Yüze, karakteristik bir özellik katan en önemli unsurlarından biri de çenedir. Yüz oranları ile uyumlu ve simetrik bir çene, size çekicilik kazandıracaktır. Yüz ölçülerine göre küçük, büyük ya da zayıf hatlara sahip bir çene ve altında görülen sarkıklıklar, genetik olabilir. Yaşlılık ve yer çekiminin de etkisiyle yüzde hacim kaybı ve sarkmalar görülebilir. Bu, çene ve çene altında da sarkıklık ve buruşukluklara neden olabilecektir.
Güçlü bir çene yapısı, yüze canlılık ve çekicilik kazandırmaktadır. Çene dolgusu ile kusurları düzeltmek ve yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmak için dermal dolgu kullanılarak, çeneye yeni ve çekici bir form verilir. Yüksek yoğunluklu dermal dolgu maddesi ile yeni kıvrımlar kazandırılırken kırışıklıklar giderilecektir. Estetik cerrahi yöntemlerden biri olan dolgu enjeksiyonları yüzdeki kırışıklık ve derin izleri doldurarak açmaktadır. Çene dolgusu ile sarkık cilt toparlanır ve yeniden şekillendirilerek, çene çizgisindeki zayıflıklar azaltılır. Dermal dolgularla, yüz ve çene oranlarında mükemmellik sağlanabilir. Yüzdeki diğer organlarla uyumunu sağlayarak, altın oranı elde edebilmek için dolgularla çene ileri ya da aşağıya hareket ettirilebilir.
Yaşlanmanın etkisiyle sarkma oluşan çenelerde de, çene dolgusu oldukça iyi sonuç vermektedir. Zamanla yaşanan kemik ve yağ dokusu kaybı ve ciltte elastikiyetin bozulması tüm yüzü etkilerken çenede de hacim kaybına yol açmaktadır. Yaş ilerledikçe yüzde oluşan deformasyonlar özgüveni büyük ölçüde etkilemektedir. Çene çizgisinin dermal dolgu ile yeniden belirlenmesi, çene bölgesinde istenmeyen sarkık görüntüyü azaltır. Aynı zamanda çene dolgusu, tüm yüzü etkileyeceği için yüz germe etkisi de oluşturarak size daha canlı ve diri bir görünüm kazandıracaktır. Çene çizgisinde oluşacak olumlu bir değişiklik yüzdeki ifadeyi ve görünümü köklü olarak değiştirecektir.
Çene dolgusu, yetişkinlere her yaşta uygulanabilir. Sadece yaşlanma nedeniyle olgun kişilere yapılmamakta, estetik nedenlerle de gençlerin de tercih ettiği, son yıllarda oldukça popüler olan bir uygulamadır.
Çene dolgusunda enjeksiyon yöntemi ile kullanılır. Dolgu maddeleri ile yüzün alt bölgesi şekillendirilir ve çene görünümü düzeltilir. Dermal dolgu maddesi çeşitli tiplerde olabilir; hyalüronik asit, sığır kollajeni ve yağ hücreleri gibi sayılabilir. İstendiği takdirde liposuction yöntemi ile sizden alınan yağ dokusu işlenerek çenenizi yeniden konturlama işleminde dolgu malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Bu maddeler Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olmalıdır.
Çene dolgusu, genel anestezi gerektirmeyen bir estetik cerrahi bir operasyon çeşididir. Fakat ağrı eşiği düşük olan kişiler lokal anestezi uygulanmasını isteyebilir. Dolgu maddesi, çene çizgisi boyunca belirlenen bölgelere küçük iğnelerle enjekte edilecektir. Böylece çene yeniden konturlanarak şekil kazandırılır ve bu bölgedeki sarkık cilt dolgunlaştırılarak yüzün daha genç görünmesi sağlanır.
Dolgu malzemeleri zaman içinde vücutta parçalanarak yok olmaktadır. Bu kaybolma hızı da metabolizmaya ve çeşitli faktörlere göre kişiden kişiye değişmektedir. Bu nedenle çene dolgusu yaklaşık iki yıl kadar bir ömre sahiptir. Çene dolgusu yaptıran hastalar altı ayda bir kontrollerini yaptırarak, küçük ayarlamalarla görüntü değişimine uğramadan istedikleri süre boyunca bu tedaviden yararlanabileceklerdir.
Uygulanması yaklaşık olarak 30 dakika süren çene dolgusunu yaptırdıktan kısa bir süre sonra normal hayat akışınıza dönebilirsiniz. Bu uygulama bandaj ve iyileşme süresi gerektirmez. Dolgu maddelerinin herhangi bir yan etkisi yoktur ancak normal bir enjeksiyonda ortaya çıkan morluk ve kızarıklık kadar bir morarma görülebilir. Bu izler hafif makyajla bile gizlenebilir ve bir iki gün içinde geçecektir. Hastaların birkaç gün boyunca boyunlarını dik tutmaları ve bu şekilde uyumaları, ayrıca dolgu uygulanan bölgeye dokunmaktan kaçınmaları önerilmektedir.
Yanak yağı aldırma estetik alanında bişektomi olarak tanımlanır. Bu operasyondan sonra yanaklar...
Kepçe kulak ameliyatı olarak da bilinen kulak estetiği pek çok kişi tarafından...