Bir cilt temizleme işlemi olan peeling cilt yüzeyinde bulunan ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar. Farklı cilt tipleri için uygulanan farklı peeling çeşitleri bulunur. Yüzdeki problemler de göz önünde bulundurularak kimyasal, fiziksel, lazer ve doğal peeling yöntemlerinden biri tercih edilebilir. Peeling işlemi ile hem cildi soymak hem de derinlemesine bir temizlik işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Kimyasal peeling cilt üzerinde sürülen bir solüsyonla, fiziksel peeling fırça ya da benzeri bir aşındırıcı cisimle lazer peeling lazer ışınlarıyla, doğal peeling ise tamamen doğal malzemelerden hazırlanan maskeler ile gerçekleştirilir.
Peeling işlemi başarı ile uygulandığı zaman cilt üzerindeki ölü hücre bariyerini yok eder ve yeni hücrelerin açığa çıkmasına yardımcı olur. Cilt ölü hücrelerden kurtulacağı için cilt tipine uygun bir nemlendirici kullandığınızda bunların cilde nüfuz etmesi daha kolay olur ve daha etkili sonuçlar elde edilir. Cildinizin her zaman temiz ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız peeling işlemini düzenli olarak gerçekleştirmeniz gerekir.
Peki cilt gözeneklerindeki kirleri ve ölü derileri temizlemek konusunda son derece etkili bir yöntem olan peeling nedir ve düzenli peeling uygulamalarının avantajları nelerdir?
Kelime karşılığı soymak olan peeling kimyasal, fiziksel ya da doğal malzemeler kullanılarak cilt üzerindeki tabakanın soyulması ve gözenekler içinde biriken kirlerin temizlenmesi işlemidir. Aynı zamanda cilt üzerinde yapılan derin bir temizlik işlemi olan peeling gözle görülemeyen ve gözenekleri kapanmış olan ölü derilerin temizlenmesi konusundaki en etkili yöntemdir. Peeling işlemi sonrasında cilt nefes alıp vermeye başlarken oluşması muhtemel cilt hasarları da önlenmiş olur. Uzun süreli bir peeling işlemi yüzdeki kırışıkların ve lekelerin giderilmesi konusunda da etkilidir. Böylelikle çok daha yüksek maliyetli olan yüz gerdirme gibi medikal estetik uygulamalar da geciktirilmiş olur.
Peeling evde doğal malzemeler kullanılarak yapılabilen bir işlem olmakla birlikte daha profesyonel araç ve ekipmanlar kullanılarak hekim kontrolünde de yapılabilir. Hem yağlı cilt tipi hem de kuru cilde sahip insanlar için uygun olan peeling yöntemi alanında uzman ve deneyimli hekimlerce yapıldığında yüzde yüze yakın başarı oranlarına sahiptir. Eğer siz de “karbon peeling nedir?” sorusuna kapsamlı bir yanıt almak ve peeling işlemi için randevu oluşturmak isterseniz, hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.
2 hafta önce Dr Yücel Sarıaltın'dan ameliyat oldum. İstanbul'da hemen hemen her doktora gittim ama bu doktor o kadar spontane ve hastasıyla o kadar çok ilgileniyor ki, hemen iyi hissettim. Tummytuck 360 Lipo ve BBL yaptırdım! Ne harika bir sonuç, daha iyisini hayal edemezdim! Sevgili insanlar lütfen doğru doktoru bulun!!! Çünkü 2019 yılında ben de aynı ameliyatı oldum ama bu doktor beni sakatladı ve Yücel Sarıaltın bunu tekrar düzeltmek zorunda kaldı bu da tabi ki ameliyatı zorlaştırıyor. Bu doktoru %100 tavsiye ederim! & tabii ki ekibi de bu dönemi atlatmam için bana yardımcı olan Buse Bayram Ayşegül'ü kucak dolusu öpüyor ❤️!
Devamını OkuŞahane bir profesyonellik ve samimiyet!
Çok ilgililer kendimi gençleşmiş hissediyorum sayenizde ilginiz için çok teşekkürler ellerinize sağlık
Çok iyi niyetli ve çok ilgilenen bir doktor. Ben hem burun ameliyatı oldum hemde silikon yaptırdım. Sonuçlardan çok memnunum. iyiki ona ameliyat olmuşum.
Doktor Yücel ile ameliyatımı yapmak için Birmingham'a (İngiltere) geldim. Çok büyük bir ameliyattı (karın germe, çene ile tüm vücut liposu, implantlı meme dikleştirme) Ayrıca tüm ekibe teşekkür edecek sözüm yok. Döndüğüm için çok mutluyum, göğsüm harika ve ayrıca her şey yolunda! Teşekkürler ve teşekkürler!
Devamını OkuSadece rinoplasti ameliyatı için doktor yücel'e teşekkür etmek istiyorum, sonuçlar için iyi ve mutluydu ve son sonuçları bekliyordum.
Farklı cilt tiplerine ve cilt üzerinde yaşanan sorunlara göre uygulanabilecek peeling çeşitleri farklılık gösterir. Kimyasal, fiziksel, lazer ve doğal olmak üzere dört grupta incelenebilecek olan peeling çeşitlerinden yalnızca bir tanesi uygulanabileceği gibi birkaç yöntem bir arada da kullanılabilir. Peki bu yöntemlerle yapılan peeling ne işe yarar ve cilt üzerindeki kirlerden ya da ölü derilerden kurtulmak için en etkili yöntem hangisidir?
Cilt üzerindeki ölü derilerin soyulması ve derinlemesine temizlik işlemi yapılması için cilde bir solüsyon sürülerek gerçekleştirilen peeling işlemidir. Alfa hidroksi asit, salisilik asit ve trikloroasetik asit kimyasal peeling işleminde en çok kullanılan ajanlardır. Bu ajanlar yalnızca cilt üzerinde rejenerasyon üretmekle kalmaz, aynı zamanda cildin yenilenmesini ve parlaklık kazanmasını sağlayan kolajen ve elastin üretimini de tetikler. Kimyasal peeling yüzeysel, orta hafiflikte ve derinlemesine olmak üzere 3 farklı yöntemle gerçekleştirilir:
Epidermis bölgesine uygulanan bu peeling işleminde cilt üzerinde yer alan hafif cilt tonu farklılıkları, lekelenmeler, kuruluk, akneler ve ince kırışıklıklar giderilebilir. 4 ila 8 seans olarak uygulanan kimyasal peeling işleminde seanslar genellikle 1 ila 4 hafta aralıklarla gerçekleştirilir. Uygulama sonrası hafif kızarıklık ve yanma normal kabul edilir.
Epidermis ve üst dermis bölgesine uygulanan bu peeling işlemi 2 ila 4 seans olarak ve 2 ila 4 ay aralıklarla gerçekleştirilir.
Bu peeling işleminde dermis ve epidermis ile birlikte cildin orta deri hücreleri de hedef alınır. Derinlemesine kimyasal peeling işlemi tek seans olarak gerçekleştirilir ve standart peeling seanslarına oranla daha uzun bir seans süresi gerekir.
Peeling konusundaki etkili yöntemlerden biri olan ışık peeling de bir kimyasal uygulamadır. Cilt üzerine sürülen bir solüsyon aracılığıyla gerçekleştirilen bu işlemde cilt nötralize edilir yani arındırılır. Işık peeling profesyonel ekipler tarafından 4 ila 6 seans olacak şekilde uygulanır.
Fiziksel peeling işleminde sünger ya da fırça gibi peelinge özel malzemeler kullanılır. Özel jellerin ve kimyasalların da kullanılabildiği bu işlemde ölü tabaka ciltten uzaklaştırılır ve çok daha parlak, nemli bir cilt yaratılır.
Lazer ışınları pek çok medikal estetik uygulamada olduğu gibi peeling işleminde de oldukça etkilidir. Doğal yöntemlerle ulaşılması mümkün olmayan göz ve dudak kenarı gibi bölgelerde de derinlemesine bir temizlik işlemi gerçekleştirilebilir. Lazer cihazlarının farklı dalga boyları, farklı cilt tipleri üzerinde peeling işlemi yapılmasını mümkün kılar. Thulium lazer ya da fraksiyonel lazer kullanılarak yapılan lazerle karbon peeling işleminde derinlemesine temizliğin yanı sıra kolajen üretimi de desteklenmiş olur.
Doğal peeling tamamen doğal malzemeler kullanılarak gerçekleştirilen bir cilt temizleme işlemidir. Yumurtadan zeytinyağına, domatesten kahveye kadar çeşitli malzemeler kullanılarak hazırlanan maskeler ile yapılır. Yüzeysel bir peeling işlemi olan bu yöntemde hazırlanan maskelerin yaklaşık olarak 5 dakika yüzde kalması ve ardından ılık suyla yıkanması yeterlidir. Unutmamak gerekir ki peeling uygulamasının uzman hekim kontrolü sonrasında, cilt tipine uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Bu yüzden evde, doğal yöntemlerle peeling uygulamasına girişmeden önce bir doktora muayene olmayı önemseyin.
Yukarıdaki tüm uygulamalara ek olarak yosun peeling uygulaması da doğal peeling yöntemlerinden biridir. Fakat bu yöntemin evde değil, uzman hekimlerce uygulanması gerekir. Algae peeling olarak da adlandırılan bu yöntemde 12 farklı yosundan oluşan bir içerik dairesel hareketlerle masaj yapılarak cilt altına itilir ve yeni hücre oluşumu desteklenir. Ayrıca yosun peeling yaptıranlar cilt üzerinde bir kuruluk hissedeceğinden doktor tarafından önerilen nemlendirici kremleri kullanmalı ve bol su içmelidir.
Peeling için kullanılan farklı teknikler bulunduğundan, kullanılan her yöntemde farklı işlem adımları bulunur. Yine de uygulanan teknik ne olursa olsun uyulması gereken bazı kurallar işlemin etkisini artıracaktır. Peeling işlemini gerçekleştirmeden önce bilinmesi gereken önemli detaylar şunlardır:
Tüm peeling işlemleri, karbon peeling de dahil olmak üzere profesyonel hekimlerce uygulanmalıdır. Siz de “kimyasal peeling nedir?” sorusuna birinci ağızdan bir cevap almak ve olası etkilerine dair bilgi sahibi olmak şimdi bizi arayabilirsiniz.
Peeling uygulamasının detayları cilt tipinize göre belirlenir. Cilt tipine uygun peeling uygulaması yaptırmak sizi oluşabilecek tahriş ve benzeri sorunlardan korur. Aynı zamanda uygulamanın başarısını artırır. Farklı cilt türleri ile ilgili olarak bilinmesi gerekenler şunlardır:
Eğer hem olumlu etkilerini görmek hem de peeling uygulamasında cildi korumak isterseniz, uygulama yöntemine ve kullanacağınız ürünlere hekim muayenesinden sonra karar vermelisiniz!
Peeling uygulamasının böylesine yaygınlaşmasının en temel nedeni işe yarar sonuçlar ortaya koymasıdır. Beraberinde pek çok avantajı getiren bu yöntemin kişilere sağladığı yararlar ise şunlardır:
Peeling sahip olduğu tüm bu avantajlar ile hem kadınların hem de erkeklerin düzenli olarak gerçekleştirdiği uygulamalar arasında yer alıyor. Siz de bu uygulamalar sayesinde çok daha parlak ve canlı görünen bir cilde sahip olabilirsiniz.
Bu noktaya kadar okuduklarınız “peeling nasıl yapılır?” ve “vücut üzerinde peeling nasıl etki eder?” gibi sorulara yanıt vermiş olmalıdır. Peeling işlemi ile ilgili olarak merak edilen önemli konulardan biri de fiyat konusudur. Fakat fiyat konusunda herhangi bir bilgi alabilmeniz için öncelikle uzman hekim tarafından bir muayene gerçekleştirilmesi gerekir. Peeling uygulamaları, farklı şekillerde yapılabilir. Bu nedenle uygulama sürecine göre fiyatta değişim meydana gelir.
Peeling fiyatları konusunda belirleyici olan pek çok unsur mevcuttur. Bunların başında cilt tipiniz ve cilt tipinize göre uygulanacak olan peeling türü gelir. Örneğin derinlemesine yapılan kimyasal peeling işlemlerinde seans süresi çok daha uzundur ve bu da fiyatı doğrudan etkileyebilir. Benzer şekilde kullanılan peeling ürünlerinin kalitesi de fiyat konusunda belirleyicidir. Siz de peeling uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak, muayene için randevu almak ve tedavi sürecini uzman hekim eşliğinde planlamak isterseniz, iletişim kanallarımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz.