Sizi Arayalım

Burun Estetiği

Hayalinizdeki Burun Görünümüne Burun Estetiği ile Sahip Olun!
İçindekiler

Estetik cerrahi alanındaki büyük gelişmeler sayesinde, kişiler artık fiziksel görünümlerini istedikleri şekilde kişiselleştirebilme fırsatına sahipler. Bu kapsamda, yüzün merkezi bir unsuru olan burun, insanların dikkatini çekerken genel görünümü etkileyen önemli özelliktir. Burun estetiği, modern tıbbın sunduğu özelleştirme imkanlarından biridir. Burnun şeklini, boyutuyla işlevini iyileştirme amacı taşır. Hem estetik hem de fonksiyonel nedenlerle tercih edilebilen burun estetiği, bireylerin kendilerini daha iyi hissetmeleriyle kendine olan güvenlerini artırmalarına yardımcı olabilir.

Seans Sayısı :
1 Seans
Operasyon Süresi :
1 - 3 Saat
Mevsim :
4 Mevsim
Hastanede Yatış :
1 Gün
Hassasiyet Süreci :
3 - 4 Gün
İşe Dönüş Süresi :
3 - 7 Gün
Anestezi :
Genel Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı :
Ömür Boyu

Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği, tıbbi ihtiyaçlar veya kişisel tercihler doğrultusunda burnun şekli ile görünümünü iyileştirmeyi amaçlayan cerrahi işlemdir. Bu estetik burun işlemi, çeşitli nedenlerle tercih edilebilir. Böylelikle bir dizi amacı gerçekleştirmeyi hedefler. Burun estetiği, yüzün simetrisiyle dengeyi geliştirerek, burun ile diğer yüz özellikleri arasında harmoniyi sağlar. Böylelikle yüz genelinde estetik uyum elde edilir. Burun estetiği, kişinin yüz ifadesini daha dengeli hale getirme amacını taşır

Doğuştan veya travma sonucu oluşan burun şekil bozuklukları, bireyin kendine olan güvenini olumsuz etkileyebilir. Burun estetiği, burnun şeklindeki kusurları düzelterek, yüzde daha estetik görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Burun kemerlerinin düzeltilmesi, burun ucunun şekillendirilmesi gibi işlemler bu kapsamda yer alır. Burun içi anatomik sorunlar, nefes almayı güçleştirebilir. Fonksiyonel burun estetiği, burun içindeki septum eğriliği gibi sorunları düzelterek, daha rahat nefes almayı sağlar. Burun ucu ve burun eti sorunları da operasyonu kapsar. Hem estetik hem de fonksiyonel iyileştirmelerle bireyin yaşam kalitesi artırılabilir. Yaş ilerledikçe, burun yapısında da değişiklikler olabilir. Burun estetiği, yaşlanma belirtilerini azaltarak, burnun gençlik hissi vermesine yardımcı olur. Daha pürüzsüz bir burun görünümü elde edilmesiyle gençlik etkisi artırılabilir.

Burun estetiği, fiziksel görünümdeki olumlu değişikliklerle bireyin özgüvenini artırabilir. Burunlarından memnun olmayan bireyler, istedikleri burun şekline kavuşarak kendilerini daha iyi hissedebilirler. Burun estetiği, bireyin kişisel tercihleriyle estetik beklentilerine uygun şekilde özelleştirilebilir. Burun ucunda düşüklük olduğu durumlarda da uygulama yapılabilir. Uzman cerrahlar, hastaların isteklerini dikkate alarak, burun şekliyle görünümünü istenilen biçimde kişiselleştirerek sonuçlar sunabilir. Bu, bireyin kendini daha iyi ifade etmesine olanak tanır. Burun estetiği sadece fiziksel görünümü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda özgüveni artırabilir, fonksiyonel sorunları çözebilir, bireyin genel yaşam kalitesini olumlu yönde etkileyebilir. Her bireyin farklı ihtiyaçlarıyla istekleri olduğu için, burun estetiği işlemi kişiselleştirilmiş yaklaşımla gerçekleştirilir.

Burun Estetiği Kimler Yaptırabilir?

Burnun şekli ile görünümünü değiştirerek yüzün genel dengeyle estetiğini iyileştirmeyi amaçlar. Fakat burun estetiği yaptırmayı düşünen bireylerin belirli kriterlerle sağlık durumuna sahip olmaları önemlidir. Burun estetiği adayları, genel sağlık durumlarının prosedüre uygun olduğundan emin olmalıdır. Kronik sağlık sorunları, iyileşmeyi olumsuz etkileyebileceğinden, bireylerin bu konuda doktorlarıyla açık iletişim kurmaları önemlidir. Sigara kullanımı da bir risk faktörü oluşturabilir. Sigara içen bireyler cerrahlarından sigarayı ne kadar süre önce bırakmaları gerektiği konusunda tavsiye almalıdır.

Burun estetiği genellikle burun gelişiminin tamamlanmasının ardından, yani yaklaşık 18 yaşından itibaren düşünülmelidir. Burun gelişimi tamamlanmadan yapılan işlemler sonuçların istenildiği gibi olmamasına neden olabilir. Bu nedenle, genç bireylerin cerrahlarıyla konuyu detaylı şekilde görüşmeleri önemlidir. Aynı zamanda gerçekçi, sağlıklı estetik beklentilere sahip olmalıdır. İdeal burun şekli, her birey adına farklıdır. Cerrahlar, bireyin yüz özellikleriyle uyumlu sonuçlar elde etmeyi amaçlar. Psikolojik olarak olumlu deneyim yaşamak için mental olarak hazır olunmalıdır.

Burun estetiği adayları, işlemi kendi istekleri doğrultusunda yapmalıdır. Aile veya çevresel baskılar gibi dış etkenler nedeniyle değil, bireyin kişisel motivasyonu ve isteğiyle işlemi gerçekleştirmelidir. Burun estetiği yaptırmayı düşünen bireyler, cerrahlarıyla iyi iletişim kurabilmeli, istekleriyle beklentilerini açıkça ifade edebilmelidir. Cerrahlar, hastaların isteklerini anlayarak, onlara en uygun sonuçları sunmak adına çalışırlar.

Ne Dediler?
testimonial icon
MrMreToO Nassar
15/12/2021

Klinik beni çok sıcak karşıladı ve doktor tüm tıbbi konulara aşinaydı. Basınç hastası olduğumdan ve ameliyat sonucunda yüksek tansiyondan korktuğum için olabilir ama doktor beni rahatlattı ve aslında ameliyat sırasında, hatta ameliyattan sonra bile basınç yükselmedi. Klinik içinde doktorla birlikte çalışan ekip mükemmel bir ekip, cömert bir göğüsleri var ve her zaman gülümsüyorlar.Dr. Dr. Lee'nin yaptığı ameliyatlar başarılı geçti ve şu an kendime çok güveniyorum çünkü doktordan istediğim her şeyin gerçekleştiğini hissediyorum. Kuveyt'ten geldim, özellikle doktora ve sonuçlar gerçekten harikaydı ve Dr.Yugal'a ve tüm klinikte çalışan ekibe çok minnettarım.Bana ve Dr. Yugal harika bir doktor olmadan önce, sadece kliniğe değil, bir aile üyesi olarak her referansla ilgilendiği için... Ekip Sadece tıbbi konularla değil, konaklama ve ulaşım dahil tüm detaylarla ilgileniyor.

Devamını Oku
testimonial icon
Cem Barış Canbay
03/11/2022

Eli çok hafif ve işini çok iyi bilen bir hoca. Kendisi gibi güler yüzlü bir ekiple beraber çalışıyor. Ameliyat öncesi, sırası ve sonrasında sürekli benimle iletişim halindeydi. Çok memnun kaldım.

testimonial icon
SAQQULL SHAWL SCARF
05/01/2023

Dudak operasyonu geçirdim. Tuba hanım ve Ceren hanımın muhteşem güler yüzü ve ilgisi beni oraya bağlayıcı etken diyebilirim. Aynı zamanda doktorumuz Yücel beyin naif kişiliği sıcakkanlılığı asilliği der başka bişe demeyeceğim :) çok memnunum iyiki Yücel bey

Devamını Oku
testimonial icon
Hussein Makke
08/01/2022

Dr yucel mükemmel bir doktordur. Genel olarak ameliyat konusunda oldukça tereddütlüydüm ama o beni rahat hissettiren ve çok bilgili olan gerçek bir profesyonel. Burun estetiği ve abdominal gravür harika oldu!

Devamını Oku
testimonial icon
Mirhan MİROĞLU
09/01/2022

Rhinoplasti ( burun ameliyatı ) oldum. Operasyondan önce ve sonra her açıdan ilgilendiler. Tabi burası yorum kısmı size ameliyatı ve olanları anlatayım. Hastaneye tetkiklerden sonra yatırıyorlar. Ameliyat için doktorumuz gelip kontrollerini yapıyor. Ameliyat öncesi keşif yapıyor diyebilirim. Ameliyata alıyorlar sonra. Bir şey koklatıyorlar. 5 e kadar say diyorlar. Ben 500 e kadar sayarım dedim ama 3 ten sonrasını hatırlamıyorum. Ameliyat bitiyor. Narkozlu hallerimi pek hatırlamıyorum. Sevgilimin adını bağırmışım. Bence siz de pek hatırlamak istemeyeceksiniz . Bu arada hastane ve şartlarından bahsetmek bile istemiyorum. Efsaneydi çünkü. Her şey çok güzeldi. Bir gün misafir ediyorlar hastanede. Doktorumuz son kontrolünü yaptıktan sonra taburcu ediyor. Burnumun içindeki tampon çıkarılırken kesinlikle acıtmadı. Endişesi olan varsa kesinlikle bir endişesi olmasın. Ağrım iki gün sürdü. Bütün tamponların çıkması bantların sökülmesi altı güne tekabül etti. Morluklar da sekizinci günün sonunda tamamen son buluyor. Ameliyattan sonra iki gün için şişler çok çok fazla oluyor. Gözleriniz az görecek kadar. Ama acısı falan kesinlikle yok. Bu büyük şişlikler de dördüncü günün sonunda bitiyor. Yani toplasanız en fazla on gün içerisinde muhteşem nefes alan ve muhteşem görünen burnunuza kavuşuyorsunuz. Doktorumuz ve ekibinden yana hiç bir sorun yaşamadım. Çok huysuzumdur iyi sabrettiklerini düşünüyorum hatta. Bana çok iyi davrandılar. Şuan ameliyattan tam 4 ay geçti. Masajlarımı düzenli yaptım ve çok memnunum. Not: Salya sümük ağladığım eski sevgilimi unutturacak derecede burnumu güzel yaptı doktor bey. Çünkü yenileri gerçekten de unutturdu. Kral adamsın Yücel abi seviyorum seni

Devamını Oku
testimonial icon
Şule Yildirim Koca
02/01/2023

Op. Dr. Yücel Sarıaltın, ne kadar spontane bir adam ve süper güzel bir ekip! Zaten sonucumdan çok memnunum. Onlara buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum TOP TAKIM sizsiniz

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği nasıl yapılır sorusu sık merak edilenler arasında yer alır. Burun estetiği süreci, danışma görüşmesiyle başlar. Bu aşamada, hastanın beklentileri, istekleriyle sağlık durumu detaylı değerlendirilir. Plastik cerrah, hastanın yüz yapısıyla burun özelliklerini inceleyerek, en uygun estetik sonucu elde etmek için önerilerde bulunur. Danışma aşaması, hasta-cerrah iletişiminin temelini oluşturur. Hastanın işlem hakkında net bir anlayışa sahip olmasını sağlar.

İşlemler genellikle genel anestezi altında yapılır. Bu, hastanın işlem sırasında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissetmemesini sağlar. Burun estetiği kaç saat sürer sorusunun yanıtı değişkendir. Anestezi altında, hasta uyutulur. İşlem sırasında hiçbir şey hissetmez. Burun estetiği işlemi açık veya kapalı yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Kapalı yöntemde kesiler burun içinde yapılırken, açık yöntemde burun ucunda küçük kesi yapılır. Cerrah, hastanın ihtiyaçlarıyla burun yapısına göre hangi tekniğin daha uygun olduğuna karar verir. Burundan nefes almada ortaya çıkan sonuçlar burun estetiği ameliyatını etkiler.

Burun estetiği uygulaması sırasında cerrah, burnun cilt, kıkırdak ile kemik dokularını özelleştirir. Burun şekillendirme amacına bağlı olarak, burun kemerleri düzeltilir, burun ucu kaldırılır veya alçaltılır, burun kanatları daraltılırken burun delikleri boyutlandırılır. İşlem tamamlandığında, cerrah kesileri diker. Burun üzerine bandaj veya alçı uygular. Bandaj ile dikişler, burnun iyileşme sürecini desteklerken şekillendirmek amacıyla kullanılır. Erkek burun estetiği ve kadın burun estetiği konusunda tüm ayrıntılar dikkate alınmalıdır.

Hastaların burun etrafında şişlik, morarma, hafif ağrılar yaşamaları normaldir. İyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Burun estetiği işleminde ilk birkaç hafta sonra şişlikle morarma azalır. Hastalar, doktorlarının önerileri dinlenmeli, iyileşmeyi destekleyici tedbirleri alırken düzenli kontrolleri takip etmelidir. Ameliyatsız burun estetiği yapılırken de aynı detaylara dikkat edilmelidir.

İlgili İçerikler
Çekici Bir Yüze Sahip Olmanın Anahtarı: Çene Dolgusu
Çekici Bir Yüze Sahip Olmanın Anahtarı: Çene Dolgusu

Yüze, karakteristik bir özellik katan en önemli unsurlarından biri de çenedir.

Jinekomasti Kimlerde Görülür?
Jinekomasti Kimlerde Görülür?

Yetişkin erkeklerde ve henüz ergenliğinin tamamlamış genç erkeklerdeki meme dokularının...

Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Meme büyütme operasyonu, meme dokusunun veya göğüs kaslarının altına...

Burun Estetiği İçin Doğru Zamanlama Ne Olmalı?
Burun Estetiği İçin Doğru Zamanlama Ne Olmalı?

Burun estetiği olarak bilinen rinoplastiyi düşünenler bu operasyonu önceden...

Burun Estetiği Kalıcı mı?

Birçok kişi, burun estetiği yönteminin kalıcı olup olmadığını merak eder. Sorunun cevabı, işlemin doğası, cerrahi teknikler, kişisel faktörlere bağlı olarak değişebilir. Burun estetiği kalıcılığı, işlemin türüyle cerrahi tekniklere bağlıdır. Temel olarak, burun estetiği sonuçları uzun sürelidir. Fakat bunun tam olarak ne kadar süreceği kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Burun estetiği kaç günde iyileşir sorusunun yanıtı da aynı şekilde verilir. Sağlık problemi olmadığı sürece burun estetiğinin 17-18 yaş aralığında yapılması tavsiye edilir. Burun estetiği kaç yaşında yapılır sorusunun yanıtı böyle verilebilir. Burun estetiği yaş sınırı olmasa da belirli bir dönem gerekir.

Burun estetiği işlemi, burnun anatomisini kalıcı olarak değiştirir. Elde edilen sonuçlar genellikle uzun süreli olarak kabul edilir. Burun estetiği sonucunda elde edilen yeni burun şekliyle görünümü, yaşlanma süreci de dahil olmak üzere birçok yıl boyunca devam edebilir. Fakat zaman içinde yaşlanma belirtileri etkisini göstermeye başlayabilir. Burun estetiği sonuçları da yaşlanma sürecinden etkilenebilir. Cilt yaşlandıkça elastikiyetini kaybedebilir. Böylelikle burnun şeklinde değişikliklere neden olabilir. Bu nedenle, burun estetiği kalıcılığını sürdürmek adına yaşlanma karşıtı tedbirler almak, cildin sağlığını korurken güneşe dikkat etmek gerekir.

Bireyin yaşam tarzı, genetik faktörler, cilt tipiyle cilt bakım rutini gibi kişisel etkenler, burun estetiği sonuçlarının ne kadar süre kalıcı olacağını etkileyebilir. Sağlıklı yaşam tarzı, dengeli beslenme ve düzenli egzersiz, burun estetiğinin daha uzun süre korunmasına yardımcı olabilir. Burun estetiğinin uzun süre kalıcılığını korumak için cerrahınızın önerilerine dikkat etmek önemlidir. İyileşme döneminde verilen talimatlara uymak, düzenli kontrolleri takip etmek, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak sonuçların uzun süre kalıcılığını destekleyebilir.

Burun Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Burun estetiği sürecinin en kritik adımlarından biri, deneyimli plastik cerrahi seçimi yapmaktır. Cerrahın geçmiş iş sonuçlarına, uzmanlık alanıyla referanslarına dikkat etmek, işlemin başarılı şekilde gerçekleşmesi adına dikkat çeker. Uzman cerrahın önerilerine güvenmek, istenen sonuçların elde edilmesini kolaylaştırabilir. Cerrahla açık iletişim kurmak ve isteklerinizi net şekilde ifade etmek, başarılı işlem için temel taşlardan biridir. Gerçekçi olmayan beklentilerden kaçınılmalı,  cerrahın deneyiminden gelen önerilere önem verilmelidir. Burun kemiklerine dikkat edilmesi de gerekir. 

Cerraha, genel sağlık durumunuzla tıbbi geçmişinizi doğru şekilde iletmek, işlem öncesinde ve sonrasında gereken önlemleri almanıza yardımcı olabilir. Cerrahın, herhangi bir sağlık sorununa veya ilaç kullanımına dair bilgi sahibi olması, güvenli işlem süreci sağlayabilir. Sigara içmek, aşırı alkol tüketimi, iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. İşlem öncesinde sigarayı bırakırken alkol tüketimini sınırlamak, iyileşme sürecinin daha hızlı geçmesine katkı sağlayabilir. Kemerli burun estetiği ve piezo burun estetiği yöntemlerinin iyileşme süreçlerine dikkat edilmelidir. İyileşme dönemi, başarılı sonuçların elde edilmesi için kritik dönemdir. Cerrahınızın verdiği talimatlara uyum göstermek, şişlikleri azaltmak, sadece burun ile enfeksiyon riskini azaltmak sonuçların istenilen şekilde ortaya çıkmasına yardımcı olmak adına gereklidir. 

Her cerrahi işlemde olduğu gibi, burun estetiği işlemi de riskler içerir. Cerrahınızın riskleri ayrıntılı şekilde açıklamasıyla olası komplikasyonlara karşı bilgilendirme yapması, olumsuz sürprizleri minimize edebilir. Burun estetiği sonuçları, iyileşme sürecinin tamamlanmasıyla daha net biçimde ortaya çıkar. İlk dönemlerde şişlikle morluklar normaldir ve sonuçlar hemen görülmeyebilir. Sabırlı olurken düzenli kontrolleri takip etmek, sonuçların en iyi şekilde ortaya çıkmasını destekleyebilir. Burun estetiği yaptırmayı düşünen bireylerin, ayrıntılara dikkat ederek, uzman cerrahla iyi iletişim kurarak, sağlıklı burun estetiği iyileşme süreci geçirerek, önerilere uyarak istedikleri sonuçları elde etmeleri mümkündür.

Burun Estetiği Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği işlemi öncesi ve sonrası dönemlerde dikkat edilmesi gereken bazı önemli faktörler bulunur. İşlem öncesinde plastik cerrahla detaylı bir danışma görüşmesi yapmak önemlidir. Cerrahınıza isteklerinizi, beklentilerinizle sağlık geçmişinizi açıkça iletmelisiniz. Cerrah, burun yapınızı inceleyerek size en uygun işlem planını oluşturacaktır. Sigara içmek, aşırı alkol tüketimi, iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. Sigara içmeyi bırakmak, alkol tüketimini sınırlamak, iyileşme sürecinin daha sağlıklı geçmesine yardımcı olabilir.

İşlem öncesinde, doktorunuzun önerdiği şekilde ilaçlarınızı kullanmaya devam etmelisiniz. Ayrıca cerrahınıza kullandığınız vitamin, mineral veya diğer takviyeleri bildirmelisiniz. Bu, işlem sırasında ve sonrasında komplikasyon riskini azaltabilir. İşlem tarihini planlarken, iş ve kişisel hayatınızı da göz önünde bulundurun. Dinlenirken iyileşmek için yeterli zaman ayırmak, sağlığınızı destekleyebilir.

Burun estetiği iyileşme sürecine özen göstermek önemlidir. Dinlenmek, doktorunuzun önerdiği şekilde ilaçları kullanmak, bandajlarıyla dikişleri takip etmek ve talimatlara uymak, hızlı iyileşmeyi destekleyebilir. Sağlıklı beslenme planı takip etmek, yeterli su içmek, iyileşme sürecini hızlandırabilir. Protein açısından zengin gıdalar tüketmek, doku onarımını destekleyebilir.

Burun estetiği uygulaması sonrasında güneşe maruz kalmaktan kaçınmak önemlidir. Güneşin zararlı etkileri, iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. Cerrahınızın önerdiği güneş koruma ürünlerini kullanarak cildinizi korumalısınız. İşlem sonrası dönemde ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. Cerrahınıza danışarak ne zaman egzersize başlayabileceğinizi öğrenmelisiniz. Hafif yürüyüşler ile dinlendirici aktiviteler, iyileşmeyi destekleyebilir.

İşlem sonrası randevularınıza düzenli olarak katılmak, cerrahınızın iyileşme sürecini takip etmesine, gerektiğinde müdahale etmesine olanak tanır. Herhangi bir sorun veya endişe durumunda doktorunuzla iletişimde olmalısınız. Aynı zamanda duygusal olarak da destek almak önemlidir. Beklenmedik duygusal tepkiler yaşanabilir. Bu nedenle, aileniz ya da arkadaşlarınızla konuşmanın yanı sıra gerektiğinde profesyonel destek almayı düşünmelisiniz.

Burun Estetiği Sonrası Nasıl Beslenilmeli?

Burun estetiği sonrası hastaların iyileşme sürecini desteklemek, en iyi sonuçları elde etmek için doğru beslenmeye dikkat etmesi gerekir. Ameliyat sonrası beslenme, vücudun iyileşme sürecine yardımcı olacak besin maddelerini içermelidir. Protein, doku onarımı ile iyileşme adına temel besin maddesidir. Ameliyat sonrası dönemde protein alımını artırmak, yara iyileşmesini destekleyebilir. Tavuk, balık, yumurta, kırmızı et, süt ürünleri, baklagiller ve yoğurt gibi protein kaynaklarına odaklanmak faydalı olabilir. Meyve ve sebzeler, antioksidanlar açısından zengindir. Bu gıdalar estetik burun ameliyatı sonrası vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur. Aynı zamanda taze meyve ve sebzeler tüketmek, burun ucu estetiği konusunda iyileşmeyi destekleyebilir. Özellikle C vitamini açısından zengin olan turunçgiller, ıspanak, brokoli gibi yiyecekleri de burun estetiği ameliyatı sonrasında tercih edebilirsiniz.

Burun estetiği sonrası 1 ay ve 6 ay kritik dönemlerdir. Su, vücudun ihtiyaç duyduğu hidrasyonu sağlar. Yeterli miktarda su içmek, şişlikleri azaltabilir, iyileşmeyi hızlandırabilir. Vücudu sağlıklı tutabilir. Zerdeçal, zencefil, balık yağı gibi anti-inflamatuar özelliklere sahip besinler, inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir. Besinleri düzenli olarak tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Ameliyat sonrası dönemde ağız ile çene hareketlerini sınırlamak önemlidir. İlk günlerde yumuşak, kolay sindirilebilir yiyecekler tercih etmek, rahat bir iyileşme süreci sağlayabilir. Çorbalar, püre haline getirilmiş meyve ve sebzeler, yoğurt gibi besinler seçenekler arasında yer alabilir. Beslenme konusunda cerrahınızın önerilerini dikkate almak önemlidir. Tavsiyeler, dönemi daha rahat geçirmenize yardımcı olabilir. Böylelikle komplikasyon riskini azaltabilir. Unutulmaması gereken diğer önemli nokta ise her bireyin iyileşme sürecinin farklı olabileceğidir. Beslenme planınızı, doktor rehberliği ve kişisel ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmeniz önemlidir. Burun estetiği öncesi sonrası bu detaylar atlanmamalıdır. Doğal burun estetiği yapılmasına dikkat edilmelidir.

Burun Estetiği Fiyatları

Kimler operasyon için uygundur?

Doğuştan veya sonradan görülen sebeplerle burun şeklinden memnun olmayan tüm kişiler burun estetiğine başvurabilmektedirler.

Burun estetiği öncesinde nelere dikkat edilmelidir?

Kişiler beklentilerini mutlaka doktorları ile paylaşmalıdırlar. Ameliyattan iki hafta önce sigara kullanımı ve aspirin benzeri ilaç alımı bırakılmalıdır.

Burun estetiği kalıcı bir operasyon mu?

Evet, buruna darbe alma ve travma yaşama gibi durumlar gerçekleşmediği takdirde burun estetiği kalıcı sonuçlar sunacaktır.

Ameliyat sırasında uygulanacak teknik nasıl belirlenir?

Ameliyatta uygulanacak teknik hastanın beklentileri ile uygunluğu dikkate alınarak uzman doktor tarafından belirlenir.

Gündelik yaşantıma ne zaman dönebilirim?

Hastanın ameliyattan bir hafta sonra burun bölgesine darbe almamaya dikkat etmek koşulu ile gündelik yaşantısına dönmesi mümkündür.

Çalışma hayatına ne zaman dönebilirim?

Fiziksel güç gerektirmeyen işlerde çalışan kişiler ameliyattan bir hafta sonra çalışma hayatına dönebilmektedirler.

Ameliyattan ne kadar süre sonra duş alabilirim?

Atel çıkarıldıktan sonra kişi duş alabilmektedir. Atel, ameliyattan üç veya dört gün sonra çıkarılmaktadır.

Ameliyattan ne kadar süre sonra spor yapabilirim?

Kişilere, ameliyattan bir ay sonra spor yapmaya başlamaları tavsiye edilmektedir.

Burunda görünür ve belirgin iz kalır mı?

Hayır, yalnızca açık burun estetiği tekniği kullanıldığı takdirde burun deliklerinin birleştiği noktada iz kalabilmektedir. Bu iz doğrudan görünür bir şekilde olmamaktadır.

Ameliyattan sonra şişlik ve ödem oluşur mu?

Evet, ameliyatın ardından oluşan şişlik ve ödem kişileri endişelendirmemelidir. Şişlik ve ödemler herhangi bir ek tedaviye ihtiyaç duyulmadan yaklaşık bir haftada kendiliğinden geçecektir.

Burunda uyuşukluk olur mu?

Ameliyatın ardından burunda geçici his kaybı ile uyuşukluk görülebilmektedir. Kalıcı olmadığı için kişilerin endişelenmelerine gerek olmamaktadır.

Ameliyatın başarılı sonuçlar sunması için hangi koşulların mevcut olması gerekir?

Ameliyatın istenilen başarılı sonuçları sunması için hasta ve doktorun detaylı bir şekilde görüşmesi, hastanın beklentilerini bildirmesi, doktorun alınacak sonuç hakkında hastayı bilgilendirmesi, ameliyatın steril koşullarda ve alanında uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Son Düzenleme : 29.08.2023