Sizi Arayalım

Lazer Lipoliz Nedir?

Liposuction uygulamasının yani yağ aldırma işleminin cerrahi olmayan yöntemi lazer lipoliz olarak tanımlanır. Lazer lipoliz nedir, bu yöntemde diod lazer ışığı ve NdYag sistemleri kullanılmaktadır. Yağ hücresi zarı diod lazer ışığı yardımıyla patlatılır. Kalojenin ve elastikiyetini kaybetmiş bağ dokusunu parçalar, yeni kalojen ve bağ dokusu oluşmasını tetikler.

Lazer lipoliz vücut şekillendirmede yeni bir tedavi yöntemidir. Cilt gevşekliğinin ve bölgesel yağlanmanın giderilmesinde etkin şekilde kullanılır. Başarısı kanıtlanmış olduğundan inatçı yağlardan kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği bir yöntem haline gelmiştir. Lazer lipoliz sırasında ultrason ve lazer teknikleri bir arada kullanılmaktadır. Bu uygulamanın fiyatları da herkesin ulaşabileceği seviyelerdedir. Ciltte pürüzlenme ve dalgalanmaya neden olmayan, cildin daha parlak görünmesinde, gerginleşmesinde oldukça etkilidir. Bölgesel yağların kalıcı olarak yok edilmesinde etkin bir şekilde kullanılabilir.

Lazer lipoliz uygulamasının etkinliği yağ dokusuna gönderilen lazer ışınlarının yağ dokularını tutan doku çeperlerinin yıkıma uğratılması sonucunda sağlanmaktadır. Yağ hücrelerinin zarını parçalayan ve yağların sıvılaşmasını sağlayan, daha sonra vücuttan atılmasına neden olan lazer lipoliz bölgesel incelmede etkili olmaktadır.

Bölgesel yağ fazlalığının olduğu alanlarda cildin gerginleştirilmesinde etkili olan bu yöntem aynı zamanda terlemenin önlenmesi amacıyla koltuk altlarına da uygulanabilir. Kalça, bacaklar, karın ve bel bölgesi, çene altı gibi yağlanmanın olduğu alanlarda tek seansta başarılı sonuçlar alınmasını sağlar. Uygulama sırasında ciltte 1-2 mm genişliğinde küçük bir kesi açıldığından sonradan iz kalma sorunu yaşanmaz. Uygulama sonrasında hastaların sosyal yaşamın içine girmesi için beklemesi gerekmez. Ayrıca hastalarda bandajlama süresinin uzun olmaması ve hızlı bir iyileşme sağlanması nedeniyle lazer lipoliz oldukça avantajlı olarak kabul edilebilir.

Lazer lipoliz farklı dalga boylarındaki lazer ışığının fiber optik kablolar ile yağ dokusunun içine gönderilmesiyle uygulanır. Farklı dalga boylarındaki lazer ışınları hızla yağ depolarının erimesini sağlayarak vücut şekillenmesine yardımcı olmaktadır. Bu yöntem aynı zamanda yüz şekillendirme ve yüz liftingi için de kullanılmaktadır. Lazer ışınlarının verdiği ısı sayesinde ter bezlerin tahrip etmesi nedeniyle aşırı terleme denilen hiperhidroz sorununun giderilmesi için tedavi amaçlı olarak ta lazer lipoliz kullanılabilir.

Lazer Lipoliz FDA onaylı bir yöntem olup vücutta ve yüz bölgesinde yan etkiye yol açmadan uygulanabilmektedir. Vücudu daha kıvrımlı olacak şekilde şekillendirmede kullanılmaktadır. Ayrıca kalça, kollar, diz, boyun gibi bölgelerde güvenle kullanılabilir. Özellikle bel çevresinin şekillendirilmesi için bu yöntem tercih edilmektedir.

Lazer Lipoliz Öncesinde Yapılması Gerekenler

Lazer lipoliz yaptırmak isteyenler için özel bir hazırlık aşaması bulunmamaktadır. Bu yöntemin uygulanması için kişinin buna uygun olması yeterlidir. Bu tespitin yapılması amacıyla kişilerin kalp hastalıkları, şeker, tansiyon gibi hastalıklarının olup olmadığı sorgulanmalıdır. Ayrıca kişinin kullandığı ilaçlar bilinmelidir. Uygulama öncesinde kişinin durumuna göre gereken önlemler alınır. Genellikle tek seansın yeterli olmasına rağmen kişinin cildinin gevşek olması ya da yağlı dokunun yoğun olmasına bağlı olarak üç ay sonra yeni bir seans yapılabilir.

Lazer Lipoliz Nedir, Nasıl Uygulanır?

Uygulama öncesinde yağ fazlalığı olan bölgeler işaretlenir. Daha sonra lazer ışığının ısısından etkilenmemesi için uygulama yapılacak bölgelere lokal anestezi uygulanır. Bölgenin uyuşması için bir süre beklenir. Antiseptik solüsyon ile bölgenin temizlenmesinden sonra 1-2 mm genişlikte bir kesi açılır. Buradan 1 mm çaplı kanül sokularak cilt altında doğru ilerletilir. Kanül lazer atımını yapan fiberin içinden geçecek özelliktedir. Kanül yardımıyla yağ dokusunun olduğu bölgeye lazer atımı yapılır ve yağ hücreleri parçalanır.

Lazer Lipoliz Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer lipoliz sonrasında hastaların günlük yaşamına dönmesi, iş yaşamını devam ettirmesinde sorun yaşanmaz. Bölgede biriken yağ hücreleri yok edildiğinden yeniden oluşması söz konusu değildir. Ancak bölgede kalan yağ hücreleri kişi yeniden kilo alırsa hacim olarak genişleyebilir. Bu yüzden yeniden lazer lipoliz yapılması gerekebilir. Kişinin beslenmesine dikkat etmesi ve düzenli egzersiz yapması tavsiye edilir.

Lazer Lipoliz Nedir, Tedavi Amaçlı Hangi Alanlarda Kullanılır?

Lazer lipoliz vücudunda birkaç bölgede birikmiş az miktarda ya da orta seviyede yağ dokusu olan kişilerde rahatlıkla uygulanabilir. Eğer vücut genelinde yaygın bir yağ birikimi varsa lazer lipolizin tumescent liposuction ile kombine edilerek uygulanması daha başarılı sonuçlar verecektir. Bu şekilde uygulamadan sonra ciltte düzensizlik ve sarkma sorunu daha az olacaktır. NdYag lazer ışığını engellemeyen Tumescent yöntemi birlikte rahatlıkla kullanılabilir. Tedaviden önce hastaların buna uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Terleme tedavisi için lazer lipoliz uygulandığında koltuk altındaki ter bezlerinde başarılı sonuçlar alınabilir.

Lazer Lipoliz Sonrasında Bölgesel Yağlanma Riski Var mı?

Lazer lipoliz uygulamasında bölgedeki bütün yağ hücrelerinin yok edilmesi amaçlanmaz. Bu yüzden bölgede kalan yağ hücreleri olur. Hastaların uygulama sonrasında kilo almamak için düzenli beslenmesi ve kilo almaya neden olacak yiyeceklerden kaçınması gerekir. Kalan yağ hücreleri kilo alma sonrasında genişleyerek bölgede yağ birikimine neden olabilir.

Lazer Lipoliz Hangi Bölgeler için Uygundur?

Vücuttaki bölgesel yağlanma sorunu olan her alanda lazer lipoliz kullanılabilir. Görünüm olarak kilo fazlası algısı yaratan her bölgedeki yağların yok edilmesi için bu yöntemin uygulanmasında sakınca olmaz. Ancak az ve orta derecedeki yağlanmada daha başarılı sonuçlar alınır. Özellikle göbek, gıdı, karın, bel, kol ve bacaklar, göğüsler lazer lipoliz için tercih edilen alanlardır.

Lazer Lipoliz Kimlere Uygulanabilir?

Lazer işlemine uygun olan ve liposuction yaptırmasında bir sakınca olmayan herkese lazer lipoliz yapılabilir. Hastaların 15-16 yaşını geçmesi ve aranan koşullara sahip olması yeterlidir. Ciltte enfeksiyon sorunu olmayan, hamile ve emziren kadınlara, hormon düzensizliği olanlara, özel bir ilaç tedavisi uygulanan kişilere ise bu yöntem uygun değildir. Kadın ve erkek herkese koşulları uygun olduğu takdirde lazer lipoliz uygulaması yapılabilir. Bu uygulama makul fiyatlarda yapıldığı için herkese hitap edebilir. Erkeklerde özellikle jinekomasti denilen kadın tipi meme büyümesi sorununda lazer lipoliz tercih edilmektedir.

Lazer Lipoliz Fiyatları

Lazer lipoliz fiyatları belirlenirken bölgedeki yağ miktarına, bölgenin büyüklüğüne göre bir değerlendirme yapılır. Aynı zamanda bu uygulamayı yapacak olan estetik cerrahın deneyimi, bilgisi, uygulamanın yapılacağı merkezin sunduğu olanaklarda değerlendirmeye alınır. Mevsimsel olarak lazer lipoliz uygulaması yaptırmak isteyenlerin sayısında artış olabilir. Bu gibi özel durumlarda fiyatların daha yüksek olması mümkündür. Ancak yılın başka dönemlerinde makul fiyatlara lazer lipoliz yaptırılabilir. Bunun için küçük bir araştırma yapılması eterli olacaktır.

Lazer Lipoliz Sonuçları Hemen Alınır mı?

Lazer lipoliz yapılan hastalarda işlem yapılan bölgenin büyüklüğüne ve bölgeden alınan yağ oranına bağlı olarak sonuçların alınması 2-5 ayı bulabilir. Bu süreçte bölgede ödemin azaltılmasını sağlayacak, lenfatik drenajı sağlayan soft masaj yapılması tavsiye edilir. Ayrıca kanama riskini azaltacak ve iyileşmeyi hızlandıracak bandaja uygulaması da yapılabilir. Lazer lipoliz klinik ortamında yapılabilen bir işlemdir. Hastaların hastanede kalmasını gerektirecek bir işlem değildir.

Lazer Lipoliz Sonrasında İz Kalır mı?

Fazlalık yağ dokusundan kurtulmak için lazer lipoliz tercih edilirse ciltte kalıcı hasar oluşmaz. Yağ alınan bölgede ilk gün biraz kızarıklık oluşabilir. Ancak kızarıklığın geçmesi çok uzun sürmez. Cilde buz tatbik edilirse ve güneş ışığına karşı koruyucu krem uygulandığında bu sorun bir günde etkisini yitirir. Hastalarda lazer lipoliz nedeniyle iz kalma gibi bir sorun yaşanmaz.

İlgili İçerikler
Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?
Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır?

Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır? gibi...

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?
Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morlukları neden olur? nasıl geçer? hangi tedaviler uygulanır? tüm soruların cevapları

Tek Taraflı Göz Kapağı Düşüklüğü Nedenleri
Tek Taraflı Göz Kapağı Düşüklüğü Nedenleri

İnsanlar birbirleriyle karşılaştığında ilk dikkat çeken nokta...

Jawline Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Jawline Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Çene hattının daha belirgin ve daha keskin hale getirilmesini sağlayan jawline dolgusu çene hattındaki...

Son Düzenleme : 21.10.2023