Meme başı çöküklüğü ameliyatı, nadiren geçici his kaybına yol açmaktadır.
Ameliyat doğrudan süt kanalları üzerinde gerçekleştirileceği için kişilerin emzirme döneminin ardından ameliyata başvurmaları tavsiye edilmektedir. Ameliyat genellikle emzirme açısından herhangi bir soruna yol açmamaktadır.
Hem kadın hem de erkeklerde görülebilen bu durumun her 100 kadından 10’unda mevcut olduğu bilinmektedir.
Hayır, ameliyatın ardından oluşacak hafif iz kısa sürede kendiliğinden yok olacaktır.
Kişilerin meme gelişiminin tamamlanmış olması açısından 18 yaşından büyük olmaları gerekmektedir.
Hayır, herhangi bir uygulama ve masaj ile ameliyatsız bir şekilde meme ucunun dışarı çıkarılması mümkün değildir.
Hayır, ameliyat kanser veya herhangi bir sağlık sorununa yol açmamaktadır.
Tüm ameliyatlarda olduğu gibi meme başı çöküklüğü ameliyatında da kan birikmesi, enfeksiyon ve kanama durumlarının görülmesi olasıdır. Fakat bu durumlar neredeyse hiç ortaya çıkmamaktadır. Meme ucunda hissizleşme ise geçici bir şekilde görülebilmektedir.
Hayır, bu durum herhangi bir darbe ve travma sonucunda ortaya çıkmamaktadır. Ergenlik döneminde süt kanallarının kısa olması sonucunda görülmektedir.
Evet, ameliyat lokal anestezi altında yaklaşık yarım saatte gerçekleştirilmektedir.
Hayır, ameliyatta kendiliğinden eriyen dikiş ipleri kullanılacağı için kişilerin dikiş aldırmalarına gerek olamamaktadır.
Ameliyatın ardından kişi aynı gün taburcu olabilmektedir.
Ameliyatın ardından özellikle ilk iki hafta kişilerin fiziksel güç gerektiren aktivitelerde bulunmaması gerekmektedir. Ameliyattan tam bir ay sonra kişinin spor yapmasında herhangi bir sakınca olmayacaktır. Fakat kişi, göğüs bölgesine darbe almamaya dikkat etmelidir.
Evet, ameliyatın ardından elde edilecek olan sonuç kalıcı olacaktır. Böylelikle ameliyatın tekrarlanmasına ihtiyaç duyulmayacaktır.
Meme ucu hafif, orta veya ileri derecede çökük olan ve buna dair şikayetlere sahip kişiler bu operasyona başvurabilirler.