Birçok kişi, ağız ve diş sağlığında problem yaşadığında diş dolgusu tedavisiyle karşılaşır. Çürük dişlerin tedavisi, için bu işlem sıkça uygulanır. Amaç, çürük diş temizlendikten sonra boşluk olan dişlerin doldurulmasıdır. Dolgu işlemi, diş estetiği açısından olumlu bir etki yaratır. Özellikle ön dişteki çürüklere uygulanan tedavi, daha güzel gülüş yaratır.
Diş dolgusu fiyatları, muayene ve dişlerin detaylı olarak görüntülenmesi neticesinde 50 $’dan başlayacak bir biçimde belirlenir. Kaç adet dişe dolgu uygulanacağı, dolgunun yanı sıra farklı işlemlerin yapılıp yapılmayacağına göre fiyatlar değişir. Fiyat hakkında bilgi almanız için muayene sürecinin tamamlanması gerekir.
Diş dolgusu, çürük dişler gibi kırılan ve çatlayan dişler için de yapılır. Tam olarak maddi kayıp yaşanmasının önüne geçer. Bu dişlere diş dolgusunun yapılması, dişlerin eski fonksiyonlarının yerine getirilmesine olanak tanır. Bahsi geçen sebeplerden dolayı oluşan ağrıların da önüne geçer. Böylece ağız ve diş fonksiyonlarını daha rahat yerine getirebilirsiniz.
Ön dişlerde çürük, çatlak gibi sorunlar olduğunda ön diş dolgusu yapılabilir. Bu dolgu, genellikle estetik sebeplere bağlı olarak gerçekleştirilebilir. Çünkü güzel ön dişlere sahip olmak, iyi bir gülüş anlamına gelir. Sorun dolgu yapılarak çözüldüğünde daha estetik bir gülüş ortaya çıkar. Haliyle bu çok daha özgüvenli bir gülüşe sahip olacağınız anlamına gelir.
Ağız ve diş sağlığı için dolgu tedavisi yapılması gerektiğinde fiyatları merak etmeniz mümkündür. “Diş dolgusu fiyatları ne kadar?” sorusunu soruyorsanız, bunun kliniklere göre değişikliği gösterdiği görülür. Her diş hekimi, farklı fiyatlar ortaya koyar. Öncesinde muayene olduktan sonra diş dolgusunun fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Dişinde çürük, çatlak gibi sorun yaşayan birçok kişi, “Diş dolgusu nasıl yapılır?” sorusunu merak eder. Bu süreç ilk olarak dişinizde bir problem yaşadığınızda diş hekimine gitmenizle başlar. Dişteki probleme bağlı olarak diş dolgusu, hekiminiz tarafından size söylenir. Örneğin; dişiniz kırıldıysa kırık diş dolgusu yapılabilir. Daha sonrasında tedavi için gerekli olan işlemler yapılmaya başlar.
İlk olarak dolgu yapılacaksa, dişlerin genel durumuna bakılır. Dişlerin durumuna göre işlem öncesi, diş taşı temizleme yapılabilir. Böylece dişler artıklardan tamamen temizlenir. Acı ve ağrı hissetmemeniz için lokal anestezi ile müdahale edilecek diş uyuşturulur. Hangi dolgu çeşidi uygulanırsa uygulansın, bu sayede çok daha konforlu ve acısız bir şekilde işlem gerçekleşir.
Diş dolgusu yapılacak olan dişte çürük olması durumunda öncesinde kanal tedavisi uygulanabilir. Bu tedavi, çürüyen dişin kurtarılması için yapılır. İşlem sırasında pulpa alınır ve bir boşluk oluşur. Boşluğun doldurulması için diş dolgusu tedavisi gerçekleşir. Çürük olan bölgeden alınan boşluk seçilen malzemeye göre dolguyla doldurulur ve enfeksiyonun yayılmasının önüne geçilir.
Diş dolgusu sonrası son olarak sizden ağzınızı açıp kapatmanız istenir. Bu sayede sizi rahatsız edecek bir durumun olup olmadığı anlaşılır. Eğer ki bir çıkıntı ya da fazlalık varsa diş hekimi duruma müdahale eder. Fazla olan bölüme inceltme, kesme gibi işlemler yapar. Son aşamadan sonra sorunu olan diş eski görüntüsüne ve fonksiyonlarına kavuşur.
Diş dolgusu, diş doktorunun muayenesi sonrasında yapılacak işlemlerden biridir. Öncesinde hekim dişin durumuna göre dolgunun yapılıp yapılmayacağına karar verir. En fazla dişte bir çürük yaşandığı zaman diş dolgusu yapılır. Aynı zamanda çatlak ve kırık dişler için de dolgu işlemi uygulanır. Bu noktada önemli olan hastanın durumudur.
Diş dolgusu ile ilgili en çok merak edilenlerden biri de “Hamileyken diş dolgusu yapılır mı?” sorusunun yanıtıdır. Gebelik sürecindeki kadınlar, birçok diş tedavisinde olduğu gibi diş dolgusu yaptırabilir. Ancak burada durumun acil olup olmadığı önemlidir. Eğer ki hastanın hemen dolgu yaptırmaması gerekiyorsa, işlem doğumdan sonraya ertelenir. Hamileyseniz, diş dolgusu yaptırmadan önce mutlaka diş hekiminize durumu bildirmelisiniz.
Bir diğer soru ise “Emziren anne diş dolgusu yaptırabilir mi?” sorusudur. Bunun için hangi tedavi yönteminin seçildiği önemlidir. Çünkü bazen diş dolgusu için kullanılan malzemeler, anne sütünü olumsuz etkiler. Aynı zamanda diş dolgusu tamamlandıktan sonra verilen ilaçlar anne sütüne karışır. Böylece bebek anne sütünden dolayı ilaçlardan etkilenir. İşlem öncesi emzirme durumu, diş hekimine söylenmelidir.
Diş hekiminiz diş dolgusu yapmadan önce genel durumunuzla alakalı bilgi alır. Bazı durumlarda diş dolgusu her hasta için uygun değildir. Yapılan muayene sonucu hekim, diş dolgusunun yapılıp yapılmayacağına karar verir. Size en uygun olan diş dolgusu çeşidini de söyler. Ayrıca işlem yapıldıktan sonra sizin için en uygun ilaçları verir.
Dişin tedavisi için yapılacak olan diş dolgusu için birkaç çeşit vardır. Eskiden tedavi için uygulanan 1-2 yöntem bulunurdu. Ancak günümüzün ilerleyen teknolojisi diş tedavilerini de geliştirdi. Bu nedenle artık dolgu işlemi için daha fazla çeşit vardır. Genel olarak diş dolgusu çeşitleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
Diş hekiminize danıştığınız takdirde sizin için en uygun diş dolgu malzemesi ile işlem yapılır. Böylece en ideal yöntemle dişleriniz eskisi gibi daha sağlıklı hale gelir.
En çok merak edilen konulardan biri, diş dolgusu sonrası ağrı ile ilgilidir. Özellikle çürükten dolayı çok fazla ağrı yaşayan hastalar, bu konuyu merak eder. Dolgu işleminden sonra diş hafif bir şekilde ağrıyabilir. Ancak bu durumun çok büyük olmaması gerekir. Dolgu sonrası diş ağrısı dayanılmayacak düzeydeyse diş doktorunuza gitmelisiniz.
Diş dolgusu yapıldıktan sonra genel olarak ağrı, 1-2 gün sürer. İki günden sonra ağrının daha hafif olması beklenir. Fakat bu durumun daha fazla sürmesi durumunda vakit kaybetmeyin. Hemen diş hekiminize danışın. Ağrının fazla olması ve uzun sürmesi durumunda hekiminiz nedeni bularak gerekli tedaviyi gerçekleştirir.
Ağrının yanında diş dolgusu ardından herhangi bir acı olup olmadığı merak edilir. “Diş dolgusu acıtır mı?” sorusu için hafif bir hassasiyet yaşandığı cevabı verilir. Bu hassasiyet, özellikle yemek yerken ya da su içerken yaşanabilir. Tıpkı, yaşanan ağrı gibi diş hassasiyeti de olağan bir durumdur. Kısa bir süre içinde diş hassasiyeti de birkaç gün içinde geçer.
İşlemle ilgili önemli bir soru da “Dolgu yapılan diş neden ağrır?” olmaktadır. Bu işlem, dişin damar ve sinir ağının bulunduğu pulpa bölümünün yakınına yapılır. Dolgu esnasında mine tabakasının altındaki bölüm, parçalanabilir. Bu nedenlerden dolayı diş dolgusu tamamlandıktan sonra birkaç gün ağrı yaşanabilir. Diş onarılmaya başladıktan sonra ağrı zamanla hafifleyip tamamen ortadan kaybolacaktır.
Yücel bey beyefendi ve gördüğüm en ilgili doktorlardan biri. zaten estetik international genel olarak böyle. herkese tavsiye edebilirim
Ben böyle bir şeyi beklemiyordum.. Bu nasıl bir şahanelik.. Hocam ne yapmışsınız siz .. . Gülüşümü özgürleştirdiniz benim.. Size çok minnettarım.. Çok mutlu ettiniz beni.. Burnumda hiç bir acı,şişlik,nefes tıkanıklığı,kanama gibi sorunlar yok.. HARİKA.. İnşallah sorun olmuycak.. Fındık burun olmuşum ben .. Çok sağolun Bir doktorda çok nadir rastlanan bir karaktere sahipsiniz.Çok alçakgönüllüsünüz, hastalarınıza hiç beklenmeyen bir davranış sergiliyorsunuz.. Çok şefkatlisiniz çok.. Hastanın halinden anlıyorsunuz, güven veriyorsunuz.. Allah eşinize ve çocuğunuza bağışlasın sizi..
Devamını OkuÇok iyi niyetli ve çok ilgilenen bir doktor. Ben hem burun ameliyatı oldum hemde silikon yaptırdım. Sonuçlardan çok memnunum. iyiki ona ameliyat olmuşum.
İki ay önce karın germe ve bbl oldum. Sonuçlarımdan dolayı çok mutluyum. Teşekkürler doktor. hayatımı değiştiriyorsun
Türkiye'de ilk kez mutlak başarı ile. Tüm ameliyatlarında harika sonuçlar, güvenilir geri bildirimler ve ameliyat için ihtiyacınız olacak her şeyi içeren paketlerle Dr Yücel Instagram'da karşılaştı. Dr Yücel ve ekibi en başından beri beni güvenle karşıladılar. Beni derhal havaalanından almaktan, beni otele, kliniğe, hastaneye götürmeye kadar. Tüm sorularım asistan tarafından hemen cevaplandı ve kendimi çok güvende hissettim. Hiç şüphe yok ki, Dr Yücel ihtiyaçlarınıza öncelik veriyor, o harika, 360 lipo & bbl sonuçlarımdan çok memnunum. Her şey yolunda gitti, teşekkürler Dr Yücel & ekibi
Devamını OkuDoktor Yücel ile ameliyatımı yapmak için Birmingham'a (İngiltere) geldim. Çok büyük bir ameliyattı (karın germe, çene ile tüm vücut liposu, implantlı meme dikleştirme) Ayrıca tüm ekibe teşekkür edecek sözüm yok. Döndüğüm için çok mutluyum, göğsüm harika ve ayrıca her şey yolunda! Teşekkürler ve teşekkürler!
Devamını OkuHer tedavide olduğu gibi diş dolgusu yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Böylece yaşanan ağrıyı, hassasiyeti daha rahat şekilde atlatabilirsiniz. Yine, dişin onarılması kısa bir zaman içerisinde gerçekleşir. Diş dolgusu sonrası dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
Yukarıdakilere dikkat ettikten sonra alışma süreciniz kolaylaşır. Diş dolgusu yapıldıktan sonra tekrar diş hekiminize gidebilirsiniz. Böylece dişlerinizin sağlığıyla alakalı durumu takip etmeniz mümkündür. Diş bakımına özen göstermek, tekrar bir sorun yaşamanın önüne geçer. Bu nedenle 6 ayda bir mutlaka diş hekiminize başvurun. Belirli bir zaman geçtikten sonra diş dolgusu yenilenme işlemi yapılabilir.
Dolgunun çeşidine bağlı olarak dayanıklılık süresi değişiklik gösterir. Örneğin amalgam dolgu, 15-20 yıl kadar dayanırken kompozit dolgu çeşidi, 7-10 yıl arası dayanıklıdır.
Ağız bakımına dikkat edilmediği takdirde dolgulu dişin çürüme ihtimali vardır. Bu durumda, diş hekimi gerekli tedaviyi uygulayarak tekrar dolgu işlemi uygulamaktadır.
Dişe dolgu yapıldıktan sonra ilk birkaç gün ağrı yaşanması normaldir. Ancak bu durum geçicidir ve endişe edilmesine gerek yoktur.