Sizi Arayalım

Saç Ekimi Hangi Yaşta Yapılmalıdır?

Gür ve ışıldayan saçlara sahip olmak herkesin hayalidir. Bu tarz saçlara şekil vermek ve güzel görünmesini sağlamak da oldukça kolaydır. Ancak genç yaşlarda hacimli ve parlak görünen saçlara sahip pek çok kişi ilerleyen yaşlarda saçlarının seyrekleşmesinden dolayı mutsuz olur. Özellikle erkeklerde görülen saç seyrekleşmesi veya saç dökülmesi, önlem alınmazsa zamanla kalıcı bir sorun haline gelebilir. Bu probleme çözüm arayanlar ise çoğunlukla “saç ekimi nasıl yapılır?” sorusunun cevabını merak ederler.

Gelişen teknolojik imkânlar sayesinde saç dökülmesi, artık kalıcı bir sorun olmaktan çıkmış durumda. Yine de bunun estetik olduğu kadar cerrahi bir işlem olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Bu yüzden genetik ve çevresel faktörlerden kaynaklı saç dökülmelerine müdahale etmeden önce, bir uzman hastanın saç derisini inceleyip uygun saç ekimi yöntemine karar vermelidir.

Saç Ekimi Nedir? Nasıl Yapılır?

Saç ekimi kişinin mevcut saçlarının çeşitli sebepler yüzünden dökülmesi sonucu saç köklerinde meydana gelen seyrekleşme ve hatta kelleşmenin çözüme kavuşması için yapılan küçük bir cerrahi operasyondur. Bu işlem sonucunda hastaların kellik sorunu tamamen ortadan kalkar. Saç kaybı genellikle genetik faktörlere dayansa da yaş, yanlış beslenme, fiziki veya psikolojik travma gibi sebepler yüzünden meydana gelebilir. Saç ekimi işleminde, genellikle kişinin ensesinden alınan saç kökleri saçsız bölgeye ekilmektedir. Saç ekimi için alınan bu saç köklerine greft adı verilmektedir. Saç ekimi yapılacak kişinin greft olarak kullanılacak sağlıklı saçlara sahip olması, saç ekiminin önemli şartlarından biridir. Ekim öncesinde saçsız bölgenin büyüklüğüne göre ne kadar grefte ihtiyaç olduğu uzman tarafından belirlenmektedir.

Saç ekimi işlemleri günümüzde iz bırakmayan FUE yöntemi ile uygulanmaktadır. FUE yönteminde saç kökleri birer birer saçsız bölgelere ekilir. Saç ekimi lokal anestezi ile yaklaşık altı ila sekiz saat arasında sürmektedir. İşlemden sonra ekim yapılan yere özel bir bandaj uygulanmaktadır. Hasta bir ya da iki saatlik gözlemin ardından taburcu edilmektedir. 

Saç Ekimi Hangi Yaşta Yapılmalıdır?

Estetik işlemler için alt yaş sınırı, reşit olma yaşı olan 18 olarak belirlenmiştir. Genç yaşlarda çeşitli sebeplere bağlı olarak saç seyrelmesi veya saç dökülmesi yaşayan kişiler 18 yaşından itibaren bu işlem için saç ekim merkezlerine başvurabilir. Saç ekimindeki en önemli hususlardan biri saç açıklığı miktarının ne boyutta olduğudur. Saç açıklığı giderek artıyorsa ve yüzde elli oranında bir saç kaybına ulaşıldıysa vakit kaybetmeden bir uzmana danışmak gerekir. 18 yaşının altında olan bireyler saç ekimi yaptırmamalı.

Giderek seyrekleşen saç kökleri ve ekim için donör olacak bölgedeki sağlıklı saçların dökülmesi gibi riskler saç ekimini geç yaşlara ertelemenin doğru olmadığını göstermektedir. Ekim için uygun olup olmadığınıza saç derinizi inceleyen uzman karar verecektir. Kaybedilen zaman saç sorununu kelliğe kadar götürebileceği gibi zamanla kişinin psikolojisini etkilemekte ve özgüvenini kaybetmesine neden olmaktadır.

Özellikle genç yaşlarda görülen saç seyrekliği problemlerinde, saç dökülmesinin önüne geçmek amacıyla saç mezoterapisi yöntemi tercih edilmektedir. Saçın ihtiyacı olan vitaminler, mineraller, keratin ve aminoasitlerin saç derisinin altına mikroenjeksiyon yöntemi ile uygulanması olan saç mezoterapisi, enjekte edilen vitamin ve minareller sayesinde saç köklerini güçlendirerek dökülmeyi azaltır ve aktif olmayan saç kökleri uyarılarak yeni saç oluşumunu tetikler.

Bu bakımdan saç mezoterapisi genç yaşlarda cerrahi yöntemlere alternatif olarak oldukça sık kullanılan yöntemlerden biridir. Bu yöntemde saç ekimi gibi tek seferde değil, birden fazla seansla yapılan yüklemelerle işlem gerçekleştirilmektedir. Yapılan dört ya da beş seans sonrasında saç köklerinin güçlendiği ve yeni saç köklerinin yavaş yavaş çıkmaya başladığı hasta ve çevresi tarafından kolaylıkla gözlemlenebilir.

İlgili İçerikler
Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Meme Büyütme Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Meme büyütme operasyonu, meme dokusunun veya göğüs kaslarının altına...

Yanak Yağı Aldırma – Bişektomi
Yanak Yağı Aldırma – Bişektomi

Yanak yağı aldırma estetik alanında bişektomi olarak tanımlanır. Bu operasyondan sonra yanaklar...

Ameliyatsız Meme Büyütme
Ameliyatsız Meme Büyütme

Dolgun ve dik göğüslere sahip olmak hemen her kadının hayalidir. Estetik açıdan çok küçük göğüslere...

Genital Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz
Genital Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz

Günümüzde kozmetik cerrahi alanındaki en motive edici işlemlerden biri genital estetiktir. Hamilelik, doğu...

Son Düzenleme : 06.12.2024