Sizi Arayalım

Kulak Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?

Kepçe kulak ameliyatı olarak da bilinen kulak estetiği pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Otoplasti olarak adlandırılan kulak estetiği ameliyatı özellikle çocukluk dönemi için büyük önem taşımaktadır. Her ne kadar ebeveynler için önemsenmeyen bir durum olarak bilinse de çocukları psikolojik olarak kötü etkilediği bilinmektedir. Peki, kulak estetiği kaç yaşında yapılır ve kimlere yapılabilir?

Kulak Estetiği Ameliyatı Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?

Diğer estetik ameliyatlara nazaran kulak estetiği çok küçük yaşlarda da yapılabilir. Kepçe kulak ameliyatı kulak gelişimini tamamlayan her birey için uygulanabilmektedir. Çocukluk döneminde özellikle fiziksel görünüm büyük bir önem taşımaktadır. Çocukluklarda kepçe kulak sorunundan kaynaklı olarak psikolojik sorunlar yaşanabilmektedir.

Saç ve şapka ile sürekli kulakları kapatma eğilimi sıklıkla görülebilir. Kulak estetiği için ailelerin çocuklarına destek vermesi ve ideal zamanı birlikte seçmeleri gerekmektedir. Çocukluk döneminde ortalama olarak 5 ile 6 yaştan sonra kulak gelişimi tamamlanmaktadır. Bu süreçten sonra ailelerin de onayı ile birlikte uygun kulak estetiği yapılabilmektedir.

Kulak Estetiği Ameliyatını Kimler Yaptırabilir?

Otoplasti operasyonu kulak şeklinden memnun olmayan herkes için yapılabilmektedir. Kişiyi rahatsız edecek boyutta kulak büyüklüğüne ve kepçe kulak yapısına sahip olan kişiler için uygundur. Kulak estetiği ameliyatı sonrasında hastanın memnun olacağı kulak şekli elde edilebilmektedir. Kulak estetiği için çocukluk dönemi ise en ideal zaman olarak bilinmektedir. Özellikle bu dönemden sonra çocukların okul hayatlarında özgüvenlerini kazanması açısından kulak estetiği yaptırılması tavsiye edilmektedir.

Kulak Estetiği Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Halk arasında kepçe kulak operasyonu olarak bilinen kulak estetiği kişilerin sosyal yaşantısı açısından oldukça önemlidir. Kişi kepçe kulak ve kulak şeklindeki bozukluklardan dolayı özgüvenini kaybedebilir. Bu sorunu kesin olarak gidermek için kulak estetiği yaptırılabilir. Bu sayede hastaların kendini daha özgüveni hissetmesi sağlanabilir. Ancak her estetik operasyonda olduğu gibi kulak estetiğinde de riskler bulunabilmektedir.

Kulak estetiği operasyonu çoğunlukla dikişsiz bir şekilde yapılır. Ancak bazı kulak estetiği operasyonlarında dikiş de kullanılabilmektedir. Bu tarz operasyon sonrasında dikişlerin alınması gerekir. Bu sürecin hasta tarafından çok dikkatli atlatılması tavsiye edilir. Özellikle kulak estetiği sonrasındaki 1,5 aya dikkat edilmelidir. Kulağın yapısını bozacak ve zarar verecek her türlü aktiviteden kaçınılmalıdır.

Kulak estetiği ameliyatı genel anestezi ile yapılmaktadır. Ancak ameliyattan sonra kanama meydana gelmesi sıklıkla yaşanabilir. Bunun nedeni ise kulak içinde biriken kandır. Kulak içinin temizlenmesi ile bu sorun giderilebilmektedir. Kulakta enfeksiyon oluşması durumunda ikinci bir operasyona ihtiyaç duyulabilir. Ayrıca başarısız operasyonlar sonucunda kulaklarda simetri sorunu da yaşanabilir. Ancak tekrar yapılan operasyon ile simetri sorunu ortadan kalkar.

Kulak Estetiği Ameliyatı Sonrası İyileşme Dönemi

Kulak estetiği sonrasında iyileşme dönemi oldukça kısa süreyi kapsamaktadır. Hasta ameliyattan sonra herhangi bir sorun yok ise aynı gün içerisnde evine gönderilmektedir. Birkaç gün içerisinde de sargılar çıkartılabilir. Ancak sargılar çıktıktan sonra kulağın tam şeklini alması için biraz süre gerekebilir. Bu dönemde kulaklarda şişlik ve morarmalar meydana gelebilir. Zaman içerisinde kulak şeklini alacak ve istenilen görünüme kavuşacaktır. Kulak estetiği kişileri psikolojik açıdan rahatlatan en önemli uygulamalar içerisinde yer almaktadır.

Son dönemlerin en popüler isimleri arasında yer alan TikTok fenomeni ile kulak estetiği yeniden gündemde yer almıştır. Yemek tarifleri ile ünlü olan fenomen, özellikle kepçe kulak ameliyatının psikolojik açıdan ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Kendini artık daha özgüvenli hissettiğini söyleyen fenomen sosyal yaşantısında kulak görünümünden dolayı özgüven kaybı yaşadığını da belirtmiştir.

İlgili İçerikler
Karın Germe (Tummy Tuck) Estetiği Nedir ve Kimler İçin Uygundur?
Karın Germe (Tummy Tuck) Estetiği Nedir ve Kimler İçin Uygundur?

Karın germe estetiği (tummy tuck), diyet ve egzersizlere rağmen inatçı yağ dokuları...

Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün!
Burun Dolgusu ile Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün!

Burun yapısının orantısız ya da şekilsiz olması aynalarla barışamamanın...

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler
Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler

Meme Estetiği Sonrası Yapılması Gerekenler ve öneriler sayesinde...

Somon DNA Uygulama Noktaları
Somon DNA Uygulama Noktaları

Somon DNA, cilt gençleştirme yollarından biridir. Gençlik iksiri olarak da adlandırılan yöntem...

Son Düzenleme : 21.10.2023