saç ekimi öncesinde dikkat edilmesi gereken unsurlar başlıca şu şekilde sıralanabilmektedir;