Sizi Arayalım

Ter Kokusuna Ne İyi Gelir?

İnsan hem iş hayatını hem de sosyal hayatını olumsuz etkileyen ter kokusu kesin çözüm gerektiren bir sorundur ve yaklaşık 15 dakikada tamamlanan terleme botoksu ile ortadan kaldırılabilir. Cerrahi olmayan, anestezi gerektirmeyen bir operasyon olan terleme botoksu ile özellikle yaz aylarını sorunsuz şekilde geçirebilirsiniz. Özellikle banyodan sonra bile ter kokusu yaşayan, yıkandığı halde çıkmayan ter kokusu sebebiyle problem yaşayan, “ter kokusu neden olur?” merak eden insanlar için ideal bir yöntemdir.

Botulinum toksini kullanılarak gerçekleştirilen terleme botoksu koltuk altı, el ve ayak başta olmak üzere ter bezlerinin bulunduğu tüm noktalara uygulanabilir. Terleme botoksu ile ter bezlerine sinyal götüren kimyasal maddeler devre dışı bırakılır ve bu sayede terleme önlenmiş olur. Yani başka bir deyişle ter bezlerinin çalışmasına engel olunur. Nitekim yıkandığı halde çıkmayan ter kokusu bu işlem ile ortadan kaldırılabilir. Peki ter kokusu nasıl önlenir ve ter kokusu kesin çözüm uygulamaları arasında terleme botoksu nerede durur?

Ter Kokusu Neden Olur?

İnsan vücudunda biri ekrin ve diğeri de apokrin olmak üzere iki ana ter bezi bulunur. Vücudun farklı bölgelerinde bulunan ekrin bezi, su ve tuz içeren kokusuz bir ter salgılar. Protein ve yağ içerikli, daha yoğun bir sıvı salgılayan apokrin bezi ise özellikle koltuk altı, saçlı deri bölgesi ve kasık bölgesinde bulunur. Aslında apokrin bezi tarafından salgılanan sıvı da kokusuzdur. Fakat cilt yüzeyinde yaşayan bakteriler bu sıvı ile etkileşime girer ve parçalanmasına neden olarak koku oluşumu yaratırlar. Yıkandığı halde çıkmayan ter kokusu ya da banyodan sonra bile ter kokusu gibi sorunlarla mücadelede zorlanan insanlar tarafından tercih edilen terleme botoksu da söz konusu ter bezlerine müdahalenin söz konusu olduğu bir işlemdir.

Tüm bunlara ek olarak beslenme ve yaşam tarzı da “ter kokusu neden olur?” sorusunun cevabı olabilir. Ayrıca kötü ter kokusu yaratabilecek ve “ter kokusu neden olur?” sorusuna yanıt olabilecek diğer unsurları ise şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Sarımsak, soğan ya da yoğun baharatlı yiyeceklerin aşırı şekilde tüketilmesi,
  • Bakterilerin birikmesine ve dolayısıyla ter kokusuna engel olabilecek kişisel hijyen uygulamalarının yapılmıyor olması,
  • Terin buharlaşmasını engelliyor olması nedeniyle ter kokusuna neden olan sentetik giysiler,
  • Diyabet, karaciğer rahatsızlıkları ya da böbrek hastalıkları gibi sağlık sorunları,
  • Hamilelik, ergenlik ya da menopoz gibi hormonal ter kokusu yaratabilecek durumlar.

Eğer ter kokusu neden olur bilinirse, buna yönelik bir çözüm geliştirmek de mümkün olacaktır. Ayrıca “ter kokusu nasıl giderilir?” sorusuna yalnızca doğal yöntemler ya da yaşam tarzı değişiklikleri önerilebileceği gibi, terleme botoksu gibi cerrahi olmayan yöntemler de önerilebilir. Terleme botoksu düzenli olarak tekrarlanabilen bir işlem olduğundan ter kokusu kesin çözüm uygulamaları arasında gösterilebilir. Peki ter kokusu neden değişir ve ekşi ter kokusu nedenleri nelerdir?

Ter Kokusu Neden Değişir?

Terlemeye bağlı olarak gelişen kötü kokular hem yaşam tarzına hem de genetik durumlara bağlı olarak değişebilir. Aşırı sıcak havalar ya da nemli ortamlar terleme miktarının artmasına, ter kokusuna neden olur ve bakterilerin de çoğalmasına bağlı olarak daha ağır bir ter kokusu yaratabilir. Ter kokusundaki değişimlerin diğer nedenleri olarak ise şunlar gösterilebilir:

Hem ter bezlerinin aktivitesini hem de ter bezleri tarafından salgılanan sıvıların içeriğini değiştiriyor olması nedeniyle hormonal değişiklikler,

  • Tüketilen yiyecek ve içecekler,
  • Kişisel hijyen uygulamalarına gerektiği gibi önem vermemek ya da aynı giysileri uzun süre giymek,
  • Stres ve duygusal durumlar,
  • Vitamin ya da ilaç takviyeleri.

Tüm bunlara ek olarak böbreklerde, karaciğerde, tiroid bezlerinde meydana gelen sorunlar ya da enfeksiyon problemleri de ter kokusunun değişmesine neden olabilir. Örneğin kan şekeri yüksek olan kişilerde ter kokusu bazen tatlı ya da meyvemsi olabilir. Nitekim uzman bir hekim tarafından ağır ter kokusu nedenleri tespit edilmeli, tedavi buna yönelik olarak gerçekleştirilmelidir. Belirli sağlık sorunları varken terleme botoksu önerilmez. Bu yüzden ter kokusu neden olur araştırılmalı ve ter kokusu nasıl önlenir sorusunun cevabı da bu araştırmanın sonucuna göre verilmelidir. Bazen terleme botoksu gerekmeksizin bazı doğal çözümler ter kokusunu azaltmaya ve hatta yok etmeye yardımcı olur. Peki terleme botoksu ile ter kokusu nasıl önlenir?

Bugün “ter kokusu nasıl geçer?” ya da “ağır ter kokusu nasıl giderilir?” gibi sorularla büyük vakit harcamış, “ter kokusu neden olur?” ya da “aşırı ter kokusu neden olur?” gibi sorularına yanıt alamamış insanlar için tek cevap terleme botoksudur!

Terleme Botoksu Nedir?

Terleme botoksu, aşırı terleme yaşayan hastaların sorunlarını cerrahi olmayan yöntemlerle çözen bir prosedürdür. Bu operasyon ile aşırı terleme olan bölgelere botulinum toksini enjekte edilir ve böylelikle ter bezleri çalışmak için gerekli olan sinyalleri alamaz. Yaygın olarak koltuk altı ter kokusu için koltuk altı bölgesinde uygulanan bu yöntem el, ayak ya da yüz gibi bölgelerde de terlemenin önlenmesine yardımcı olabilir.

Koku oluşumunu önlemek için gerçekleştirilen terleme botoksu işleminin uygulanabilmesi için hastanın genel sağlık durumunda bu işleme engel bir durumun olmaması gerekir. Fakat engel bir durum olmadığı sürece ter kokusunu önlemenin en etkili yoludur. Hatta banyodan sonra bile ter kokusu yaşayanlar, yıkandığı halde çıkmayan ter kokusu ile mücadele edenler bile terleme botoksu ile rahata erebilir!

Terleme Botoksu Nasıl Yapılır?

Uzman hekim tarafından yapılan kapsamlı muayene sonunda, hem doktor tavsiyeleri hem de hasta beklentileri üzerinden terleme botoksu yapılacak bölgeler belirlenir. Hastanın terleme botoksu yaptırmaya engel bir durumunun olup olmadığının araştırılması adına gerekli testler yapılır. Özellikle yıkandığı halde çıkmayan ter kokusu için daha kapsamlı bir araştırma yapmak gerekebilir.

Terleme botoksu için genel anesteziye gerek yoktur. Lokal anestezik kremler ya da soğutma yöntemleri genellikle yeterlidir. Anestezi sonrası ince uçlu iğneler yardımıyla küçük miktarda botoks içeren enjeksiyonlar belirlenmiş olan bölgelere yapılır. Genellikle koltuk altlarında 15 ila 20 enjeksiyon yeterli olur.

İşlem süresi 15 ila 45 dakika arasında değişir. Tedavinin etkilerinin görülmesi için 2 ila 4 gün beklemek gerekir. 2 hafta sonunda ise terlemenin ciddi oranda azaldığı görülebilir. Uygulama sonrasında bölgede hafif kızarıklık ya da şişlik olması normal karşılanır.

Ter kokusu kesin çözüm uygulamaları arasında yer alan terleme botoksu 4 ila 6 boyunca etkisini gösterir. Koltuk altı kokusu yeniden başladığında ve banyodan sonra bile ter kokusu hissedildiğinde uygulama tekrarlanabilir. Böylelikle hastalar “ter kokusu neden olur?” sorusunu sormaktan tamamen kurtulur.

Terleme Botoksu Fiyatları

Pek çok insan banyodan sonra bile ter kokusu hisseder ve bununla mücadele etmekte zorlanabilir. “Ter kokusu nasıl önlenir?” saatlerce araştırır fakat genellikle hiçbir yöntem yıkandığı halde çıkmayan ter kokusu ile mücadelede etkili değildir. Duş jelleri ile duş almak da bazı insanlarda işe yaramayabilir. İşte bu yüzden bugün ter kokusunu gidermek için terleme botoksu en etkili yöntemlerden biri haline gelmiştir. Çünkü terleme yoksa, ter kokusu da yok demektir. Dolayısıyla “ter kokusu nasıl önlenir?” ya da “ter kokusu nasıl azaltılır? sorularının cevabını aramanıza da gerek kalmaz. Yani ter kokusu kesin çözüm uygulamalarındandır.

Terleme botoksu fiyatları konusunda doğrudan bir rakam söylemek mümkün değildir. Çünkü her insanın ihtiyaçları farklıdır. Örneğin hamilelikte ter kokusu sorunu yaşayan insanlar için terleme botoksu iyi bir yöntem olmayabilir. Ayrıca koltuk altı ya da ayak bölgesi için yapılacak terleme botoksu işlemleri de birbirinden farklı fiyatlara sahip olabilir. Eğer siz de banyodan sonra bile ter kokusu yaşıyor ve “ter kokusu nasıl önlenir?” merak ediyorsanız, “ter kokusu kesin çözüm” aramalarını her gün yapıyorsanız, randevu almak için hemen şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili İçerikler
Etnik Rinoplasti Kimler için Uygundur?
Etnik Rinoplasti Kimler için Uygundur?

Pek çok güzellik standardının Avrupalı kadınlara hitap ettiğine inanılmaktadır. Estetik cerrahisinde...

Kimler Saç Ekimi Yaptırmamalıdır?
Kimler Saç Ekimi Yaptırmamalıdır?

Saç ekimi uygulamaları sadece ülkemizde değil dünya genelinde en çok tercih...

Göz Kapağı Ameliyatı Olanların Yorumları
Göz Kapağı Ameliyatı Olanların Yorumları

Göz kapağı ameliyatı gözün kapak kısmındaki birtakım şikayetleri gidermek...

Annelik Estetiği Hakkında Soru Cevap
Annelik Estetiği Hakkında Soru Cevap

Annelik estetiği, gebelik sonrasında değişen vücut yapısının yeniden forma kavuşturulması için yapılır...

Son Düzenleme : 12.06.2024