Sarkma ve yağlanma kol bölgesinde en fazla yaşanan sorunlar arasındadır. Kol liposuction ameliyatı kol bölgesindeki yağlanma sorununu başarılı bir şekilde giderebilir. Gerek yaşlanma, gerekse kilo alıp verme gibi etkenler yüzünden sarkık kol, yarasa kol gibi tabir edilen olumsuz bir görünüm oluşabilir. Kol bölgesindeki yağlanma sorunu için de kullanılan farklı teknikler bulunmaktadır. Liposuction yöntemi hem koldaki fazlalık yağların alınmasını hem de koldaki estetik olmayan görünümün düzeltilmesini sağlar.
Vücuttaki yağlanma her bölgeyi etkileyebilir. Özellikle kol bölgesinde oluşan yağlanma sorunu en inatçı yağlanmadır. Diyet yaparak, kol egzersizleri uygulayarak yağlanmadan kurtulmanız oldukça zordur. Bu durumda kol liposuction ameliyatı yapılması gündeme gelebilir. Kol bölgesinde biriken yağ dokusu cilt altından çıkarılarak, hasta estetik görünen bir kol görünümüne kavuşturulur.
Kol liposuction ameliyatı öncesinde hastaların muayenesinde kan sulandırıcı etkisi olan aspirin gibi ilaçları kesmeleri gerektiği bildirilir. Sigara kullanan hastalarda operasyondan en az 10 gün önceden sigarayı bırakmalıdır. Hastaların sürekli kullandıkları ilaçlar hakkında da doktoruna bilgi vermesi gerekir. Kol liposuction ameliyatı öncesinde hastanın beklentilerini doktora tam olarak aktarması gerekir. Buna uygun şekilde bir tedavi planlaması yapılacaktır.
Kol bölgesindeki yağlanmanın giderilmesini sağlayan kol liposuction ameliyatı fiyatları her hastada farklı olabilir. Kol bölgesinde biriken yağların miktarı, yağ dokusunun durumu, kalınlığı gibi etkenler fiyatlara yansıyacaktır. Operasyonu yapacak cerrahın deneyimi, operasyonun yapılacağı merkezin sunduğu olanaklar, kol liposuction ameliyatının yapılacağı dönem gibi etkenlerde fiyatlara etki edecektir. En sağlıklı şekilde bir estetik cerraha muayene olarak fiyatları kendi durumunuza uygun şekilde almanızdır.
Kol cildinin altında birikmiş olan yağın alınması için uygulanan kol liposuction ameliyatı konforlu bir şekilde yapılmaktadır. Kol cildine açılan milimetrik deliklerden girilerek cilt altındaki yağ dokusuna ulaşılır. Operasyondan önce belirlenen miktarda yağ dokusu ince kanüller yardımıyla çıkarılır. Bu işlem klasik liposuction dışında vaser liposuction yöntemiyle de yapılabilir. Vaser tekniğinde kol cildi altındaki yağ dokusu özel bir sıvı yardımıyla eritilir ve yağ dokusu sıvılaştırılır. Daha sonra yağlar sıvı şekilde emilerek dışarıya alınır. Koldaki yağ dokusu düzenli şekilde azaltıldığından estetik bir kol görünümü elde edilir.
Kol liposuction ameliyatı genellikle lokal anestezi altında yapılır. Kol bölgesi uyuşturulduğunda hastalar sızı, acı, ağrı gibi etkilere maruz kalmaz. Uygulamanın steril koşulların sağlandığı hastane ortamında yapılması gerekir. Operasyon tamamlandığında hastanın normal yaşamına dönüşü uzun sürmez. Küçük deliklerden alınan yağ fazlalığı nedeniyle kol gergin ve ince bir görünüme kavuşur. Yağlar genellikle üst kol kısmında biriktiğinden operasyon bu bölgeye uygulanır.
Estetik görünen kol formuna operasyonun ardından sahip olabilirsiniz. Bölgeden alınan yağ dokusunun miktarına göre en fazla 1 saat içinde işlemler tamamlanır. Eğer kol liposuction ameliyatı başka estetik uygulamalar ile kombine edilirse bu süre uzayabilir.
Estetik alanında uygulanan her müdahalenin kendi içinde bazı riskleri bulunmaktadır. Kol liposuction ameliyatı sırasında kullanılan anestezi kaynaklı riskler dışında kanama, emboli, enfeksiyon, hematom gibi riskleri de dikkate almak gerekir. Bu operasyon alanında uzman bir estetik cerrah tarafından yapılırsa bu tür riskler en az seviyeye indirilebilir. Ancak hastalarında da operasyondan önce almaları gereken önlemleri mutlaka almaları, sigarayı bırakmaları, kan sulandırıcı ilaçları kullanmamaları gerekir.
Kol liposuction ameliyatı olan hastalar için klinik istirahat sürecine ihtiyaçları olmaz. Bu yüzden iyileşme süreci oldukça konforlu şekilde geçer. Hastalar hemen taburcu olarak evlerine dönebilir. Evde 1-2 gün dinlendikten sonra normal yaşamlarına dönebilirler. Ancak bu süreçte kolu yoracak egzersizlerden, ağır kaldırmaktan mutlaka kaçınılmalıdır. Kol cildinin hızlı bir şekilde toparlanması için doktorun önerdiği kol korsesi giyilmesi ihmal edilmemelidir.
Korsenin kullanımı ortalama 15 gün kadardır. İyileşme sürecinde kol derisine açılan deliklerin olduğu bölgenin hijyenine dikkat edilmelidir. Enfeksiyon riskine karşı önerilen antibiyotik ilaç düzenli kullanılmalıdır. Bölgenin bir hafta 10 gün kadar direkt güneş ışığından korunması da gerekir. Doktor kontrollerinizi de ihmal etmemelisiniz. İlk günlerdeki şişlikler indikten sonra kolunuzun yeni görünümünü beğeneceksiniz.
Alın yüzde yaşlanmanın etkilerinin ilk hissedildiği yüz bölgesidir...
Tam yüz gençleştirme uygulaması, yıllara karşı savaşan cildimizin bir süre sonra yorgun düşmesi...