Kollar vücudun diğer tüm bölgeleri gibi yer çekimi, kilo verme, yaşlanma, dış faktörler ve genetik yatkınlık gibi nedenlerden ötürü olumsuz yönde etkilenir. Tüm bu olumsuzluklar kolda sarkmalar ve fazla deri görünümü oluşmasına neden olur. Bu nedenle ameliyatsız işlemlerin kolların yeterince sıkılaşmasında yetersiz kaldığı yoğun problemlerde cerrahi işlemler önerilir. Kol germe ameliyatı olarak bilinen bu cerrahi operasyon üst kol konturunu düzenleyerek hastanın daha sıkı bir kol derisi elde edilmesini sağlar.
Kol germe ameliyatı yaptıracak kişinin ilk olarak sarkmış kollara sahip olması gerekmektedir. Kolda sarkma problemi olan, yumuşak doku ve fazla deri görünümünün estetik kaygılar yarattığı kadın ve erkek tüm hastalar bu operasyonu olabilir. Sarkmış kolların anlaşılması için ise kollar yere paralel şekilde açıldığında hareket ettirilirken aşağı yukarı sağa sola doğru sallanıyorsa ve yumuşak bir dokuya sahipse sarkmış denilebilir.
Kol germe ameliyatı anestezi altında gerçekleştirildiğinden dolayı kol gerdirme ameliyatı yaptıracak kişilerin anestezi almasında engel olmamalı ve vücut kondisyonları bu operasyon için uygun olmalıdır. Ancak hamileler, emziren anneler, ilaç tedavisi gören hastalar için kol germe ameliyatı sakıncalı bulunmaktadır çünkü genel anestezi altında uygulanır.
Bu konuda, her ameliyatta olduğu gibi risk vardır. Operasyonu gerçekleştiren cerrahın kesileri, dikişlerin gizlenebileceği alanlardan açıp ameliyatı gerçekleştirir. Bu noktalar üst kolun alt kısmı ve koltuk altı kıvrımıdır. Kolun vücuda kapandığı görünmeyen bölgeden ameliyat gerçekleştirilirse izler iyileşene kadar daha estetik bir görünüm sağlanmış olur.
Kol gerdirme ameliyatı kalıcı sonuçlar vermektedir. Çünkü koldaki fazla deri ve doku çıkartılır. Gerek duyulursa liposuction işleminden yardım alınır. Yaşlanma etkisi ve yer çekimi gibi dış faktörler sebebi ile kollarda daha sonra yeniden bir miktar sarkma yaşanabilir. Fakat bu sarkmanın derecesi hiçbir zaman ameliyat öncesinde ki gibi rahatsız edici boyutlara ulaşmaz.
Kol germe ameliyatı öncesinde geçerli olan kurallar diğer tüm cerrahi işlemler için alınacak olan önlemlerin aynısıdır. Operasyon adayı kol germe işleminden önceki ve sonraki 2 hafta boyunca sigara, alkol ve kan sulandırıcı ilaçların kullanılması bırakılmalıdır.
Kol germe operasyonu sonrasında, operasyondan iki gün sonra duş almalarında herhangi bir sakınca yoktur. Özellikle ilk hafta kolların kalp seviyesinden yukarıda olacak şekilde tutulmasına dikkat edilmelidir. Bunun için hastanın yatağında yumuşak yastıklar ile destek sağlanabilir. Kollar çok hareket ettirilmemeli, ağır kaldırmaktan, yoğun egzersiz programlarından kaçınılmadır. Hasta günlük yaşamında ihtiyaçlarını tek başına karşılayabilse bile temizlik gibi aktiviteler yapılmamalı ve gerekirse doktorun tavsiye ettiği ağrı kesici hapları kullanılmalıdır. İyileşme süresi içinde de doktor kontrolü ihmal edilmemelidir.
Kol germe operasyonu sonrasında yaşanan iyileşme süreci kişiden kişiye göre değişmektedir. Bu süre hızlı veya yavaş olabilir. Operasyon yapılan bölgede hafif düzeyde şişlik ve morarma görülebilmesi olasıdır. Bu şişlik ve morarmalar kısa sürede kendiliğinden geçmektedir. Uygulama alanı dar olsa da cerrahi bir işlem olduğu için iyileşme süreci ve izlerin normalleşmesi 1- 2 ay sürebilir. Bu süre içinde ağır ve güç gerektiren aktiviteler durdurulmalıdır. Kişi, kol bölgesini oluşabilecek muhtemel darbelere karşı korumalıdır. Ani hareketlerden kaçınmalıdır. Herhangi bir beklenilmeyen durum meydana geldiği takdirde kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
Cilt gençleştirme yöntemleri, yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak veya hafifletmek
Liposuction uygulamasının yani yağ aldırma işleminin cerrahi olmayan yöntemi lazer lipoliz olarak tanımlanır.