Saç dökülmesinin en büyük nedenlerinden biri genetik yatkınlıktır. Bunun yanında çevresel etkenler, stres, mevsim değişiklikleri, hormonal bozukluklar da saç dökülmesi probleminin görülmesine ortaya çıkmasına neden olur. Dökülen saçlar, saç derisinin gözle görünür hale gelmesine sebebiyet verir. Saç dökülmesi kişide özgüven eksikliği yaratabileceği gibi, kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olabilmektedir. Birçok kişi dökülen saçlarının gür haline dönmesini arzular ve bu nedenle saç ekimi operasyonlarına başvurur. Başarılı bir saç ekimi sonrasında saçlar eski sağlığına kavuşarak eski gür günlerine dönebilmektedir.
Saç kökü implant tedavisinde birbirinden farklı saç ekimi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu yöntemler arasından FUE metodu diğer yöntemlere göre daha uzun bir seans süresine sahiptir ancak etkili sonuçlar sağladığı için hem doktorlar hem de hastalar tarafından en çok tercih edilen tedavi yöntemlerinden birisi arasına girmiştir. Bu yöntem sırasında saç derisi üzerinde herhangi bir kesi açılmaz, saç derisi üzerinde herhangi bir delme işlemi gerçekleştirilmez.
FUE saç ekimi yönteminde; saç kökleri, donör bölge olarak seçilen bölgeden tek tek alınarak ekim yapılmak istenen bölgeye yine özenle tek tek implant olarak yerleştirilmektedir. Bu durum saç ekimi işleminin, diğer yöntemlere nazaran daha uzun bir seans ile yapılmasına yol açmaktadır.
FUE yöntemi ile saç ekimi çok yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Asıl önemli olan yöntemi uygulanma şeklidir. Yöntem uzman sağlıkçılar tarafından uygulanmalıdır. Aksi durumlarda estetik olmayan bir saç görüntüsü oluşma ihtimali vardır.
FUE saç ekimi daha saç yöntemlerine çok daha yenilikçidir bunun yanında hem hastaya hem de doktora çok fazla kolaylık sağladığı için son zamanlarda yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Geçmiş yöntemlerin aksine daha çok tercih edilme sebeplerinden birisi de kişinin saç derisinde kesi yapılmadığı için işlem yapılan kişinin diğer yöntemlere oranla daha hızlı şekilde iyileşmesine olanak sağlamasıdır. Kesi yapılmadığı için saç ekimi yapılan bölgeye dikiş atılmaz ve dikiş izi problemi ortadan kalkar. İyileşme süresi kısaldığı için sağlıklı bir görünüme kavuşma hızı artmaktadır işte tüm bu sebepler bu sebeple FUE yöntemi tercih edilmesini sağlar.
FUE saç ekim uygulamasını, acı duymadan hızlı bir şekilde saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler tarafından tercih etmektedir. İşlem sırasında uygulanan lokal anestezi eşliğinde 6 - 7 saat içerisinde tüm saç ekimi işlemi tamamlanır.
FUE saç ekimi öncesinde kişinin saç alınacak donör bölgesindeki saçlar 1 mm uzunluğuna getirilir. Saç kısaltma işleminden sonra donör bölgeden saç kökü alımına başlanır. İşleme başlamadan önce saçın ekileceği alanın ve saç köklerinin alınacağı bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Anestezi işleminden sonra mikro motor ucu, saç kökünü alacak şekilde saç kılının çıkış yönüne doğru saç kökünü ciltten ayırır. İhtiyaç duyulan greftler alındıktan sonra ekim bölgesine yine aynı yöntemle saç ekimi işlemi gerçekleştirilir. Saç köklerinin alındığı donör bölge, genellikle iki kulağına arka tarafında kalan ense bölgesi olarak belirlenir. Saç ekimi dışında, bıyık ya da sakal gibi ekim işlemleri de düşünülüyorsa bu durum uzman sağlıkçıya bildirilmelidir. Çünkü donör bölgeden toplanan saç kökleri belli bir sayıya sahiptir ve tek tek alınır.
FUE saç ekimi operasyon süresi greftlenme yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Saç kökü ve saç dokusunun ekim alanı için ne kadar gerektiği işlem süresi konusunda önem arz etmektedir. Greft kişiden alınan saç kökü dokusuna verilen bir isimdir ve greftleme kelimesi ise tam olarak ekme işleminin anlamını vermektedir. FUE saç greftleme sırasında ortalama 4000 ile 4500 saç köküne ihtiyaç duyulmaktadır ve bu rakamlara sahip bir işlem yaklaşık 6 ile 7 saat sürebilmektedir. Hatta bazı durumlarda greft sayısına bağlı olarak saç ekimi süresinin dokuz saat sürdüğü durumlar da görülmüştür. Seansın durumuna göre işlem sırasında kısa süreli aralar verilebilmektedir. FUE tekniği sırasında greftlerin alınması 2 ile 4 saat arası sürebilmektedir. Greft alma işleminden sonra kısa bir ara verilmektedir.