Sizi Arayalım

Başarısız Burun Estetiği

Burun şeklinden memnun olmayanlar ya da burnundaki yapısal bozukluklardan kaynaklı sağlık sorunları yaşayanlar, estetik bir müdahale yaptırabilir. Profesyonel bir estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı tarafından gerekli ameliyathane koşulları sağlanarak yapılan operasyonlar neticesinde başarılı sonuçlar elde edilir. Ancak bazı durumlarda burun estetiği sonrasında olumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Başarısız burun estetiği, fiziksel görüntünün hastayı tatmin etmemesi ya da sağlık açısından problemli durumların meydana gelmesi gibi sonuçlar doğurur.

Başarısız burun estetiği genellikle hekimin yeterince tecrübeli olmamasından kaynaklanır. Aynı zamanda hastanın yüz yapısının doğru analiz edilmemesi nedeniyle de operasyonun başarısız olma ihtimali artar. Ameliyat sırasında hastanın enfeksiyon kapması, dikişlerin estetik olmaması gibi nedenlerden de bahsetmek mümkündür.

Çeşitli sorunlar ve sizi memnun etmeyen bir burun görüntüsü varsa başarısız burun estetiği ile karşı karşıya olduğunuzu anlarsınız. Bu gibi durumlarda hekime başvurarak nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda bilgi alabilirsiniz. Burun estetiği ameliyatı sonrasında hekim tavsiyelerine dikkat etmemek, hatalı davranışlarda bulunmak operasyonun başarısız neticelenmesine yol açar. Bu nedenle her zaman hekim tavsiyelerine uygun hareket etmelisiniz.

Burun estetiği, operasyon öncesi ve sonrası detaylar göz önüne alındığında uzun soluklu bir süreçtir. Bu nedenle hatalı bir operasyonun olumsuz sonuçlarının hemen giderilmesi mümkün değildir. Başarısız burun estetiği gibi ihtimalleri göz önünde bulundurarak operasyon kararı alırken titiz davranmakta ve detaylı bir araştırma yapmakta fayda vardır.

Başarısız Burun Estetiğine Yol Açan Nedenler

“Başarısız burun estetiği neden başarısız olur?” sorusuna verilecek pek çok yanıt vardır. Her hasta için ameliyatının başarısız olma nedeni farklıdır. Başarısız bir burun estetiği için şu gerekçeler söz konusu olabilir:

  • Burna darbe alınması sebebiyle estetik görüntüde bozulma meydana gelir.
  • Hastanın sigara kullanması, alkol tüketmesi gibi nedenlerle burun yapısında bozulmalar olabilir.
  • Doktor tarafından verilen bakım talimatlarının uygulanmaması, ilaçların kullanılmaması gibi nedenlerle olumsuz durumlar yaşanabilir.
  • Kişinin cilt yapısından, hastalıklarından kaynaklı nedenlerle estetik işlem sonrasında olumsuz durumlar yaşanır.

Başarısız burun estetiği, cilt kalınlığı fazla olan kişiler için daha sık yaşanan bir sorundur. Cilt dokusunun kalın olması nedeniyle şekilsel olarak beklentilerin karşılanması zorlaşır. Ancak uzman bir cerrah tarafından yapılan operasyonlarda, cilt dokusu kalın olan hastalarda bile başarılı sonuçlar elde edilir.  

Başarısız burun estetiği, hastanın talep ettiği şekil ile yüz yapısının uyumlu olmamasından kaynaklanabilir. Başkasında görüp beğendiğiniz bir şekil, her zaman sizin yüzünüze uymaz. Bu nedenle hekiminizin önerilerine kulak vermenizde fayda vardır.

“Başarısız burun estetiği nasıl olur?” diye merak edenler, kemik ve kıkırdak üzerindeki yanlış müdahalelerin de risk teşkil ettiğini bilmelidir. Kıkırdak ve kemikler üzerindeki hatalı müdahaleler sonrasında burun ucunda çökme görülme ihtimali vardır. Başarısız burun estetiği nedenlerinden biri de nazal travmalardır.

Başarısız Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır?

“Başarısız burun estetiği nasıl anlaşılır?” sorusunun yanıtını araştıranlar, farklı belirtilerin bilincinde olmalıdır. “Başarısız burun estetiği nasıl anlaşılır?” sorusuna cevap verirken ilk önce hastanın hangi şikâyetlerle ameliyat olduğunu bilmek gerekir. Örneğin burundan rahat nefes almada güçlük gibi bir sıkıntı söz konusu ise ameliyattan sonra bu sıkıntı geçmediyse bir başarısızlıktan bahsetmek mümkündür. Nefes alma fonksiyonları eğer sağlıklı bir şekilde çalışmıyorsa yeni bir operasyon yapılması gerekir.

“Başarısız burun estetiğinin başarısız olduğunu nasıl anlaşılır?” noktasında verilecek bir diğer yanıt ise şekilsel bozukluklarla alakalıdır. Burun deliklerinin aşırı geniş olması ya da dikkat çekici şekilde dar olması, başarısız burun estetiği nedeniyle ortaya çıkan durumlardır. Burun estetiğinden sonra burun ucu düşüklüğü, şıkça karşılaşılan bir diğer sorundur.

Kemiğin gerekenden fazla oyulması nedeniyle başarısız burun estetiği durumu ortaya çıkar. Başarısız burun estetiği öncesi sonrası kıyaslandığında burun ucunun çok fazla kalkık olması da can sıkıcı durumlar arasındadır. Ameliyat sonrasında oluşan kalkıklık nedeniyle burun deliklerinin iç kısmı görünür. Başarısız burun estetiği nedeniyle yüzünüze göre çok küçük ya da çok büyük duran bir burunla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ameliyat sonrası, yüz hatlarının net bir şekilde bozulması da sorun yaratır. Tüm bu sorunların devam etmesi nedeniyle hem fiziksel hem de ruhsal anlamda sıkıntı çekersiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için iyileşme sürecinde hekim tavsiyelerine uygun hareket etmelisiniz. Ayrıca tecrübeli bir hekim tercih etmek de son derece önemlidir.

Başarısız Burun Estetiği Nasıl Düzeltilir?

Başarısız burun estetiği yüzünden artık üzülmeyin. Eğer böyle bir durum söz konusu ise ilk aşamada operasyonu gerçekleştiren doktorla görüşmelisiniz. Kontrollerinizi aksatmamanız ve yaşadığınız tüm sıkıntılar hakkında hekiminize bilgi vermeniz önemlidir. Başarısız burun estetiği sonrasında neler yapılacağı konusunda hekiminizle ortak bir fikir birliğine varmaya çalışmalısınız. Ancak burun ameliyatının olumsuz sonuçlarına karşı yapılması gerekenler konusunda, bazen hasta ve doktor arasında uzlaşma sağlanamaz. Böyle bir durumda başka bir hekimden yardım almalısınız.

Başarısız burun estetiği sonucunda sizi memnun etmeyen biri durum varsa revizyon rinoplasti yapılması gerekir. Revizyon ameliyatı için hastanın ilk olarak tamamen iyileşmesi beklenir. Burun ameliyatından 9 ay -1 yıl sonra revize ameliyatı yapılması mümkündür. Sorunun tamamen ortadan kalkması için tek çözüm yolu budur. Burun yapısının mevcut sorunları, revizyon ameliyatı neticesinde giderilir. İkinci ameliyat da başarısız olursa yeni bir müdahaleye ihtiyaç duyulur. Ancak alanında uzman bir hekim revizyon burun estetiği ameliyatını başarılı bir şekilde tamamlar.

Başarısız burun estetiği sonrası yeniden operasyon yapılması, sıfırdan gerçekleştirilen operasyonlara kıyasla daha zordur. Bu nedenle deneyimleri ile başarısını kanıtlamış bir hekim tercih etmelisiniz. Revizyon operasyonları neticesinde burun ucu ve diğer alanlarda gerekli düzeltmeler yapılır.

Revizyon operasyonu sayesinde şu tür problem düzeltilir:

  • Semer ve kemerli burun gibi problemler giderilir.
  • Nefes alma güçlüğü gibi problemler ortadan kaldırılır.
  • Burun ucunda meydana gelen sivrilik ve asimetri giderilir.
  • Kıkırdak kısmındaki çıkıntılar düzeltilir, delikler arası orantı yeniden sağlanır.

Operasyon sonrasında doğal yüz yapısına uygun bir görünüm elde edilmesi amaçlanır. Ayrı zamanda hastanın beklentileri de operasyon sürecinde dikkate alınır. Hekim ve hasta tüm detayları operasyon öncesinde görüşür. Hekim, elde edilecek sonuçlar hakkında hastayı bilgilendirir.

Revizyon ameliyatlarında normal ameliyatlara kıyasla daha uzun bir iyileşme süresi söz konusudur. Bozulan burun yapısını düzeltmek için bazı durumlarda vücudun farklı noktalarından kıkırdak alınması gerekir. Böyle bir uygulama nedeniyle ödem oluşumu daha uzun süre devam eder. Operasyon sonrasında şişlik ve morluk olması normaldir. Bu tür sorunlar genellikle bir hafta içinde geçer. Yeni burun şeklinin tam olarak ortaya çıkması için bir ay beklemek gerekir. Üç ay sonunda şekil tam olarak oturur. Ancak burnun tam anlamıyla yeni görünümüne kavuşması için yaklaşık bir yıl beklemek gerekir.

Burun Estetiğinin Başarısız Olmaması için Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Başarısız burun estetiği gibi bir durumun söz konusu olmaması için belli detaylara dikkat edilmelidir. İlk olarak hekim tarafından hastanın kapsamlı bir şekilde muayene edilmesi önemlidir. Cerrah, başarısız burun estetiği gibi bir durumla karşılaşmamak için operasyon sırasında titiz davranmalıdır. Ayrıca cerrahın ameliyat için gerekli yetkinliğe ve deneyime sahip olması da önemlidir.

Bilgisayar programları kullanılarak hastanın fotoğrafı üzerinde analiz yapılmalıdır. Hastanın yüzünde hedeflenen burun şekli denenmelidir. Burun şeklinin nasıl olması gerektiği konusunda hekimin önerilerini dinlemekte ve tecrübelerine güvenmekte fayda vardır.

Olumsuz bir durum yaşanmaması için hastanın operasyon sonrasında kontrollerini aksatmaması önemlidir. Ameliyat sonrasında ağrı ve rahatsızlık hissi olması normaldir. Aynı zamanda şişlik me morarma da meydana gelir. Eğer ameliyat üzerinden iki haftadan fazla zaman geçmesine rağmen ağrı, şişlik, morarma gibi sorunlarda düzelme yoksa başarısız bir burun estetiğinden şüphelenmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca yara iyileşmesinin uzun sürmesi de bir başarısızlık şüphesi uyandırır.

Hekiminiz burun estetiği sonrası nelere dikkat edeceğiniz konusunda sizi bilgilendirir. Genellikle her hekim, aşağıda sıralanan detaylara dikkat etmeniz gerektiğini belirtir:

  • Hastanın ameliyattan sonra sigara içmemesi gerekir.
  • Başın yüksekte tutulması ve travmaya yol açacak durumlardan uzak durulması önemlidir.
  • Kan sulandırıcı yapıdaki içeceklerden ve yiyeceklerden kaçınmalısınız. Kan sulandırıcı ilaç da almamalısınız.
  • En az 10 gün süreyle spor yapmamalısınız. Ağır sporlardan iki ay boyunca uzak durmalısınız.
  • Alçının ıslanmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Gözlük kullanımının ne kadar süreyle yasak olduğu konusunda doktorunuz sizi bilgilendirir.
  • Hekim tarafından verilen ilaçları aksatmadan kullanmalısınız.
  • Uyku düzeninin sağlanması ve sağlıklı beslenmek önemlidir.

Yukarıda sıralanan detaylara dikkat ettiğiniz takdirde başarısız burun estetiği gibi bir sonuçla karşılaşma ihtimaliniz ciddi manada azalır. Burun estetiği sonrası ufak kusurlar olması genellikle normal kabul edilir. Uzun bir iyileşme sürecinin söz konusu olması hızlı bir şekilde istediğiniz görünüme ulaşmanızı engeller. Ancak bir yıl sonunda, hasta tamamen iyileşince burnun en iyi hali ortaya çıkar. Bu nedenle herhangi bir sorunun varlığından bahsetmek için acele etmemelisiniz. Hekiminizin belirlediği zamanlarda kontrollere gittiğiniz takdirde mevcut sorunların revize ameliyatı gerektirip gerektirmediğini anlayabilirsiniz.

İlgili İçerikler
Tam Yüz Gençleştirme
Tam Yüz Gençleştirme

Tam yüz gençleştirme uygulaması, yıllara karşı savaşan cildimizin bir süre sonra yorgun düşmesi...

Annelik Estetiği ile Kadınlar Yeniden Doğuyor!
Annelik Estetiği ile Kadınlar Yeniden Doğuyor!

Bir bebeğin dünyaya gelişi, ailedeki herkesin heyecan ve sevinçle beklediği

Erkekler için Botoks Brotox
Erkekler için Botoks Brotox

Botoks her ne kadar kadınların yaptırdığı bir estetik uygulama olarak bilinse de...

Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı mıdır?
Ameliyatsız Burun Estetiği Kalıcı mıdır?

Ameliyatsız cerrahi olmayan rinoplasti, yani burun dolgusu, güç geçtikçe...

Son Düzenleme : 20.08.2024