İçindekiler
Dudak dolgusu; hyaluronik asit bileşenli dolgu maddelerinin enjekte edilmesi ile dudakları kalınlaştırarak, hacimli görünmesine imkân veren medikal bir tedavi yöntemidir. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak dudakta deformasyon, dudakların asimetrik şekle sahip olması, incelik, hacimsizlik, dudak çizgisinde belirsizlik, üst ve alt dudak arasında uyumsuzluk olan kişilere uygulanır. Herhangi bir nedenden dolayı dudaklarına dolgu yaptırma ihtiyacı duyanlar için dudak dolgusu sonrası süreç oldukça önemlidir.
Dudaklarınızın sorununa en etkili çözümü getirecek dolgu tedavisini yaptırarak, dudak dolgusu sonrası süreçten yüksek memnuniyet duymak için Op. Dr. Yücel Sarıaltın Estetik Merkezi’nden profesyonel hizmet alabilirsiniz.
Dudak dolgusu sonrası neler yaşanabileceği sıkça merak edilir. Konuyla ilgili araştırma yapanlar; ne tür sorunlarla yaşayabileceklerini araştırır. Meydana gelebilecek reaksiyonlar karşısında, hangi önlemleri almalarının doğru olacağını bilmek isterler. Dudaklarda dolgu sonrası görülen enfeksiyon, bir çeşit iltihaplanmadır. Bunun haricinde dudakta ortaya çıkan morluk, ödem gibi farklı problemlerin görülmesi normaldir. Geçici ve kısa süreli yan etkilerdir. Dudak dolgusu sonrası enfeksiyon belirtileri yaşamamak için dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Dudak dolgusu sonrası sıklıkla görülen belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz:
“Dudak dolgusu sonrası ne yapılmalı?” sorusunun yanıtı, işlemle ilgili araştırma yapanların yanı sıra karar verme aşamasında olanların da önceden araştırdığı konulardan biridir. Dudak dolgusu sonrası, uzmanlar tarafından tavsiye edilen birkaç adımı uygulayarak iyileşme sürecini hızlandırmanız mümkündür. Bunun için; uzmanın önerisine uygun antibiyotik içeren kremler kullanılabilir. Yine hekiminizin tavsiyesi ile dudak nemlendiricisini, önerilen süre kadar sürebilirsiniz.
Dudak dolgusu sonrası, her iki saatte bir olmak kaydıyla ve 15 dakika aralıklarla, dudağa buz kompresi yapılabilir. Buzları direkt dudağa temas ettirmeden kompres yapmanız önerilir. Steril ve yumuşak bir beze sararak bu süreçte dudaklarınıza nazikçe uygulayabilirsiniz. İşlemi takip eden ilk 48 saatin ardından, uzman tavsiyesine uygun hareketler çerçevesinde dudak egzersizleri yapılabilir. Ayrıca bol su tüketimi de dudak dolgusu sonrası yapılabilecek faydalı uygulamalar arasındadır. Tütün ve elektronik nikotin cihazlarını kullanmak içinse doktorunuza danışmanız oldukça önemlidir.
Dudak Dolgusu sonrası hayatınızdaki bazı alışkanlıkları, uygulamaları ya da aktiviteleri kısa süreliğine değiştirmeniz istenebilir. Aslında bunu, iyileşme sürecinin kolaylaşması ve hızlanması için yaşam rutine verilebilecek küçük bir mola şeklinde ifade etmek daha doğru olacaktır. Alacağınız küçük tedbirler sayesinde iyileşme hızına katkı sağlayabilir ve sürecin getirebileceği sorunları minimum seviyeye indirebilirsiniz. Dudak dolgusu sonrası yapılmaması gerekenleri aşağıdaki başlıklar altında ele alabiliriz:
Dudak dolgusu zararları hakkındaki hususlar, son zamanların araştırma konusudur. Gerek estetik gerekse sağlık yönünden dudaklarına dolgu yaptırma ihtiyacı duyanlar, işlemin zararlarını göz önünde bulundurarak hazırlıklı olmak ister. Vücuttaki doğal maddeler kullanılarak uygulanan yöntemin, yaşamı tehlikeye atacak şekilde, zararlı yönlerinin olmadığını belirtmekte yarar vardır. Ancak işlem sırasında iğne ile enjeksiyon yapıldığı için dudak dolgusu sonrası süreçte, kısa süreli ya da geçici yan etkiler meydana gelmesi olağandır. Bu tür sorunların yaşanması, ince uçlu iğneler kullanılarak yapılan dudak dolgusundan sonra, işlemin bir gereği olup normal kabul edilir.
Dudak dolgusu yaptırdım pişmanım diyenlerden olmamak için hassasiyet gerektiren işlemi hem uzman kişilerin hizmet verdiği hem de gelişmiş teknik donanıma sahip güvenilir merkezlerde yaptırmanız önemlidir.
Dudak dolgusu sonrası; doğuştan, yaşın ilerlemesine ya da çeşitli faktörlere bağlı olarak dudaklarda meydana gelen sorunlara hem pratik hem de estetik çözümler getirilir. Lokal anestezi sayesinde ağrısız ve acısız uygulama imkânı sunar. Alt ya da üst dudak dolgusu işleminde kaliteli ve güvenli sonuçların elde edilmesi için profesyonel estetik cerrahi merkezlerinde görev alan uzmanları tercih edebilirsiniz. Medikal tedavi yönteminden yararlanmayı düşünenler için, dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler listesi şöyledir:
Sonuç olarak dudak dolgusu, medikal bir tedavi yöntemi olduğu için dudak dolgusu sonrası dikkat edilmesi, gerekenlere hassas biçimde uyulması önemlidir. Bu sayede iyileşme süreci sağlıklı geçebilir. Aynı zamanda arzu ettiğiniz estetik görünüme kavuşma dönemini, daha kolay tamamlayabilirsiniz. Dudak dolgusu sonrası, güven ve kalite sorunu yaşamamak için hem Operatör Doktor hem de Estetik Cerrah uzmanlığı olan Op. Dr. Yücel Sarıaltın’ın merkezinden profesyonel hizmet alabilirsiniz.
Dudaklara dolgunluk kazandırma işlemi hem estetik hem de sağlık açısından uygulanan bir medikal tedavi yöntemidir. Özellikle ilk 24 saat dudakların, belirli tedbirler alınarak korunması tavsiye edilir. Gerek iğneli enjeksiyon gerekse cerrahi girişim teknikleriyle uygulanan dudak dolgusu sonrası, belirli yan etkiler görülür. Komplike sonuçların minimal düzeyde kalması, işlemin ağrısız ve acısız olması, uzun süreli bir deneyim yaşatması gibi hususular, hastaları cesaretlendirir. Ancak operasyonla ilgili karar aşamasında olanlar, süreç hakkında ve dudak dolgusu sonrası, birçok konuya netlik kazandırmak ister. Sıklıkla merak edilen belli başlı hususlara, aşağıdaki başlıklar altında yanıt bulabilirsiniz:
“Dudak dolgusu ne kadar kalıcı?” sorusuna yanıt arayanlar, birbirinden farklı rakamsal değerlerle karşılaşır. Kimi bilgiler minimum dört ile altı aylık bir süreden söz ederken kimi açıklamalar ise bir yılı aşan bir kalıcılıktan bahseder. Dudak dolgusu sonrası, işlemin kalıcılığı ile ilgili detaylar, özellikle merak edilir. Bu aşamada, kalıcı dudak dolgusunun ömrünü belirleyen pek çok etkenin olduğunu belirtmek yararlı olacaktır.
Uygulamanın yapıldığı bölge, tedavinin yapıldığı hastanın hormonal durumu, kullanılan dolgu malzemesi ve dolgunun miktarı kalıcılık süresini öncelikli olarak belirleyen faktörlerdir. Ayrıca dudak dolgusu sonrası kalıcılığa etki eden hususlar arasında, kişinin yaşam tarzı ve mimikleri kullanım alışkanlıkları da vardır. Bu nedenle dudaklara dolgun bir form kazandıran uygulama; ömürlük olduğu için değil, uygulanan tekniklere göre belirli bir süre etkisini koruduğu için kalıcı dudak dolgusu şeklinde ifade edilir.
Farklı dolgu malzemesi çeşitleri ve uygulama teknikleri bulunur. Bu bakımdan “Dudak dolgusu kaç ay gider?” konusu da araştırma konusudur. Bilgi arayışına girenler, yaklaşık 6 ay ile 18 ay arasında değişen verilere ulaşır. Bazı hastalarda 6-9 ay formunu koruyan dudak dolgusu, bazı durumlarda ise 12-18 aya kadar uzayan bir kalıcılık söz konusu olabilir. Sonuçta dudaklara hacim kazandıran işlemin dayanma süresi, dudak dolgusu sonrası, 4 ila 18 ay aralığında farklılık gösterir.
Alt dudak, üst dudak ya da her iki dudağına dolgu işlemi uygulatmak isteyenler, “Dudak dolgusu ne kadar sürer?” diye önceden araştırma yapar. Normal şartlar altında dudak dolgusu enjeksiyon süresi, ortalama 15 ila 20 dakika arasında değişkenlik göstermekle birlikte, bazı medikal girişimlerde 30 dakikaya kadar uzayabilir. Ayrıca kademeli uygulama ya da tekrar gerektiren dolgu işlemleri de vardır. Böyle durumlarda tedaviyi yönlendiren uzman, kaç seans gerektiği hakkında, hastaya detaylı bilgilendirme yapar.
İnce, hacimsiz ya da belirgin görüntüsünü kaybetmiş dudaklara sahip olanlar, 1 ml dudak dolgusu yaptıranlar arasında yer alır. 1 ml dudak dolgusu öncesi sonrası karşılaştırması yapanlar, ince görünen dudaklarının, eskisinden daha hacimli görünüme sahip olduğunu belirtir. 1 ml dudak dolgusu, genellikle ilk defa işlem uygulanacak hastalar için yeterli bir dozdur. Yine de dudaklarınızın ihtiyacı olan dolgu maddesinin miktarına, uzmanın karar vermesi gerekmektedir.
Dudak dolgusu öncesi sonrası hazırlık dönemi ve iyileşme süreci hem hastanın özelliklerine hem de uygulamadaki profesyonelliğe göre değişir. Hastanın beklentileri, dudakların yapısı, uygulama malzemesinin özellikleri, dozun miktarı ve işlemin kaç seansta yapılacağı konusunda belirleyici olur. Normal hacimli dudaklar için 1 cc dudak dolgusu yeterli olmakla birlikte, uzmanın önerisine göre belirlenen doz, 15 gün aralıklarla iki ayrı seansta uygulanabilir. 1 cc’lik dolgu malzemesinin dudaklardaki kalıcılığı, yaklaşık 4 ila 6 ay sürer. İlave dozlar ile bu sürenin uzatılması mümkün hale gelir.
Dudak dolgusu fiyatları, işlemin detaylarına göre belirlenir. Estetik içerikli operasyonlar ile medikal tedavi işlemleri, isteğe bağlı yapıldığı için SGK ya da özel sağlık sigortası poliçeleri tarafından karşılanmamaktadır. Fiyatların şekillenmesinde etkili olan çeşitli faktörler de bulunur. Örneğin; medikal müdahalenin yapıldığı şehrin ve semtin lokasyonu, maliyete yansır. Dudak dolgusu sonrası arzu edilen sonuçlar elde etmek için tercih edeceğiniz estetik merkezin ya da kliniğin prestiji de fiyat politikasının belirlenmesi konusunda aktif rol oynar.
Dudak dolgusu sonrası istenilen başarının elde edilmesi, kullanılan dolgu malzemesinin markasına (Yerli/İthal), içerik kalitesine, dozuna bağlı olabilir. Ayrıca dudak dolgusu sonrası arzu edilen şekle kavuşmayan dudaklar için birkaç hafta sonra dudak dolgusu eritme işlemi yapılabilir. Önceden yapılan dudak dolgusuna dahil olmayan dolgu eritme fiyatları, ayrı hizmet kapsamında hesaplanır. Sonuçta; farklı merkezlerin sunduğu profesyonel hizmet, uzmanlık gerektiren uygulamalar ve güvence kalitesi, hastaların karar verme aşamasında etkili olur.
Dudak dolgusu öncesi, sonrası tüm detaylar hakkında bilgi alarak randevunuzu oluşturmak için Yücel Sarıaltın Estetik Cerrahi Merkezi ile hemen iletişime geçebilirsiniz. İhtiyacınıza ve beklentilerinize uygun işlemler için Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yücel Sarıaltın’ın profesyonel hizmet kalitesinden ve ayrıcalıklarından kolayca yararlanabilirsiniz.
Saç Grefti Nedir? Saç Ekiminde Kaç Greft Ekim Yapılmalıdır? gibi...
Meme dikleştirme operasyonu, meme yapısından memnun olmayan kadınların tercih ettiği...